21 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Emekli albay, halkı meydana çağırdı

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Karadeniz Teknik Üniversitesinde düzenlenen “Demokrasi ve Terör” konulu konferansta yaptığı konuşmada, siyasî iradenin ülkeyi kargaşaya sürüklediğini iddia ederek, halkın Tandoğan meydanına çıkıp ‘Ey hükümet, egemenlik benimdir, seni ben seçtim, istemiyorum kardeşim, in aşağı’ demesi gerektiğini söyledi. Sarızeybek, Türkiye’yi düştüğü tehlikeden kurtarmak için üniversitelerdeki öğrencilerin ve öğrenci kulüplerinin birleşerek çözüm bulmaları gerektiğini dile getirdi.”


STATÜKOCULAR DA DARBEDEN ÜMİDİNİ KESTİ

Doç. Dr. Tanel Demirel, asker-siyaset ilişkileri konusunda TSK'da yekpare bir düşünce olmadığını belirterek, ordu içinde statükocu eğilimler gibi, kon

AB adayı Türkiye kırmızı çizgilerini gözden geçirmeli

NATO üyesi ve AB’ye tam üyelik yolundaki Türkiye’nin kırmızı çizgilerini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Levent Köker, ''Türki


  Erdal İnönü, Kültür Üniversitesinde anıldı

2007 senesinde İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından ‘Onursal Doktora’ ünvanı verilen Prof. Dr. Dr. hc Erdal İnönü, her yıl aynı tarihte üniversitede düzenlenen törenle anılıyor.


  Genelkurmay, ses kaydını doğruladı

GENELKURMAY Başkanlığı, bazı internet sitelerinde yer alan haberlerdeki ses kaydının yapılan ilk incelemeye göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un yurt dışında askerî personele yaptığı bir konuşmadan yararlanılarak düzenlendiğinin anlaşıldığını bildirdi.


  Bakan Özak: Eğitim ve sporu birleştiremiyoruz

SPORDAN Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Milli Eğitim ile sporu birleştirmede sıkıntılar yaşandığını söyledi. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki ‘’Her Yönüyle Trabzon’’ etkinliklerine katılan Özak, açılış konuşmasında, Trabzon’un çok yönlü bir şehir olduğunu ifade etti.


  Türkiye geçiş döneminde

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Jean-Paul Costa, “Türkiye geçiş döneminde. Çok uzak olmayan geçmişte askerî darbeler yaşadı, şimdi demokrasisini güçlendiriyor” diyerek, Türkiye’nin demokratikleşme sürecini daha da hızlı ilerletebileceğini ifade etti.


  Erdoğan, sanatçılarla ‘açılım’ı konuştu

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde ‘’demokratik açılım’’ konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere ses sanatçıları ve bestekarlarla kahvaltıda bir araya geldi.


  Avrupa’da en fazla siyasî parti kapatan ülke Türkiye

ESKİ Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Yargıcı Rıza Türmen, ‘’Türkiye olmazsa AİHM’in parti kapatma kriterleri olmayacaktı’’ dedi.


  Şahin: Yargıyı yargıya bırakalım

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, HSYK kararıyla ilgili, “Yargının işine karışmam. Yargıyı yargıya bırakalım.


  DERELER ISLÂH EDİLECEK

Son yıllarda sıkça görülen sellerin doğurduğu taşkın felâketleri dikkate alınarak, bundan sonra yaşanması muhtemel taşkınlarla mücadele edebilmek amacıyla, akarsu ve dere yataklarının kısa sürede ıslâh edilmesi gerektiği belirtildi.


  Baharın müjdecisi leylekler geldi

TÜRKİYE’NİN en önemli leylek kolonileri arasında yer alan Konya’nın Beyşehir ilçesine bahar mevsiminin müjdecisi olan bir leyleğin 18 Şubat itibariyle geldiği bildirildi.


  İzne gelen asker kazada öldü

SAKARYA’NIN Karasu ilçesinde, vatani görevini yaptığı birliğinden izne gelen asker, yolun karşısına geçmek isterken kamyonetin çarpması sonucu öldü.


  Selimiye cami!nin musluklarını açldılar

EDİRNE’DE, tarihi Selimiye Camii’nin abdest alma bölümündeki 6 musluğu çalındı.


  Engelliler için ses ile çalışan asansör

RİZE’DE düzenlenen ‘’Proje Tabanlı Beceri Yarışması’’nda, meslek lisesi öğrencileri geliştirdikleri ilginç projeyle birinci oldu.


  Türkiye’nin ilk beşizleri yardım bekliyor

BURDUR’UN Bucak ilçesinde Türkiye’nin ilk beşizleri kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.


  Sıkışan ‘Veresiye Bankası’na koşuyor

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşın kredi borcu, esnafın ise veresiye defteri kabardı. Bunun için bankalarımız, sorun daha da büyümeden vatandaşa ve esnafa destek olmalı” dedi.


  En çok ‘cep’leri yeniledik

MİLLWARD Brown tarafından gerçekleştirilen ‘’Ürün Yenileme Sıklığı Araştırması’’ sonuçlarına göre, Türk tüketicisinin en çok aldığı ve en sık değiştirdiği ürün cep telefonları oldu.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl