14 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

F.BAHÇE KÖTÜ GİDİŞE ‘DUR’ DEDİ

TÜRKCELL Süper Lig'de kötü günler geçiren Fenerbahçe, zorlandığı Ankaragücü mücadelesinde son dakikalarda bulduğu golle 3-2 kazanarak, rahat bir nefes aldı. Ligde bundan önceki 3 maçında da yenilen sarı-lacivertli ekip, kötü günleri geride bırakmak adına çıkışa geçeceği maç olarak gördüğü ve 49. dakikada 2-1 yenik duruma düştüğü karşılaşmadan, 87. dakikada Güiza ile bulduğu golle 3 puanla ayrıldı. Ligin 14. haftasında FB Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki seyircisiz maçta Kasımpaşa'ya 3-1 yitiren sarı-lacivertliler, seyircisinden yoksun çıktığı 2. maçında kazanmasını bildi. Maçın büyük bölümünde bulduğu pozisyonlarda etkisiz kalan Güiza, 87. dakikada kaydettiği golle takımına galibiyeti getiren isim oldu. Ankaragücü'nün özellikle ikinci yarıda önemli gol pozisyonları bulduğu mücadelede Fenerbahçe kalesi zor anlar yaşadı.

GALİBİYET HASRETİ SONA ERDİ

Turkcell Süper Lig'de son galibiyetini 10. haftada Galatasaray karşısında derbi mücadelesinde alan sarı-lacivertlilerin 47 günlük galibiyet hasreti sona erdi. 25 Ekim'deki derbi maçtan sonra 11. hafta mücadelesinde Kayserispor ile 1-1 berabere kalan sarı-lacivertli ekip, daha sonra 13. haftada Beşiktaş'a 3-0, 14. haftada Kasımpaşa'ya 3-1 ve 15. haftada Eskişehirspor'a 2-1 yenildi. Fenerbahçe bu süreçte 12. haftayı, Ankaraspor düşürüldüğü için hükmen 3-0 galibiyetle maç yapmadan geçmişti.

FENERBAHÇE'NİN Ankaragücü'nü 32 yendiği karşılaşmada takımının 2 golünü atan Alex de Souza, karşılaşmadan galibiyetle ayrıldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Brezilyalı futbolcu, ''Bu sıkıntılı dönemden çıkmamız için kazanmamız gerekiyordu. Ankaragücü'nün kazanması ya da yitirmesi onlar açısından birşey değiştirmeyecekti. Ancak burada puan bırakmamız bizim açımızdan çok şeyi götürebilirdi. O yüzden güzel futbol ya da kötü futbol hiç farketmez, ne yapıp edip kazanmamız gerekiyordu. Belki olumlu bir oyun ortaya koyamadık ama önemli olan kazanmaktı. Kazandığımız ve bu sıkıntılı dönemden biraz olsun kafamızı çıkarabildiğimiz için çok mutluyuz'' diye konuştu. Takım arkadaşı Özer'in saha içinde elinden gelen herşeyi yaptığını anlatan Alex, ''Özer'in hocamıza da sıkıntı çıkardığını düşünüyorum. Çünkü o kadar iyi oynadıkça, artık bundan sonraki dönemde Özer'in bu takımda yeri olduğunu bilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Bu tatlı bir sıkıntı. Özer, saha içinde elinden geleni yaptı. Ben de gollerimi attığım için mutluyum'' dedi.

14.12.2009


 

VOLKAN: ÖZER'İN ÇIKARDIĞI TOPU GÖREMEDİM

FENERBAHÇE kalecisi Volkan Demirel, Ankaragücü karşısında zor da olsa kazandıklarını ifade ederek, ''İnşallah dönüm maçımız olur ve kazanarak devam ederiz'' dedi. Milli kaleci, son 3 haftada aldıkları yenilgilerle camialarını üzdüklerini ifade ederek, ''Bu maça çıkmadan önce aramızda konuştuk, önemli olan 3 puandı. Zor da olsa, belki iyi oynamadık, belki kaybedebilirdik, ama iyi mücadele ederek 3 puanı aldık. Aklımızda olan buydu. İnşallah dönüm maçımız olur ve kazanarak devam ederiz'' diye konuştu. Seyircisiz yaptıkları maçlarda büyük sıkıntı çektiklerini ifade eden Volkan, taraftarlarının eksikliğini fazlasıyla hissettiklerini belirterek, ''Onlardan rica ediyorum, hatta onlara yalvarıyorum, bir daha bizi yalnız bırakmasınlar'' dedi. Volkan, ''Onlarsız biz futbol oynayamıyoruz. Onların sesi olmadan. Onlar bizim kulağımızmış, bunu daha iyi anladık. Her maçı bir Galatasaray, Beşiktaş veya Avrupa Ligi maçları gibi ciddiye alarak, stada gelip doldursunlar. Onlardan isteğim bu. Bizi yalnız bırakmasınlar'' diye konuştu. Son dakikalarda Özer'in çizgiden çıkardığı ve Ankaragücü oyuncularının gol olduğuna dair itirazda bulundukları pozisyonu görmediğini de ifade eden Volkan, ''Ama Ankaragücü'nün golü verilmediği yönünde tartışmalar oluyor. Onların attığı 2. golden önce bence Bilica'ya faul var. Ama futbolun içinde hata oluyor'' diye konuştu.

14.12.2009


 

TUNCAY ŞANLI YENİ TAKIMINDA SİFTAH YAPTI

İNGİLTERE Premier Lig takımlarından Stoke City'de forma giyen milli futbolcu Tuncay Şanlı, yeni takımında ilk golünü attı. Teknik direktör Tony Pulis'in önceki haftalarda sonradan oyuna aldığı ve kısa süre şans verdiği Tuncay Şanlı, geçen haftaki Arsenal maçının ardından bugün yapılan Wigan Athletic karşılaşmasında da 90 dakika sahada kaldı. 26 bin futbolseverin izlediği mücadelede, 16. dakikada Boyce'nin golüyle konuk ekip Wigan Athletic 1-0 öne geçerken, Stoke City, Tuncay Şanlı'nın 37. dakikadaki golüyle eşitliği sağladı. Wigan Athletic, 73. dakikada Figueroa'nın attığı golle yeniden öne geçti, ancak 74. dakikada Shawcross, maçın skorunu belirleyen golü kaydetti ve karşılaşma 2-2 sona erdi. Tuncay, Wigan Athletic ağlarına gönderdiği golle Premier Lig'deki 16. golünü kaydetti. Milli futbolcu, Middlesbrough formasıyla 2007-2008 sezonunda 8, 2008-2009 sezonunda ise 7 gol atmayı başarmıştı.

14.12.2009


 

NAİM: 1 MİLYON 250 BİN DOLAR VERİLDİ

Federasyonu Asbaşkanı Naim Süleymanoğlu, Türkiye'ye getirilişi sırasında Bulgaristan'a para verildiğini, ancak kendisine para verilmediğini, bunun için toplam ne kadar para harcandığını bilmediğini söyledi. Büyükler Ferdi ve Masterler Türkiye Halter Şampiyonası için Alanya'da bulunan Naim Süleymanoğlu, soruları cevaplandırdı. Eski maliye bakanlarından Ekrem Pakdemirli'nin, geçtiğimiz günlerde yayınlanan kitabında yer alan ''Naim Süleymanoğlu'nun Türkiye'ye getirilmesi sırasında 7 milyon dolar harcandığı'' yolundaki iddiasını değerlendiren Süleymanoğlu, şöyle konuştu: ''Zaten Türkiye'ye gelmiştim. Benim bildiğim, yarışmalara katılmam için, Bulgarlar yetiştirme parası istediler. Onun için 1 milyon 250 bin dolar verildi. Ama ailemin getirilebilmesi için ayrıca para verildiyse bilmiyorum. Çünkü daha sonra ailem de geldi. Eğer orada bir para verildiyse bunu bilmiyorum. Bana zaten para verilmedi.'' Eski halterci Halil Mutlu da yaptığı açıklamada, Naim Süleymanoğlu'nun Türkiye'ye gelişi sırasında ne kadar para harcandığını tam olarak bilemediğini dile getirdi. Türk hükümetinin, örtülü ödenekten Bulgar hükümetine 1 milyon 150 bin dolar ödediğini bildiğini anlattı.

14.12.2009


 

ÖMER AŞIK AMELİYAT OLDU

FENERBAHÇE'NİN, Beko Basketbol Ligi'nde deplasmanda Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı karşılaşmada sol köprücük kemiği kırılan Ömer Aşık, ameliyat oldu. Milli oyuncu, Prof. Dr. Ömer Taşer tarafından ameliyat edildi. Fenerbahçe Basketbol Şubesi Direktörü Nedim Karakaş, ''Sol omuzundaki parçalı kırık nedeniyle ameliyat olan Ömer'in omzuna vida takıldı ve vücudunun vereceği tepkiye göre en az 2 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı" dedi.

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Utah Jazz'ın sahasında Los Angeles Lakers'ı 102-94 yendiği maçta, milli basketbolcu Mehmet Okur 10 sayıyla oynadı. Energy Solutions Arena'da 19 bin 911 kişinin izlediği karşılaşmanın 38 dakikasını sahada geçiren Mehmet Okur, 10 sayı ve 5 ribaunt kaydetti. 6 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Utah temsilcisinde, Deron Williams 21 sayı, 11 asist ve 4 ribauntla ''double-double'' yapıp, maçın en skoreri olurken, Wesley Matthews ve Ronnie Brewer da 19'ar sayıyla galibiyette rol oynadı. Lakers'da ise Kobe Bryant, Ron Artest ve Pau Gasol'un 16'şar sayılık çabası yenilginin önüne geçemedi. Jazz, karşılaşmanın ilk çeyreğini 25-25 berabere, devreyi 59-53 önde bitirdi. Maçın 3. periyodunu da 80-71 üstün bitiren Utah temsilcisi, sahadan da 102-94 galip ayrıldı. Jazz, rakibinin 11 maçlık galibiyet serisine son vermiş oldu. Batı Konferansı Kuzeybatı grubunda yer alan Utah Jazz'ın 14 galibiyeti, 9 mağlubiyeti, Pasifik grubunda mücadele eden Los Angeles Lakers'ın ise 18 galibiyeti, 4 yenilgisi bulunuyor. Öte yandan Ersan İlyasova'nın takımı Milwaukee Bucks, sahasında Portland Trail Blazers'ı normal süresi 87-87 biten ve iki kez uzatılan maçta 108-101 yenerken, milli basketbolcu 11 sayı üretti. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 40 dakika sahada kalan İlyasova, 11 sayı, 8 ribaunt ve 2 asistle oynadı. Bucks'da Andrew Bogut 27, Luke Ridnour 20, Brandon Jennings de 18 sayı kaydetti. Blazers'ta ise 31 sayı ve 11 ribauntla ''double-double'' yapıp, maçın en skoreri olan Lamarcus Aldridge'in ve 23 sayı üreten Brandon Roy'un performansı ise galibiyete yetmedi. Doğu Konferansı Merkez grubunda mücadele eden Bucks'ın 11 galibiyeti ve 11 yenilgisi, Batı Konferansı Kuzeybatı grubunda yer alan Blazers'ın ise 14 galibiyeti, 11 mağlubiyeti bulunuyor.

14.12.2009


 

HAVUZDA REKOR KIRDIK ELENDİK

İSTANBUL'DA yapılan 13. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda erkekler 4x50 metre serbest bayrak seçmelerinde Türkiye rekoru kıran (A) Milli Takım, finale kalamadı. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan şampiyonanın dördüncü gün sabah seansında, erkekler 4x50 metre serbest bayrak seçmelerinde, Can Anacak, Kaan Tayla, Yiğit Tokman ve Doğa Çelik'ten oluşan milli takım, 1.28.97'lik derecesiyle, 1.31.22 ile Fenerbahçe takımına ait Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu. Toplam 13 takımın yüzdüğü bu kategorinin seçmelerinde İrlanda Cumhuriyeti'ni geçerek 12. olan Türkiye, elendi. Bu kategorinin seçmelerinde Rus takımı 1.23.78 ile en iyi dereceyi yaparak finale kaldı.

14.12.2009


 

200 METREDE FİNALİ KAÇIRDIK

İSTANBUL'da yapılan 13. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda bayanlar 200 metre sırtüstü seçmelerinde yüzen 3 Türk sporcu finale kalamadı. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan şampiyonanın dördüncü gün sabah seansında, bayanlar 200 metre sırtüstü seçmelerinde 4. seride yüzen Nazlı Ege Çalışal, 2.12.11'lik derecesiyle serisinde 10'uncu, genel klasmanda 32'nci, 1. seride yüzen Gizem Yalı 2.13.72'lik derecesiyle serisinde 5'inci, genel klasmanda 34. ve aynı seride yüzen Cansu Buket Tokat da 2.14.30'luk derecesiyle serisinde 6'ncı, genel klasmanda ise 35. olarak elendi.

14.12.2009


 

ROBERTO CARLOS VEDAYA HAZIRLANIYOR

UZUN süredir Brezilya ve İspanya medyasında Fenerbahçe'den ayrılacağı yönünde haberler yer alan, dün akşamki Ankaragücü maçından sonra da takım arkadaşlarına önümüzdeki günlerde takımdan ayrılacağını açıkladığı yönünde iddialar yer alan Roberto Carlos konusunda sarı-lacivertli kulübün açıklaması bekleniyor. Brezilyalı futbolcu, deplasmanda Sheriff'i 1-0 yendikleri UEFA Avrupa Ligi maçının ardından Fenerbahçe'den ayrılmasının Aralık ayından sonra görüşülebilecek bir konu olduğunu açıklamıştı.

14.12.2009


 

GARCİA: TÜRKİYE 2010'DA İLK 5'E GİRER

FIBA Amerika Genel Sekreteri Alberto Garcia, Türkiye'nin 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'na başarılı bir şekilde ev sahipliği yapacağına inandığını söyledi. FIBA Amerika Genel Sekreteri Alberto Garcia, Türkiye'nin 2010 FIBA Dünya Şampiyonası için çok sıkı bir şekilde çalıştığını ve bu şampiyonaya başarılı bir şekilde ev sahipliği yapacağına inandığını söyledi. Garcia Türkiye'nin tesisler konusunda çektiği sıkıntıya da değinerek, "Türkiye ilk zamanlarda tesisler konusunda bazı sıkıntılar yaşadı. Salon inşaatları biraz gecikmiş olsa da şu an çok iyi bir şekilde ilerliyorlar ve kendilerini geliştiriyorlar. Eminim ki çok başarılı bir şampiyona olacak." dedi. Türk Milli Takımı hakkında da görüşlerini bildiren Garcia, "Türk Milli Takımı çok başarılı bir takım. Ev sahibi olmanın ve seyircilerinin desteğini de alarak bu şampiyonada başarılı olacaklarını düşünüyorum. Ancak diğer takımlar da çok başarılı ve iyi takımlar. Ben Türkiye'nin bu şampiyonayı en azından ilk beşe girerek bitireceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

14.12.2009


 

Nihayet galip geldi

Fenerbahçe'nin Ankaragücü galibiyetiyle ilgili olarak, ''Şeytanın bacağını kırdı" diyebiliriz. Çünkü 47 gündür süren galip gelememe stresi takıma pahalıya patladı ve 11 puan rakiplere adeta hediye edildi. Ankaragücü karşısında istenilen seviyede iyi futbol olmamasına karşılık, aynı şekilde mücadele edilip, herkes birbirine destek verirse, Trabzonspor maçından iyi bir sonuçla İstanbul'a dönülebilir. Bu galibiyet Fenerbahçe'yi zor durumdan çıkarıp, iyi günlerin gelmesinin habercisi de olabilir. Çünkü takım üzerinde kötü sonuçlar nedeniyle büyük bir baskı vardı. Son maçların kaybedilmiş olması, oyuncuların üzerinde bir baskı yaptı. Ama Ankaragücü önünde mücadele edilerek takım yeni bir çıkış yakaladı. Özellikle 2-1 yenik duruma düştükten sonra maçı kazanmak için oyuncuların yüreklerini ortaya koyması olumluydu.

Koşmuyor, yürüyerek oynuyor diye eleştirilen kaptan Alex ceza sahası içinde bir golcünün nasıl olması gerektiğini bir defa daha herkese gösterdi. Fenerbahçe bu maçta galibiyetin yanında Özer Hurmacı'yı da kazandı. Daum, Özer'i ilk 11'e almakla iyi bir iş yaptı. Alex'in attığı 2. golün asistinde zekasını iyi kullandı. Maçın sonunda tartışmalı da olsa kale çizgisi içinden çıkardığı topla takımın galibiyetinde önemli bir rol oynadı.

Bu maç bir bakıma Roberto Carlos'un Süper Lig'deki veda maçı oldu. Haftalar önce Aralık ayının ikinci yarısında Brezilya'ya döneceğini açıklamıştı. Hafta içinde Sherif ile oynanacak UEFA Kupası maçında son defa Fenerbahçe forması giyecek. Bu maçta seyircisiyle buluşacak olan Fenerbahçeli futbolcular, yönetim ve taraftarlar emsalleri içinde faal futbol hayatını sürdürme başarısını gösteren bu dünya yıldızını onore etmeli ve çok güzel bir törenle uğurlamalıdır.

Son dakikalarda Özer'in kale çizgi üzerinden çıkardığı topun gol olduğunun altını çizelim. Birçok kanalda defalarca, her ayrıntısına kadar gösterilen bu pozisyonda topun tamamının geçtiği görülüyor. Spor yorumcuların hemen hepsi pozisyonun gol olduğunda birleşti. Ankaragücü adına yazık oldu. Hakemlerimiz sezonun ilk yarısında geçen yıla göre daha başarılı olmasına karşılık, özellikle yan hakemler sonuçlara etki eden hatalar yaptılar. Merkez Hakem Komitesi, devre arasında yapacağı eğitim seminerlerinde yan hakemler üzerinde daha hassas davranmalarını bekliyorum.

[email protected]

EROL DOYRAN

14.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl