14 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Onun duruşu farklı; Peugeot 3008

Geleneksel olmayan tarzı ve tasarımıyla, geniş hacimli, modern, pratik ve sürüş keyfi yüksek bir araç arayışında olanlar için orijinal çözümler sunan Peugeot 3008’in duruşu klasik otomobil segmentlerine göre farklı. 1.6 HDI 110 bg Auto6R dizel ve 1.6 VTi 120 bg benzinli motor seçenekleri ile Türkiye pazarına sunulan Peugeot 3008’in crossover, çevreye saygısı, 5 yıldızlı güvenliği, sürüş keyfi, Head-up Display ve Grip Control gibi teknolojik yenilikler ile yeni bir referans oluşturması hedefleniyor. 3008, SUV, MPV hatta hatchback modeller gibi mevcut çok sayıda segment arasında yolların kesiştiği bir noktayı kendine referans alıyor. Bu karışımın ürünü olarak anılan modellerin en güçlü yönlerini üstlenmiş. Tasarım özellikleriyle, yeni müşteri portföyüne ulaşmak üzere tasarlanan 3008, modernlik, pratiklik, güven ve sürüş keyfi arayışındaki müşterilere orijinal çözümler ve maksimum ölçüde çok yönlü kullanım özellikleri sunuyor.

HUZUR VE GÜVENLİĞE

ÖNEM VERİLMİŞ

Araçta huzur ve güvenliğini fazlalaştırmak amacıyla, pazarda bir ilk oluşturan çok sayıda teknoloji sürücünün kullanımına standart veya opsiyonel olarak sunuluyor. Bu özellikler arasında hıza göre iki araç arasındaki güvenlik mesafesine uyulması konusunda uyarıda bulunan Mesafe Alarmı, uçaklarda kullanılan ve 3008’e uyarlanan head up ekranı, elektrikli otomatik park freni, rampada kalkış yardım sistemi sayılabilir. Peugeot 3008, güçlendirilmiş çekiş sistemiyle de gerçek bir crossover. Markanın birikimi ve tecrübesiyle kullanılan teknolojiler sayesinde 3008, üstün sürüş özellikleri sunuyor. Yüksek ve geniş bir araç için bu sonuç gerçek bir meydan okuma. Sunulan bir diğer yenilik de, özel bir anti-patinaj fonksiyonu ile Kar & Çamur tipi lastiklerden oluşan güçlendirilmiş çekiş sistemi. 3008’de en yüksek çevreye saygılı araç performansı arayışı önemli bir amaç olarak ortaya konmuş. Bu bağlamda, aerodinamik yapı üzerinde özel çalışma yapılmış.

DIŞ VE İÇ TASARIM

3008’İn mimarisi, eğimli ön ve yan camları, tek hacimli tasarımı, aşağı doğru da açılabilen SUV tipi bagaj kapağı, yüksek sürüş konumu gibi SUV dünyasından alınan farklı unsurları bir araya getirmeyi başarmış. Aracın özgün tasarımı, bu farklı özelliklerin başarıyla birleştirilmesinden doğmuş. Dengeli boyutları, dinamik ve güçlü çizgileri, yenilikte öncü bir çizgide olmasını sağlamış. Belli bir donanım düzeyinden itibaren, tamponlar hizasındaki özel kaplamalar kullanılmış. 3008, yolcuların her biri için konfor, modülarite ve teknoloji sunuyor. Aracın uçak kokpitlerini çağrıştıran geniş iç mekanında, ergonomik koltuklar dikkat çekiyor. 1,60 m2’lik panoramik cam tavan, iç mekana daha fazla aydınlık ve görüş alanı kazandırıyor. Koltuk sırtlıkları yatırıldıkları ve ön yolcu koltuk sırtlığının tablet şekline dönüştürüldüğü zaman, 3008 bagajından kokpit paneline kadar tamamen düz bir zemin sunabiliyor. Böylece aracın yükleme hacmi arttırılabiliyor.

RECEP BOZDAĞ

14.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Onun duruşu farklı; Peugeot 3008

  Skoda’dan yeni yıl hediyesi

  Yenilenen Honda CR-V satışa sunuldu

  Hyundai, ÖTV oranını yüzde 25’e sabitledi

  Ford Otosan’dan 50. yıl kampanyasına ilâve yüzde 8 ek indirim

  En uygun fiyatlar Dacia’da

  Mazda’dan avantajlı yıl sonu fırsatları

  Fiat, ticarî araçlarda KDV almıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl