14 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

ALEX LİGİN EN İYİ 11'İNİ SEÇTİ

FENERBAHÇE Futbol Takımı'nın kaptanı Alex de Souza, Ziraat Türkiye Kupası'nda Bursaspor'la yaptıkları rövanş maçında, ilk maçın avantajını değerlendirdiklerini söyledi.

Fenerbahçe TV'de yeni yayınlanmaya başlanan Feronline programının ilk konuğu olan Alex, taraftarların, takım arkadaşlarının ve gazetecilerin sorularını cevapladı. Bursaspor karşısında turu, ilk maçta aldıkları skorla geçtiklerini kaydeden Alex, ''Dünkü maçın ilk 10 dakikasında iyi oynadık, ancak sonra Bursaspor daha iyi bir oyun sergiledi. Karşımızda istekli bir takım vardı. Biz ilk maçın avantajını değerlendirdik. Tur atladık, ama daha iyi olmalıyız''dedi. Bir soru üzerine, isabetli pas atabilmesini salon futbolu oynamış olmasına bağlayan Brezilyalı futbolcu, şunları kaydetti:

UEFA'DA ŞAMPİYON OLABİLİRİZ

''Salon futbolu, çim futbolundan daha değişik. Oyun daha hızlı akar. Salon futbolu beni daha fazla geliştirdi. Hızlı düşünme ve asist yapma yeteneğim arttı. Aynı zamanda arkadaşlarınız olan forvet oyuncularıyla uzun süredir beraber oynuyor olmanız da önemli.'' Alex, solak olduğu halde sağ ayağını da iyi kullanıyor olmasının bir nedeninin salon futbolu oynaması olduğunu, ancak babasının ''İyi bir futbolcu olmak istiyorsan iki ayağını da kullanmalısın'' şeklindeki yoğun ısrarının da bu özelliğini geliştirmesinde etken olduğunu dile getirdi. Alex, UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon olma ihtimalleri bulunduğunu, ancak kadroyu iyi kullanmamalarının dezavantajları olduğunu ifade etti. Alex, ''Hakemler neden Fenerbahçe'ye daha rahat kart çıkarıyor?'' şeklindeki soruya, ''Hakemler hakkında konuşmamayı tercih ediyorum. Hakem kuralları dünyada farklı, Türkiye'de daha da farklı. Bu soruyu cevaplarken daha sert bir üslup kullanmamak için konuşmamayı tercih ediyorum'' cevabınıı verdi.

14.02.2010


 

VOLKAN DEMİREL TARTIŞMASIZ TÜRKİYE'NİN EN İYİ KALECİSİ

ALEX de Souza, bu sezon Süper Lig'in en iyi 11'ini seçmesi istendiğinde, şöyle bir kadro oluşturdu:

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bilica, Lugano, Hakan Balta, Keita, Emre Belözoğlu, Cristian, Özer Hurmacı, Arda Turan, Makakula (Semih). Sarılacivertli futbolcu, bu 11'i, sorulduğunda hiç düşünmeden, aklına gelen isimlerle oluşturduğunu vurgularken, görüşlerini de şöyle açıkladı: ''Bu kadroda yer alabilecek daha fazla oyuncu var. Ben ilk aklıma gelenleri sıraladım. Volkan, Türkiye'nin tartışmasız en iyi kalecisi. Sağda Gökhan Gönül, 45 sene içinde ikinci ligden gelip önce Fenerbahçe'nin ilk 11'ine, sonra da milli takıma yükseldi. Daha çok çalışırsa daha iyi yerlere gelebilir. Diego Lugano ve Fabio Bilica stoperdeki isimler. Lugano ne kadar azimli ve hırslı olduğunu gösterdi. Bilica geçen sene en iyi stoperdi. Sonra zaten Fenerbahçe'ye transfer oldu. İyi bir ikili oluşturuyorlar.

14.02.2010


 

ÖZER HURMACI DÜNYA ÇAPINDA YILDIZ FUTBOLCU OLACAK

HAKAN Balta sol bekte başarılı. Ön libero Cristian ve Emre, bana göre Türkiye'nin en iyileri.

Cristian defansif, Emre ofansif yükü sırtlıyor. Sağ açıkta Keita, ilk geldiği andan itibaren iyi işler yaptı. Solda Özer bu mevkide iyi oynuyor, inanılmaz kaliteli kumaşı var. İyi çalışırsa, gelecekte sadece Türkiye'de değil, dünyada adından çok söz ettirir, Türk futbol tarihine damga vurur. Arda şu anda Türkiye'nin en iyi Türk futbolcusu. Kaliteli ve verimli bir oyuncu. Kendine bakarsa, yolundan sapmazsa çok başarılı olur. Forvet olarak burada Makakula'yı söyledim, ama Türkiye'den bir karma yaparken benim için Semih'i söylememek olmaz. Semih de çok kaliteli bir oyuncu. Makakula hem rakip kaleye, hem de kendi kalesine attığı gollerle listede yer almayı hak ediyor."

14.02.2010


 

Tarihî All-Star maçı yarın

59. kez düzenlenecek NBA All-Star karşılaşması, Dallas'ta yeni açılan 80 bin kişilik Cowboy Stadyumu'nda, dünya basketbolunun en büyük yıldızlarını karşı karşıya getirecek.

Karşılaşma için özel olarak düzenlenen Dallas'taki Amerikan futbolu stadyumu, 80 bin kişiye basketbol mücadelesini yerinde izleme fırsatı sunarak, bu alanda NBA ve dünya basketbolu tarihine geçecek. Texas eyaletinin Dallas şehrinde, pazartesi sabaha karşı 03.00'de oynanacak karşılaşmanın tüm biletlerinin satıldığı belirtilirken, mücadelenin oynanacağı şehirde otellerin doluluk oranının yüzde yüz olduğu öğrenildi. NBA'de seyirci rekorları, All-Star mücadelesinde 1989 yılında 45 bin seyirci ile Houston Astrodome'a, normal sezon karşılaşmasında da 62 bin seyirci ile Michael Jordan'lı Chicago Bulls ile Atlanta Hawks'ın 1998'deki Georgiao Dome karşılaşmalarına aitti. Bu alanda 80 bin kişi ile yeni rekora imza atacak Dallas Cowboy Stadyumu, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'in 24 yıldızını, doğu ve batı karması olarak karşı karşıya getirecek.

KOBE BRYANT SAKATLANDI

Ligin en önemli yıldızlarından olan Kobe Bryant, geçen hafta sakatlandı ve 59. All-Star mücadelesinde batı takımının formasını giyme şansını kaçırdı. Doğu takımında LeBron James, Dwyane Wade, Kevin Garnet, Dwight Howard, Paul Pierce, Chris Bosh, Allen Iverson, Al Horford, Joe Johnson, Rajon Rondo, Derrick Rose ve Gerald Wallace, Batı'da ise Carmelo Anthony, Tim Duncan, Dirk Nowitzki, Pau Gasol, Stev Nash, Brandon Roy, Kevin Durant, Amar'e Stoudemire, Deron Williams, Jason Kid, Chris Paul, Chauncey Billups, Chris Kaman ve Zach Randoplh yer alacak. NBA taraftarlarının seçtiği All-Star oyuncuları arasına bu yıl, Amerikan Profesyonel Ligi'nde forma giyen Türk basketbolcular katılma şansı elde edemedi. Türk basketbolculardan Mehmet Okur daha önce All-Star'a seçilmişti. Sahada Doğu takımının başında Orlando Magic'in antrenörü Stan Van Gundy, Batı ekibinde ise Denver Nuggets'ın antrenörü George Karl olacak.

14.02.2010


 

Trabzonspor'da Burak Yılmaz'a gecikmeli imza töreni yapıldı

TRABZONSPOR, transferin son gününde kadrosuna kattığı Burak Yılmaz için gecikmeli imza töreni düzenledi.

Trabzonspor ile 2,5 yıllık sözleşme imzalayan Burak Yılmaz için Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde, kulüp genel sekreteri Hasan Yener hazır bulundu. Yener, törende yaptığı konuşmada, Trabzonspor'un her oyuncu için imza töreni düzenlediğini belirterek, ''Bugüne kadar, bu hep böyle devam etti. Ancak transferin son gününde kadromuza kattığımız Burak ile kupa ve lig maçlarının yoğunluğundan dolayı imza töreni düzenleyememiştik. Tüm futbolcularımıza yaptığımız imza töreni geleneğini Burak'tan esirgeyemezdik. Bu nedenle geç de olsa imza töreni düzenledik'' dedi. Burak'ın genç yaşında milli takımlar forması giymiş ve kendisini kanıtlamış bir oyuncu olduğunu ifade eden Yener, ''Ben inanıyorum ki, bundan sonraki yaşamında da Trabzonspor'a katkı sağlayacaktır. Küçük yaşta aldığı milli takım formasını, A takım kategorisinde sırtına geçirecektir. Trabzonspor ve milli takıma başarılarıyla katkı sağlayacaktır'' diye konuştu.

14.02.2010


 

Lider F.Bahçe Manisa'dan galibiyetle dönmek istiyor

TÜRKCELLSüper Lig'de bugün deplasmanda Manisaspor ile karşılaşacak Fenerbahçe'de hedef, son iki maçında elde edemediği galibiyet.

Turkcell Süper Lig'in 20. haftasında Kadıköy'de Diyarbakırspor ile 1-1 berabere kalıp, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş mücadelesinde deplasmanda Bursaspor'a 3-1 mağlup olan sarı-lacivertliler, iki maçlık suskunluğun ardından galibiyetle tanışmak istiyor. Ligde puan cetvelinde en yakın rakibi Galatasaray'ın da geçen haftayı puan yitirerek geçmesiyle zirvedeki yerini koruyan sarı-lacivertli ekip, kupada ilk maçta aldığı 3-0'lık galibiyetin avantajıyla bir üst tura çıkmıştı. Fenerbahçe'de sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Lugano ve dün menisküs ameliyatı olan Ali'nin yanı sıra sarı kart cezalısı Güiza, Manisaspor maçında forma giyemeyecek. Diyarbakırspor maçında gördüğü kırmızı karttan dolayı PFDK'nın verdiği 2 maçlık cezası, Tahkim Kurulu tarafından 1 maça indirilen Mehmet Topuz, Manisaspor'a karşı forma giyebilecek. Manisa 19 Mayıs Stadı'nda saat 19.00'de başlayacak Manisaspor-Fenerbahçe karşılaşmasını hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

14.02.2010


 

Yabancı antrenör tartışması boksa da sıçradı

BOKS Milli Takımı'nı 2012 Londra Olimpiyatları'na hazırlaması amacıyla anlaşma yapılan Kübalı antrenörler, futbolda yaşanan ''yerli mi yabancı mı'' tartışmasını boksa da taşıdı.

Boks Milli Takım Sorumlusu Antrenörü Cahit Süme, artık Türk sporcusuna güvenilmesi gerektiğini belirterek, Boks Milli Takımı'nın başına getirilen Kübalı antrenörlerden fazla katkı beklemenin yanlış olduğunu savundu. Eski Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli'nin 1989 yılında Rus antrenör Artem Lavrov'u boksun başına getirerek çok büyük bir iş yaptığını kaydeden Süme, Lavrov'un boksa çok büyük hizmetler verdiğini ifade etti. Süme, yaklaşık 8 yıl boks milli takımını çalıştıran Lavrov döneminde yetişen boksörlerin kendisi gibi şimdi antrenörlük yaptığını ve artık bu antrenörlere güvenilmesi gerektiğini kaydetti.

14.02.2010


 

Gürcü kızakçı kaza sonucu sürat pistinde öldü

KANADA'NIN Vancouver kentinde dün başlayan 21. Kış Olimpiyatları'nda antreman yapan Gürcü kızakçı Nodar Kumaritaşvili, kaza sonucu hayatını kaybetti.

Associated Press ajansının bildirdiğine göre, Kanada'nın batı kıyısında İngiliz Kolumbiyası eyaletinde yapılan kış olimpiyatında, 21 yaşındaki Gürcü kızak sporcusu Kumaritaşvili, tek kişilik sırtüstü binilen sürat kızağında kayarken "oluk pistin" finiş noktasına yakın kulvar duvarının tamponsuz demir çubuğuna çarparak öldü. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin Belçikalı Başkanı Jacques Rogge, doktorların büyük çabasına rağmen kurtarılamayan Gürcü sporcu için "Çok üzgünüz. Oyunlar hakikaten darbe aldı" ifadesini kullandı. Sporcunun ailesine hemen haber verilmedi. Gürcü olimpiyat takımının başkanı da "Oyunlardan hemen çekilme ihtimalimiz var" dedi.

14.02.2010


 

Potada Efes ile F.Bahçe Ülker Abdi İpekçi'de karşılaşıyor

BEKO Basketbol Ligi'nin 19. haftası bugün dev bir maça sahne olacak. Lig lideri Efes Pilsen ile en yakın takipçisi Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

Saat 17.00'de başlayacak ve Spormax'ten naklen yayınlanacak maçı Recep Ankaralı, Kaan Büyükçil, Uğur Özen hakem üçlüsü yönetecek. Ligde 18 maçta 17 galibiyet ve 1 yenilgisi olan Efes Pilsen, 35 puanla liderlik koltuğunda otururken, 15 galibiyet ve 3 yenilgisi olan Fenerbahçe Ülker ise 33 puanla ikinci sırada yer alıyor. Sezonun ilk yarısında Efes Pilsen'in sahası olan Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'ndaki maçı, lacivert-beyazlı ekip 80-67'lik skorla kazandı. Efes Pilsen, yarınki maçtan da galip ayrılırsa olası bir play-off eşleşmesine 1-0 önde başlayacak. Fenerbahçe Ülker ise seyircisi önünde oynayacağı maçtan galip ayrılarak, olası bir play-off eşleşmesine, geçen sezon finalde şampiyonluğu kaybettikleri rakibinin önde başlamasını engellemek amacında.

14.02.2010


 

Grekoromen Dünya Kupası'nda Macaristan'ı 6-1 yendik

GREKOROMEN Güreş Dünya Kupası müsabakaları, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da başladı. 2009 yılında Danimarka'da düzenlenen son Dünya Şampiyonası'nda 2 altın, 1 bronz madalya alarak takım halinde şampiyon olan Türkiye, kura çekimine seribaşı olarak katıldığı Dünya Kupası'nda, Rusya, Gürcistan ve Macaristan ile birlikte (B) Grubu'nda yer aldı.

Türkiye Grekoromen Güreş Milli Takımı, Macaristan ile yaptığı ilk karşılaşmasına 55 kiloda alınan sürpriz yenilgiyle başladı. Bu sıklette Hammet Rüstem, Peter Modos karşısında her iki periyotu 10 kaybederek, 20 mağlupoldu. 60 kiloda Rahman Bilici, Jager Krisztian'ı 20 (21, 10), 66 kiloda Refik Ayvazoğlu Balint Korpası'yı 21 (20/03/10), 74 kiloda Şeref Tüfenk, Renata Kun'u 21 (01/10/40), 84 kiloda Nazmi Avluca, Zsolt Dajka'yı 20 (10/10), 96 kiloda milli takımın genç sporcularından Ahmet Taçyıldız, 2009 dünya şampiyonu Balasz Kıss'ı son derece rahat bir müsabakadan sonra 20 (40/10), 120 kiloda Rıza Kayaalp de Mihaly Deak Bardos'u 20 (10/10) mağlup etti.

14.02.2010


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BU HAFTA

14 Şubat Pazar:

14.00 Antalyaspor-Eskişehirspor (Atatürk)

14.00 İstanbil B.Bld.-Ankaragücü (Olimpiyat)

14.00 Gençlerbirliği-Kasımpaşa (Yenikent ASAŞ)

14.00 Denizlispor-Kayserispor (Atatürk)

19.00 Manisaspor-Fenerbahçe (19 Mayıs)

15 Şubat Pazartesi:

20.00 Bursaspor-Trabzonspor (Atatürk)

14.02.2010


 

BANK ASYA 1. LİG'DE PROGRAM

14 Şubat Pazar:

13.30 Kocaelispor-Samsunspor (İsmetpaşa)

13.30 Hacettepe-Adanaspor (Cebeci İnönü)

13.30 K. Karabük-K. Erciyes ( Necmettin Şeyhoğlu)

13.30 Kartalspor-Konyaspor (Kartal İlçe)

13.30 Orduspor-Dardanelspor (19 Eylül)

13.30 Boluspor-Bucaspor (Bolu Atatürk)

13.30 Karşıyaka-Gaziantep B. Bld. (Atatürk)

15 Şubat Pazartesi:

20.00 Çaykur Rizespor-Giresunspor (Yeni Rize )

14.02.2010


 

Rijkaard hatada ısrar ederse şampiyonluk da gider

Galatasaray, kupada Antalyaspor karşısında elendi ama Rijkaar'dın bu maçta yaptığı en doğru iş Arda'yı orta sahada oynatması oldu. Şu anda takımın en formda oyuncuları Arda ve Neill. Özellikle Arda aldığı her topu iyi kullanıyor. Ancak takımda santrafor olmaması nedeniyle oyunu rakip bölgeye yıkamıyor. Bu durum gol atmamak için bahane değil. Rijkaard elindeki hucum oyuncularını iyi kullandığı taktirde gol sorununu çözer, Antalya maçında bunu isapatladı.

Hakan Balta'nın düzelmesi hem savunma anlayışı için hem Caner'i ileride kullanması açısından iyi oldu. Lucas Neill'in takıma katkısı her maç artıyor. Riske girmeden top dağıtması olumlu. Sakatlıktan yeni kurtulan Emre Güngör yeni yeni kendine geliyor. Afrika Kupasından formsuz dönen Keita istenilen patlamayı gerçekleştiremedi. Sanki bedeni sahada, aklı başka yerlerde. Bir türlü oyuna motive olamıyor. Galatasaray'ın Keita gibi topu ileriye taşıyabilen oyuncuya çok ihtiyacı var. Elano geçen haftaların aksine Antalya maçında daha iyi oynadı. Sahada sorumluluk alınca bazı yetenekleri ortaya çıkmaya başladı. Brezilya milli takımına yeniden seçilmesi onu pozitif yönde etkiledi.

Kendisinden çok şey beklenen yeni transfer Dos Santos adeta yoklara oynuyod. Oynadığı maçlarda bir türlü yeteneklerini ortaya çıkaramadı. Ancak onun hakkında yapılan eleştirileri erken buluyorum. İyi futbolcu ve çok Biraz daha zamana ihtiyaca olduğunu düşünüyorum. Genç sol ayak Emre Çolak ise uzun yıllar bu formayı giyip, görev alabilir.

Galatasaray'ın sezon başaından beri en büyük sıkıntısının sistem olduğunu yazdım. Rijkaard için oyuncu değil, sistem önemli. Sahaya hangi 11'i sürerse sürsün 4-3-3 sistemini deniyor. Rijkaard, bu sistemin Türkiye'de tutmayacağını bildiği halde ısrarla hatasını sürdürüyor. Takımdaki oyuncular bu sisteme uygun değil. Bunun için oyuncuya göre sistem kurması gerekiyor. Sahada bazı oyuncular sistem gereği koşamıyor. Birçoğu 60 ve 70. dakikadan sonra oyundan düşüyor. Rijkaard'ın yaptığı hataları görmesi gerekir. Böyle giderse kupadan sonra UEFA ve lig şampiyonluğu yarışında da erken havlu atılacak.

Güven Ardahan [email protected]

14.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl