25 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Fiat, 168 bin adet ihraç etti

HEM bütün Fiat Grubu fabrikaları içinde yüksek kalite ve performansı sergileyerek, WCM’de “Gümüş” seviyeye yükselen ilk ve en iyi Fiat üretim tesisi unvanına sahip olan hem de Fiat markasıyla binek+hafif ticarî araç pazarında Türkiye’de pazar lideri olmayı başaran Tofaş, üretim ve ihracattaki başarısıyla da farkını ortaya koymaya devam ediyor.

Küresel ekonomik durgunluğa rağmen 2009 yılında 253 bin 900 adet binek+hafif ticarî araç üreten Tofaş, Türkiye’de toplam otomotiv üretiminin yüzde 29’unu ise tek başına gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl içinde 168 bin 353 adetlik toplam ihracat ile dikkat çekerek Türkiye’nin en başarılı sanayi firmaları arasında yerini alan Tofaş, aynı zamanda 2009 yılında Türk otomotiv ihracatının tek başına yaklaşık yüzde 27’sini gerçekleştirerek önemli bir başka sonuca daha imza atma başarısı gösterdi. Tofaş’ın Bursa fabrikasında Türk mühendis ve işçilerinin emeğiyle üretilen Minicargo projesinin Fiat markalı yüzünü temsil eden Fiorino ve Fiat Doblo kadar Fiat Linea ve Fiat Albea Sole modelleri de ihracat başarısında büyük rol oynadı.

Geçtiğimiz yıl özellikle 100 bin adeti aşan ihracat başarısıyla Minicargo Projesi’nin üçüzleriyle daralan global pazar şartlarına rağmen etkin bir başarı elde eden Tofaş CEO’su Ali Pandır, “Öncelikle hem ulusal hem global ölçekte zorlu bir yılı geride bıraktık, buna karşın Tofaş olarak 41. yılımızda Türk Otomotiv Sanayii’ne değer katacak teknolojiden üretime birçok farklı kapsayan başarı ve gurur duyulacak çalışmaya imza attık. Meselâ uzun soluklu hedeflerimize paralel olarak 2009 yılının Mart ayında, WCM (Dünya Klasında Üretim) kriterlerinde “Silver” gümüş seviyeye ulaşarak Fiat’ın dünyadaki 170 fabrikası arasında rakiplerimizden sıyrılarak Fiat’ın en başarılı fabrikası olduk. “Gümüş” seviyesine ulaşan ilk fabrika olan Tofaş, artık global bir oyuncu olarak, yeni yatırım ve Ar-Ge projelerinde söz sahibi olacağını ispat etti. Yine aynı dönem içinde, 3 milyonuncu aracımızı -Tofaş mühendislerinin, işçilerinin emeği olan ve Türkiye otomotiv tarihinde üç markaya birden üretimle bir ilke imza atan Fiat Fiorino modelimizi fabrikamızda üretim bandından indirmenin heyecanını yaşadık. Bu gelişmeler bizim için çifte sevinç ve gurur kaynağı oldu” açıklamasını yaptı. Ali Pandır, Tofaş olarak 84 bin adet satışı geçen iç pazar (% 90’ı yerli üretim modeller) ve 168 bin adeti geçen ihracat başarısının Bursa’daki fabrikanın ÖTV indiriminin başladığı Mart ayından ve dış pazarlarda işlerin açılmasıyla 2.5 vardiya ile yoğun çalışması anlamına geldiğine dikkat çekti.

25.01.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  Daihatsu’dan Ocak ayında Aralık fiyatları

  Geely’den Büyük Filo Atağı

  Fiat, 168 bin adet ihraç etti

  MultiAir Teknolojisine Technobest ödülü

  PEUGEOT, 5008 ile monospace yeni yorum getirdi

  Yeni Mazda5 Cenevre Otomobil Fuarı’nda

  Yenilenen Santa Fe şimdi daha güvenli

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl