24 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Rasmussen Rusya’yı kızdıracak

Rusya’nIn yeni askerî doktrininde birinci tehdit olarak gördüğü NATO’nun genişlemesi ve füze kalkanı ile ilgili batı cephesinden gelen adımlar Rusya’yı endişelendiriyor.

Washington; Bulgaristan, Moldova ve Romanya ile yeni füze kalkanı kurulması için gayri resmî görüşmeler yaparken, NATO’nun genişlemesi konusunda da yeni bir açıklama geldi. Moskova’nın başından bu yana karşı çıktığı ve ABD-Rusya hattında soğuk savaş rüzgarlarının esmesine sebep olan Ukrayna ve Gürcistan’ın NATO üyeliği yeniden gündemde. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen Washington’da düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, Gürcistan ve Ukrayna’nın NATO üyeliği ile ilgili plandan vazgeçilmediğini söyledi. Üyelik Aksiyon Planı’na dahil olabilmeleri için bu iki ülkenin de aktif çalışması gerektiğine işaret eden Rasmussen, “NATO hem Gürcistan hem de Ukrayna ile ikili çalışma grupları aracılığı ile aktif müzakerelerini sürdürüyor. Bu iki ülkenin de güvenlik ve diğer konularda yapacakları reformlarla ittifak ile uyumlu hale gelmeleri gerekiyor” dedi.

RUSYA, KOMUTAN SAYISINI YÜZDE 60

AZALTACAK

23 Şubat “Vatan Savunucuları Günü” sebebi ile St. Petersburg’da düzenlenen törene katılan Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, “Her şeyden önce kara ve deniz kuvvetleri modern silahlarla donatılması gerekiyor. Eski silâhların bakımı için oluşturulan kara delik yerine, ülkemizin daha önce de başardığı gibi, kaynaklarımızı yeni ve kaliteli silahlar için ayırmalıyız.” önerisinde bulundu. Rus ordusunun yapılanması ile ilgili reform niteliğindeki çalışmalar da sürdürülüyor. Rusya 1 milyon 340 bin olan silah altındaki asker sayısını 2012 yılına kadar 1 milyona çekecek. General sayısı bin 100’den 200’e çekilirken, üst düzey komutanların sayısı da yüzde 60 azaltılarak 22 binden, 8 bin 500’e indirilecek. Rusya Savunma Bakanı Aleksey Kudrin diğer muvazzaf komutan sayısında da 150 binlik bir indirime gideceklerini açıklamıştı.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

24.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünyada kadIn haklarI hâlâ büyük bİr sorun

  Rasmussen Rusya’yı kızdıracak

  AFGANİSTAN’DA 7 SİVİL DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

  NATO, Afgan halkından özür diledi

  Kıbrıs müzakereleri yeniden başlıyor

  Cheney hastaneye kaldırıldı

  İsveç donuyor

  Japon siyasetinde erken seçim rüzgârı

  Yanukoviç’in ilk durağı Brüksel

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl