13 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Askerî vesayet AB’ye engel

‘Balyoz Planı’ ile ilgili değerlendirmelerin yer aldığı The Economist dergisi, Türk ordusunun uzun yıllar kendisini ülkenin koruyucusu olarak gördüğünü ve bu görevi üstlendiğini ‘Generallerin Türkiye’nin AB sürecinde engel oluşturduğu’ yorumunu yaparak, şu ifadelere yer verdi: “Politikaya müdahale etmekte ısrarlı görünen ve Kıbrıs ile Kürt konularında ağırlığı olan generaller, Türkiye’nin tam bir demokrasiye geçişinin önündeki en büyük engel. Ordunun bir direnme mekanizması olarak hareket ettiği diğer konu ise Türkiye’nin AB üyeliği.”


NAMAZ KILMAMIZ BİR LEKE GİBİ GÖRÜLÜYORDU

Yazar ve Edebiyat Araştırmacısı Prof. Dr. İskender Pala, 12 Eylül 1980 darbesinin hemen ardından girdiği TSK’da 1996’da YAŞ kararları ile ihraç edilen

Devlet adamı şantaj yapmaz

Habertürk gazetesinden Fatih Altaylı ve Murat Bardakçı’ya konuşan Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, röportajın ikinci bölümünde, “Sabrımız taşars


  EMASYA yerine müşteşarlık kuruluyor

TBMM Genel Kurulunda, terörle mücadelede ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak üzere, İçişleri Bakanlığına bağlı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kurulmasını öngören tasarının 1-15. maddelerini kapsayan 1. bölümü kabul edildi.


  Bağış: Hoşgörümüz AB ile perçinlenecek

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ‘’Demokratik açılım ve Millî Birlik ve Kardeşlik Projesi kapsamında yüzyıllardan beri bir arada yaşadığımız bu topraklarda karşılıklı anlayış ve hoşgörüyü sürdürmek yönündeki kararlılığımız devam etmektedir ve devam edecektir’’ dedi.


  Danıştay’a akademisyen tepkisi

DANIŞTAY 8. Dairesi’nin, Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) üniversiteye girişte farklı katsayı uygulamasını öngören kararının yürütmesini durdurma kararı, Çanakkale ve Elazığ’da protesto edildi.


  Katsayı sadece eğitime değil iş dünyasına da darbe vurdu

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Danıştay’ın YÖK’ün son katsayı düzenlemesini iptal etmesine ilişkin, ‘’Bu, sadece eğitime değil iş dünyasına da darbe vurdu’’ dedi.


  MHP’den 7 Kasım’da erken seçim teklifi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Biz diyoruz ki 2008 yılı kayıp, 2009 küçülme, 2010’dan zaten hayır yok. 2011’e seçimi atmayın diyoruz.


  İSTANBUL, DEVLET GİBİ

Nüfusuyla Yunanistan, Küba, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, İsveç ve Tunus’un da aralarında bulunduğu 118 ülkeyi geride bırakan İstanbul, son 2 yılda nüfusuna 341 bin 322 kişi ekledi. İstanbul’un 2 yıldaki nüfus artış miktarı, ülkedeki 32 ilin nüfusundan daha fazla oldu. İstanbul yıllık nüfus artışıyla nüfusuna her 4 ayda bir Bayburt, 4,5 ayda bir Tunceli, 6 ayda bir Ardahan ve 7 ayda bir Gümüşhane ve Kilis ekliyor.


  BYEGM dış basına ülkemizi tanıtıyor

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ülkemizin dünya kamuoyuna tanıtımına ve yabancı basın mensuplarının çalışmalarına yardımcı olmaya devam ediyor.


  Beyşehir Gölü kıyısında silâh kazısı yapıyor

BEYŞEHİR Gölü’nün kıyısında 3 yerde, ‘’toprağa silâh ve patlayıcı madde gömülü’’ olduğu ihbarı üzerine dün yapılan kazı çalışmaları, bugün sabah saatlerinde yeniden başladı.


  Maalesef, tv’siz bir hayat düşünemiyoruz

ANADOLU Üniversitesi (AÜ) İletişim Bilimleri Fakültesince TÜBİTAK desteğiyle Eskişehir’de 550 yoksul arasında yapılan araştırmada, televizyonun eğlencenin, haberin, yakın ve uzak dünyaya ilişkin bilginin temel kaynağı olduğu belirlendi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl