13 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

HAYDİ YAŞAR DOĞU ŞÖLENİNE

İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda devam eden 38. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest ve Bayanlar Güreş Turnuvası'na, toplam 24 ülkeden 300'ün üzerinde sporcunun katıldığı bildirildi. Türkiye, turnuvada 23 bayan, 48 erkek olmak üzere toplam 71 sporcu ile mücadele ediyor.

Serbest güreşte sikletlerinde ilk sırayı alan sporculara 2 bin, ikincilere bin, üçüncülere 500'er dolar ödül verilecek. Turnuvada bugün erkeklerde 55 ve 74, bayanlarda ise 48, 59 ve 72 kilolarda sabah eleme, akşam ise final karşılaşmaları yapılacak. Turnuva 14 Şubat Pazar günü sona erecek.

GÜREŞLERİ İZLEMEK ÜCRETSİZ

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, turnuvayı seyircilerin ücretsiz izleyebileceklerini belirterek, ''Turnuvaya tüm halkımızı davet ediyoruz. Gelsinler, ata sporumuzu izlesinler, sporcularımıza destek versinler'' dedi. Tamer Taşpınar, bir soru üzerine, güreşte seyirci sorununun, taşıma seyirciyle çözülemeyeceğini vurgulayarak, ''Birçok branşta hep salona seyirci taşıdık. Seyirci konusunda maalesef sınıfta kaldık. Yurt dışında bir atletizm yarışında aynen futbol maçlarındaki gibi müthiş bir seyirci oluyor. Biz de böyle istiyoruz ama bu spor kültürüyle olur. Demek ki bu kültür bizde yerleşmedi'' diye konuştu.

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ TURNUVASI

Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak da merhum Yaşar Doğu'nun Türk güreşinde bir efsane olduğunu belirterek, ''Efsane güreşcimiz adına 38 yıldır bu turnuva yapılıyor. Yaşar Doğu Turnuvası, dünyanın en önemli serbest güreş turnuvalarından biri. Turnuvaya 2009 yılı Avrupa şampiyonu olan ve Dünya Kupası'nı kazanan Azerbaycan takımı ile İran ve Rusya gibi güreşte güçlü ülkeler de katılıyor'' açıklamasını yaptı. Türk güreşinin iyi yolda olduğunu anlatan Bak, ''2011 Dünya Şampiyonası İstanbul'da olduğu için Yaşar Doğu turnuvasını İstanbul'a aldık. Asıl hedefimiz 2011'de İstanbul'da yapılacak, olimpiyat elemesi niteliğindeki dünya şampiyonasında başarılı olmak. 2011 Türkiye'de güreşin yılı olacak'' ifadelerini kullandı. Bir soru üzerine, güreşin medyada fazla yer almamasını eleştiren Osman Aşkın Bak, ''İran'da Nazmi Avluca, Hamza Yerlikaya sokakta yürüse 500 kişi tanır, burada 50 kişi tanımaz. Adam dünya şampiyonu oldu, iki gün medyada yer aldı. 2009'da başka dünya şampiyonu var mı? Medyada yer almak için uzay şampiyonu mu olalım?'' diyerek dert yandı. Milli güreşçi Serhat Balcı da turnuvalarda her zaman boş tribünlere karşı güreşmekten yakındı. Balcı, ''Güreşe 'Ata sporumuz' deniliyor, ama boş tribünlere güreşiyoruz. İzleyiciler fazla olduğu zaman daha iyi motive oluyoruz'' dedi.

EROL DOYRAN [email protected]

13.02.2010


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BU HAFTA

Bugün:

14.00 Diyarbakırspor-Sivasspor (Atatürk)

19.00 Gaziantepspor-Beşiktaş (Kamil Ocak)

14 Şubat Pazar:

14.00 Antalyaspor-Eskişehirspor (Atatürk)

14.00 İstanbil B.Bld.-Ankaragücü (Olimpiyat)

14.00 Gençlerbirliği-Kasımpaşa (Yenikent ASAŞ)

14.00 Denizlispor-Kayserispor (Atatürk)

19.00 Manisaspor-Fenerbahçe (19 Mayıs)

15 Şubat Pazartesi:

20.00 Bursaspor-Trabzonspor (Atatürk)

13.02.2010


 

BANK ASYA 1. LİG'DE PROGRAM

Bugün:

13.30 Mersin İdmanyurdu-Altay (Tevfik Sırrı Gür)

14 Şubat Pazar:

13.30 Kocaelispor-Samsunspor (İsmetpaşa)

13.30 Hacettepe-Adanaspor (Cebeci İnönü)

13.30 K. Karabük-K. Erciyes ( Necmettin Şeyhoğlu)

13.30 Kartalspor-Konyaspor (Kartal İlçe)

13.30 Orduspor-Dardanelspor (19 Eylül)

13.30 Boluspor-Bucaspor (Bolu Atatürk)

13.30 Karşıyaka-Gaziantep B. Bld. (Atatürk)

15 Şubat Pazartesi:

20.00 Çaykur Rizespor-Giresunspor (Yeni Rize )

13.02.2010


 

ALEX: BU MAÇTAN DERS ÇIKARMALIYIZ

FENERBAHÇE Kaptanı Alex de Souza, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında kötü bir performans ortaya koyduklarını, sadece attıkları 1 golle yarı finale çıkmalarının sevindirici olduğunu ifade etti.

Fenerbahçe Televizyonu'na konuşan Alex, maçın ilerleyen kısımlarında sahada tamamen Bursaspor'un oynadığının görüldüğünü kaydederek, ''Bizi üst tura geçirecek golü attık. Sadece bu açıdan mutluyuz. Onun haricinde açıkçası sahada futbol oynamadık'' diye konuştu. Bursaspor maçından ders çıkarmak zorunda olduklarını anlatan Brezilyalı futbolcu, ilk maçı 3-0 kazanan takım olarak daha rahat olmaları gerektiğini, ancak sıkıntı çeken tarafın kendileri olduğunu ifade etti. Alex'in sözleri şöyle:

''Elbette bu maçtan ders çıkarmak zorundayız. İlk maçta baktığınızda 3-0'lık bir galibiyet var. Genelde bu tip maçlar olduğunda rövanş maçında ilk maçı 3-0 önde bitiren takımın daha rahat oynaması gerekiyor. Kaybetmiş olan takım arkadan geleceği için çok daha fazla koşması gerekiyor. Fakat bu maça baktığınız zaman ilk maçı 3-0 almamıza rağmen sıkıntıda olan taraf yine bizdik. Bu bakımdan dersleri çıkarmalıyız. Çünkü futbol her zaman aynı şansları sizin önünüze sunmayabilir. Affetmediği zamanlar da olabilir. Attığımız bir golle bir üst tura yükselebildik. Fakat bu maçta saha içinde gösterdiğimiz oyundan çok çok ders almamız gerekiyor.''

13.02.2010


 

Guiza: Son gülen biz olduk

Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'ye yarı finali getiren golü atan Güiza, "Kaçırdığım bir pozisyon var, orada ayağım takıldı, zeminin azizliğine uğradım.

İyi maç çıkardığımızı düşünüyorum. Son dakikada bulduğumuz golle tur atladık. Bursaspor'u da tebrik etmek lazım; çok saldırdılar, iyi oynadılar ama sonuçta gülen taraf biz olduk. İlk yarıda top Bursaspor'un ayağındaydı pres yaptılar bizi çıkarmadılar. Bizim pozisyon bulamamamızı onların etkili oyununa bağlayabiliriz" dedi.

13.02.2010


 

G.ANTEPSPOR-BEŞİKTAŞ

TÜRKCELL Süper Lig'de son olarak Gençlerbirliği'ni iyi bir oyun sonunda 41 yenen Beşiktaş, bugün konuk olacağı Gaziantepspor karşısında, yakaladığı havayı sürdürmeyi hedefliyor.

Ligin ikinci yarısına iyi başlayan ve önce Antalyaspor'u, ardından Gençlerbirliği'nin yenen ve özellikle zirvedeki rakiplerinin puan kayıplarıyla aradaki farkı kapatmaya başlayan siyahbeyazlı takım, Gaziantepspor'u mağlup ederek üst sıralara doğru tırmanışını sürdürmeye çalışacak. Beşiktaş ile Gaziantepspor arasındaki karşılaşma, bugün saat 19.00'da, Kamil Ocak Stadı'nda yapılacak. Lig TV'den naklen yayınlanacak mücadeleyi Kuddusi Müftüoğlu yönetecek. Mustafa Denizli, 1 maçlık aradan sonra bu maçta takımının başında olacak.

13.02.2010


 

G.Saray 16 Şubat'a kadar Antalya'da kamp yapacak

ZİRAAT Türkiye Kupası'ndan elenerek büyük düş kırıklığı yaşayan Galatasaray'da, gözler UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak Atletico Madrid maçına çevrilirken, futbolcular günü dinlenerek geçiriyor.

Teknik direktör Frank Rijkaard'ın bir günlük izin verdiği futbolcular, Atletico Madrid maçı öncesinde kamp yapmak üzere bu sabah Antalya'ya gidecek. Sarı-kırmızılılar, 16 Şubat Salı gününe kadar Antalya'da bir otelde kamp yapacak. Galatasaray, federasyonun Ankaraspor'a verdiği ceza nedeniyle ligde 21. haftayı boş geçecek. ''Cim bom'', haftayı maç yapmadan 3-0'lık hükmen galibiyetle kapatacak.

13.02.2010


 

THY Atletico Madrid'e bir maçlık sponsor oldu

TÜRK Hava Yolları, UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray ile 25 Şubat'ta İstanbul'da karşılaşacak İspanya'nın Atletico Madrid takımına bir maçlık sponsor oldu.

Atletico Madrid takımı, indirimli bir ücret karşılığında THY uçağı ile Madrid'den alınarak İstanbul'a getirilip, maç sonrası yine İspanya'ya geri götürülecek. Atletico Madrid'in internet sitesinde THY reklamına yer verilip, THY tanıtılacak.

13.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl