31 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

BEŞİKTAŞ'IN SAĞLAM BİR DELGADO'YA İHTİYACI VAR

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, ikinci yarı öncesinde takıma yapılacak transferler konusunda "Biz bize yeteriz" diyerek transfere gerek olmadığını söyledi. Beşiktaş'ın ikinci yarı hazırlıklarının başladığı ilk antrenman sırasında basın mensuplarının yanına gelerek sohbet eden tecrübeli teknik adam, pazar günü takımdan ayrılacak futbolcuların belli olacağını belirterek, "Bizim kadromuz yeterli. Biz bize yeteriz." dedi. Sakatlığı nedeniyle ilk yarı forma giyemeyen Delgado'nun durumunun sorulması üzerine Denizli, "Delgado ile ilgili ağlık ekibi ile konuştuk. Bize sağlam bir Delgado'ya ihtiyaç var. Delgado'nun durumu yakında belli olur. Ancak bizim fazla beklemeye zamanımız yok. Ayın 15'ine doğru tüm durumlar belli olur" diye konuştu. Denizli, Delgado'nun doktorların iyi raporu vermesinin önemli olmadığını kendisinin sahada onu iyi görmesinin önemli olduğunu kaydetti. Rüştü'nün tedavisinin sürdüğünü dile getiren Denizli, "Muhtemelen Antalya'da bizimle çalışmalara başlayacak." ifadesini kullandı. Öte yandan, takıma transfer edilen kaleci Ramazan'ı şartlar uyduğu için kadroların dahil ettiklerini dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, "Hem onun hem de bizim ekonomik şartlarımız uyduğu için transferi gerçekleştirdik. Hakan en az iki ay sahalardan uzak kalacak. Rüştü'de sorun var. Bu nedenle bir kaleci almamız gerekiyordu. Ramazan'ın hem şartları hem de tecrübesi olduğu için kadromuza dahil ettik" diye konuştu. Denizli, Delgado'nun takıma dönmesiyle birlikte kadrodan ayrılmak isteyen bir futbolcunun bulunup bulunmadığı şekilndeki bir soruya ise "Şu ana kadar gitmek için bize müracatta bulunan olmadı" cevabını verdi.

BATUHAN MUHTEMELEN GİTMEK İSTİYOR

Bu arada, İspanyol medyasında yer alan "Beşiktaş Guti'yi alıyor" şeklinde çıkan haberleri ise Denizli, asparagas olarak değerlendirdi. Geçtiğimiz günlerde A2 Takımı'ndan bazı yetenekli oyuncuların A takıma alınmadığı şeklinde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine tecrübeli çalıştırıcı, şunları söyledi: "Ben alt yapı sorumlumuz Gökhan Keskin ile görüştük. Bu konuda fazla konuşmak istemiyorum. Camia şunu bilsin Alt yapıyı iyi takip ediyoruz. Eğer alt yapımızda Süper Lig'de oynayacak oyuncu varsa hemen hiç düşünmeden kadromuza dahil ederiz." Bir gazetecinin geçtiğimiz günlerde Rıza Çalımbay'ın, "Beşiktaş oynatmayacaksa Tabata'yı isteriz" şeklinde yaptığı açıklamaları söylemesi üzerine Denizli, "Rıza'nın böyle bir düşüncesi olsa bana söylerdi. Bana gelen bir teklif yok. Yine gördüğüm kadarıyla muhtemelen Batuhan'da gitmek istiyor" dedi. Denizli, ikinci yarı öncesinde takımı hazır gördüğünü kaydetti. A Milli Takım'ın başına geçeceği şeklinde çıkan spükülasyonlar içinse Denizli, "Gördüğünüz gibi ben burda mutluyum" diyerek sözlerini tamamladı.

31.12.2009


 

BEŞİKTAŞLI OYUNCULAR EN ÇOK NELERE SEVİNDİ?

BEŞİKTAŞLI futbolcuların arasında düzenlenen ankette siyah-beyazlı oyuncular, en çok sevindikleri maç sorusuna Fenerbahçe'yi 3-0 yendikleri karşılaşma cevabını verdi. Kulübün internet sitesinden yayımlanan ankette, "İlk yarıda en sevindiğiniz maç?" sorusuna yanıt Fenerbahçe galibiyeti olurken, "İlk yarıda en beğendiğiniz gol" sorusunun yanıtı Fink'in Fenerbahçe'ye attığı gol seçildiği ifade edildi. Beşiktaşlı futbolcuların en çok üzüldüğü karşılaşma sorusuna ise ağırlıklı olarak Galatasaray yenilgisi cevabı geldi. Bu arada "İlk yarıda en iyi performans gösteren futbolcumuz kimdi?" sorusunda da, ön plana çıkan isim kaleci Hakan Arıkan oldu.

31.12.2009


 

FERRARİ'NİN AMELİYATI 3 SAAT SÜRDÜ

İTALYAN Futbolcumuz Matteo Ferrari, Maslak Acıbadem Hastanesi'nde başarılı bir operasyon geçirdi. İlk yarının son karşılaşması olan Bursaspor maçında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Matteo Ferrari, yüzündeki şişliğin inmesinin ardından dün ameliyat oldu. Doç. Dr. Şafak Karslıoğlu tarafından ameliyat edilen Ferrari'nin durumuyla ilgili olarak Kulüp Doktoru Devrim Urgun bir açıklama yaptı. Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Urgun, "Yaklaşık üç saat süren operasyonda oyuncumuzun orbita bölgesi alt tabanındaki kırığa yama yapıldı" şeklinde konuştu.

31.12.2009


 

KIZ TAKIMI EYLEM YAPTI

RİZE'DE düzenlenen 2009-2010 eğitimöğretim yılı ilköğretim okulları Yıldızlar Basketbol Kız Erkek İl Birinciliği müsabakalarında, Rize Ardeşen Mesut Karaoğlu İlköğretim Okulu kız basketbol takımı okullarının erkek öğrenci takımının hakkının yendiği iddiasıyla sahada oturma eylemi yaptı.

31.12.2009


 

SUSİÇ BOSNA HOCASI OLDU

TEKNİK direktör Miroslav Blazevic'in görevi bırakmasının ardından, Bosna Hersek Milli Takımı'nın başına, Ankaraspor'un eski çalıştırıcı Saffet Susiç getirildi. Bosna Hersek Futbol Federasyonu (NFSBiH) yöneticisi Jasmin Bakovic, gazetecilere yaptığı açıklamada, federasyon yönetim kurulunun, oybirliğiyle aldığı karar sonucunda, milli takımı bundan böyle Susiç'in çalıştıracağını bildirdi. Bosna Hersek Milli Takımını daha önce teknik direktör Miroslav Blazevic çalıştırıyordu.

31.12.2009


 

İPEKOĞLU'NA SPONSOR

Milli Tenisçi İpek Şenoğlu, Acıbadem Sağlık Grubu ile bireysel sağlık sponsorluğu anlaşması imzaladı. İpek Şenoğlu törende yaptığı açıklamada, ''Bu sene tekrar formuma kavuştum, sağlığımı Acıbadem Sağlık Grubu'na emanet ettim. Umarım her iki taraf içinde sağlıklı ve başarı dolu bir sezon geçer'' dedi.

31.12.2009


 

15 yaşındaki bir Türk oyuncu için 3 milyon avro istediler

GALATASARAY Futbol Akademisi Koordinatörü Evert Jan Derks, amacının sarı-kırmızılı genç futbolculara modern futbolu öğretmek olduğunu söyledi. Galatasaray Dergisi'nin aralık ayı sayısına açıklamalarda bulunan Hollandalı teknik adam, daha önce Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard ve antrenör Johan Neeskens ile çalıştığını, bu isimlerin altyapı çalıştırıcısına ihtiyaç duyduklarını söyleyerek kendisini aramaları üzerine de teklifi kabul ettiğini ifade etti. Bütün akademiler için önemli olanın, iyi oyuncu yetiştirmek olduğunu vurgulayan Derks, şunları söyledi: ''Küçükken almak, onu yetiştirmek, öğretmek ve A takıma hazırlamak hedef. Şampiyonluklar da önemli ama oyuncu yetiştirmek çok daha önemli. Kendinizi şampiyonluğa adapte ederseniz, hiçbir şey yapamazsınız ama oyuncu yetiştirip A takıma göndermeye adapte olursanız, şampiyonluk da gelir. Çünkü iyi oyuncular yetiştirmiş olursunuz. İstediğim, genç Galatasaraylı futbolculara modern futbolu öğretmek. Türkiye'de oyuncular bireysel futbol oynuyor. Hala 'Ben' ön planda geliyor. Bunu 'Biz' yapmak, takım olmak istiyoruz. Ve bunun Türk kültüründe çok zor olacağını düşünüyorum.''

BİR TÜRK OYUNCU İSTEDİM AMA

Alt yapıdan her sene 1 oyuncuyu A takıma vermenin başarı olacağını söyleyen Evert Jan Derks, ''Şansınız varsa ikinciyi verirsiniz. Şanssızsanız da hiç kimseyi veremeyebilirsiniz. Hollanda'da Seedorf, Kluivert, Zenden, Bruggink gibi isimlerle çalıştım. Ama bir tane oyuncu vardı ki, hepsinden iyiydi. Şimdiye kadar gördüğüm en iyi oyuncuydu diyebilirim. 17 yaşında bitti. Kızlar, alkol, sigara, uyuşturucu derken futboldan uzaklaştı. Bunlar bizim elimizde değil. Elimizde 14-15 yaşında 4-5 çok iyi oyuncunuz olabilir ama bunların içinden bir tanesi çıkış yapabilir'' diye konuştu. Hollandalı çalıştırıcı, Avrupa'daki gurbetçi Türk oyuncularla ilgili değerlendirmesinde ise ''Avrupa'daki Türk oyuncular, 14-16 yaşlarında çok iyiler. 17 yaşından sonra ise silinip gidiyorlar. Ben bunun neden olduğunu bilmiyorum Ancak tabii ki takip ediyoruz'' dedi. Beğendikleri genç oyuncuları alt yapıya kazandırabileceklerini söyleyen Derks, başından geçen bir durumu anlatırken, ''Geçen hafta 15 Yaş Altı Milli Takım maçlarını izlemek üzere Hollanda'daydım. Çok çok iyi bir Türk futbolcu gördüm orada. O akşam hemen transferi için yöneticilerle konuştum. İmkansız diyerek geri döndüler. Değeri milyon. Üstelik 1 değil, 3 milyon. Dolar da değil Avro. 15 yaşında oyuncu 3 milyon avro olmaz. Genç Hollandalı futbolcular için böyle bir para yok. Futbolcular olmadan değil, olduktan sonra bu değerlere ulaşmalı'' şeklinde konuştu.

31.12.2009


 

RİBERY ALMANYA'DA SAVCI ÖNÜNE ÇIKACAK

ALMANYA 1. Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'te oynayan yıldız futbolcu Franck Ribery, Galatasaray'dan Olympique Marsilya takımına geçerken yaşanan bazı olaylar nedeniyle Marsilya Savcılığı tarafından ifade vermeye çağrıldı. Alman Bild gazetesinin haberine göre, Ribery'nin 2005 ve 2007 yılları arasında menajerliğini yapan Bruno Heiderscheid, tanınmış oyuncuyu ve Olympique Marsilya kulübünün bazı yöneticilerini, sahte belge düzenleyerek ve yalan ifade vererek, kendisine verilmesi gereken 600 bin Avro'luk primi ödememekle suçluyor. Bu olayın Ribery'nin 2005 yılında Galatasaray'dan ayrılarak Fransa'nın Olimpique Marsilya takımına gitmesi sırasında yaşandığı kaydedildi.

31.12.2009


 

KOBE'DEN WARRİORS POTASINA 44 SAYI

NBA'DE Los Angeles Lakers'ın sahasında Golden State Warriors'ı 124-118 yendiği maçta, Kobe Bryant 44 sayıyla gecenin yıldızı oldu. Staples Center'da 18 bin 997 kişinin izlediği karşılaşmada, 2008-2009 sezonu şampiyonu Los Angeles Lakers'ın yıldızı, final serisinin ''En Değerli Oyuncusu (MVP)'' ABD'li Bryant, 44 sayı, 11 asist ve 7 ribauntla 'double-double'' yaparak, gecenin dikkati çeken ismi oldu. Bu sezon ilk kez bu sayıya ulaşan Bryant'ı 27 sayı, 12 ribaunt ve 2 asistle ''double-double'' yapan İspanyol Pau Gasol takip ederken, Jordon Farmer 12, Lamar Odom ve Andrew Bynum da 11'er sayıyla galibiyete katkı yaptı. Konuk takımda 25 sayıyla Corey Maggette etkili oyunlar sergilese de Lakers'a yenilmekten kurtulamadı.

31.12.2009


 

Trabzonspor Antalya'da 2. yarıya hazırlanıyor

Trabzonspor, devre arası çalışmaları için geldiği Antalya'da çalışmalarını sürdürüyor. Belek Gloria Golf Otel'de konaklayanTrabzonspor, 6 Ocak'a dek sürecek kamptateknik direktör Şenol Güneş yönetiminde ikinci yarıya hazırlanacak. Çalışmalara, (A) takımndan 12 futbolcu, (A)2 takımdan da 6 futbolcu katıldı. Şenol Güneş'in Güney Kore'de birlikte çalıştığı antrenör Şeref Çiçek de takımla antrenmana çıktı. Bordo-mavililer, basına toplu halde poz verdikten sonra koşu yaparak antrenmana başladı. Giray, takım arkadaşlarından ayrı olarak salonda çalıştı. İbrahima Yattara'nın sakatlığı nedeniyle kampa katılmayacağı öğrenilirken, takımdaki diğer yabancı futbolcular Cale, Gabriç, Alanzinho ve Colman'ın 2 Ocak Cumartesi gününe dek izinli oldukları kaydedildi.

31.12.2009

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl