14 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Yakında çırak ithal ederiz

ASİAD Malatya Şube Başkanı Çakmak, Danıştay’ın kararının sanayiyi teknik eleman bulma noktasında sıkıntıya sokacağını belirtti.


AB ÜYESİ TÜRKİYE ABD’NİN ALEYHİNE

Rand Corporation'ın hazırladığı kitapta Türkiye-ABD ilişkilerinin 10 yıllık geleceğiyle ilgili dört ayrı senaryo üzerinde duruluyor. Bunlardan ilkine

Poyrazköy’de askerî tatbikat

Beykoz Poyrazköy’de bulunan SAT Grup Komutanlığında askerî tatbikat yapıldı. Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un da tatbikata katılacağı yönündek


  “Bankalar kâr ediyor, ama körleşiyorlar”

Türkİye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, reel sektör ile bankacılık kesimi ilişkileri ile ilgili bir açıklama yaptı.


  Türkiye’nin bir numaralı sorunu siyasî yolsuzluk

Türkİye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ‘’Türkiye’nin çözmesi gereken bir numaralı konu, siyasî yolsuzluklardır’’ dedi. Şener, Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneğince (BASİAD) düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’de sanayinin dibe vurduğunu savundu.


  BDP ve KCK’ya operasyon

BDP (Barış ve Demokrasi Partisi) Siirt İl Başkanlığı binasında polis arama yaptı.


  Ecevit de Ergenekon dosyasında

İkinci ‘Ergenekon’ dâvâsında mahkeme heyeti, Ecevit’in Başkent Üniversitesindeki tedavisiyle ilgili tüm hastane evraklarını istedi.


  İktidar başka muktedir başka

‘’İktidar olmakla muktedir olmak aynı şey değil, değil mi?’’ diyen gazeteciye, ‘’Farklı şeyler, evet’’ karşılığını veren Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül’ün “Meclis yeni Anayasa yapma şansını kaçırdı” ifadesiyle ilgili olarak, “Anayasada A’dan Z’ye toptan değişiklik kast ediliyorsa, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesi yerindedir ve doğrudur” dedi.


  Orgeneral Başbuğ, ne biliyorsa konuşsun

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı,”Sayın Genelkurmay Başkanı ne biliyorsa konuşsun” dedi.


  USAK: AB’nin sert üslûbu kabul edilemez

ULUSLARARASI Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK), ‘’Avrupa Parlamentosunun son Türkiye raporunda geçen yıllara kıyasla daha radikal ifadelerin yer almasının ve sert bir üslubun kullanılmış olmasının kabul edilemeyeceğini’’ bildirdi.


  Geçim sıkıntısı tasarrufa yöneltti

Global ekonomik kriz Türk halkı yeni yöntemler bulmaya itiyor. Geçim sıkıntısı çeken vatandaş, akla hayale gelmeyecek “ucuz hayat formülleri” üretti. Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) hazırladığı “Ucuz Hayat” raporuna göre, vatandaş, elektrikten doğalgaza, akaryakıttan gıdaya kadar her alanda tasarruf yapmanın bir yolunu buluyor.


  Karayollarının öncelikli hedefi yolları bölünmüş hâle getirmek

KARAYOLLARI Genel Müdürü Cahit Turhan, 2010 yılı bütçesinden kurumuna 3 milyar TL ayrıldığını ancak hükümetin gerekli ek kaynağı sağlayacağını düşünerek, 8.5 milyar TL’lik hedefle planlarını, programlarını yaptıklarını bildirdi.


  Trakya sular altında

Aşırı yağışlarla debisi hızla yükselen Tunca nehri taştı. Nehrin etrafında bulunan toprak sed patlamayınca Edirne merkeze bağlı Değirmenyeni köyünde evler sular altında kaldı. Yüzlerce dönüm ekili alan sular altında kaldı.


  Kutlu Doğum 14-20 Nisan’da

27 Nisan e-muhtırasının ardından öne çekilen Kutlu Doğum haftası yine 14-20 Nisan'da kutlanacak.


  Trafikte insan hayatı değersiz

Son 10 yılda meydana gelen trafik kazalarında 45 bin 188 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.


  Hasankeyf’te kamulaştırma iptal

DİYARBAKIR Bölge İdare Mahkemesi, Hasankeyf’teki kültür varlıklarının taşınacağı alanla ilgili kamulaştırmayı iptal etti.


  Sağlık Bakanlığı, personel alımına start verdi

SAĞLIK Bakanlığı, yıl içerisinde yataklı tedavi kurumları ile ağız ve diş sağlığı merkezlerinde çalıştırılmak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine göre alacağı sözleşmeli personel için valiliklerden planlama istedi.


  Yeni Şafak editörlerinden Can, dualarla toprağa verildi

ÖNCEKİ gün evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Yeni Şafak Gazetesi editörlerinden ve yazar Hamit Can son yolculuğuna uğurlandı.


  Bu deprem de İlâhî ikaz

Haiti’deki depremde inanılmaz kurtuluşlardan birini de başkent Port-au-Prince’teki Nur Camiinin imamlığını yapan 44 yaşındaki Abdullah Antoine yaşadı. Sekiz çocuğu ve ailesiyle depremde iki kat enkazın altında kalan ve yarım metrelik bir delikten ailesi ve 8 çocuğuyla dışarı çıkan İmam Abdullah, depremin bütün insanlık için bir uyarı olduğuna dikkat çekerek, “Bu deprem sadece Haiti için değil, bütün insanlık için bir ikazdır. Bu deprem Allahtan gelen birşey. Bu depremle Allah insanlara birşeyler öğretiyor. Allah ‘Ben varım, Beni bilin, Yaratıcınızı unutmayın’ diyor” şeklinde konuştu.


  227 yıllık Kur’ân-ı Kerim’i satamadan yakalandılar


  Almanya’da ilkokul kitabında skandal


  Benim kolyem DNA’dan!



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl