01 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Aile-Sağlık

Karadeniz’in cazibesi artacak

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ‘’Doğu Karadeniz Turizm Odaklı Kalkınma Projesi’’ toplantısında yaptığı konuşmada, turizmin dünyada çok ilgi çekici, geliştirici; sadece ekonomik açıdan geliştirici değil toplumsal yapıyı da dönüştürücü önemli sektörlerden biri haline geldiğini söyledi.

Turizm sektörünün dünyada hızla büyüdüğünü 2000’li yılların istikrarlı rakamlarının gösterdiğini ifade eden Günay, ‘’2009 yılında kriz olmasına rağmen dünyayı, başka ülkeleri görmek üzere gelenlerin sayısı 800 milyonun üzerinde, 900 milyonlardaydı, 1 milyara gidiyor. Turizm pastasının büyüklüğü de 1 trilyon doların eşiğinde’’ diye konuştu.

ARTIYLA KAPATAN

TEK ÜLKE, TÜRKİYE

Turistlerin önemli bir kısmının, Türkiye’yi sıcak iklim ülkesi kabul ederek komşu ülkelerden geldiğini anlatan Günay, şunları söyledi: ‘’Türkiye esas itibarla bir kent turizmi, kitle turizmi ve sıcak iklim ülkesi izlenimini veriyor. Bu tabiî turizm gelirinin belli bir bölgede kalmasına, Anadolu’nun içlerine yayılamamasına ve bütün Anadolu’nun bundan yeteri kadar istifade edememesi sonucuna neden oluyor. Bizim gayretimiz, madem ki Türkiye dünyada kriz yıllarında bile gelişmesini sürdürebilen bir ülke konumuna gelmiştir, madem ki önemli bir marka ülke haline getirme potansiyelini bu ülke içinde tutmaktadır, o zaman turizmin bu bereketini, bu gelişme potansiyelini nasıl ülke sathına yayabiliriz? Bir kıyı turizmi ülkesi olmanın ötesinde doğayla, gastronomiyle, kış turizmi, yayla turizmi, golf turizmi potansiyeliyle, kongre turizmi potansiyeliyle, farklı alanlarda turizmin çeşitlendirilmesini sağlayarak Anadolu’nun içlerine açmaya çalışıyoruz.’’

Bakan Günay, bir yandan ekonomik krizin yaşandığına, bir yandan da bir küresel ısınma sorununun gündemde olduğuna dikkati çekerek, ‘’Bu küresel ısınma sorununun gündemde olduğu bir ortamda sanıyorum ki Karadeniz gibi bir coğrafyanın cazibesi hızla artacaktır’’ dedi.

01.03.2010


Çevreci gençlik san’atla buluşuyor

BU yıl onsekizincisi düzenlenen INEPO Çevre Proje Olimpiyatı kapsamında yeni bir kategoriyle çevre sevdalısı gençler san’atla çevreyi buluşturuyorlar.

Bütün ilköğretim ve lise öğrencileri Çevre ve Görsel Sanatlar kategorisi altında hazırladıkları Çevre Konulu Afiş, Şiir, Kısa film, Şarkı (Klip), Animasyon ve Sunum ile yarışmaya katılabilecekler. Gönderilecek materyal çevre muhtevalı görselle zenginleştirilerek hazırlanacak ve 5 dakikayı geçmeyecek şekilde ‘.divx’, ‘.ppt’ ve ‘.swf’ formatında olacak. Afiş hazırlayan yarışmacılar çalışmalarını “jpg, png, gif, bmp” olarak gönderebilecek. Afişler 1772*2481 pixels veya 25*35 cm boyutlarında olacak. Çalışmalar Çevre problemlerine yaklaşım ve görsellik yönüyle seçici kurul tarafından değerlendirilecektir. Çevre ve Görsel Sanatlar kategorisine son başvuru tarihi 20 Mart.

Yarışmanın sonuçları 27 Mart tarihinde duyurulacak ve kazanan katılımcıların 04 Nisanda yapılacak ödül töreninde hazır bulunmaları istenecektir. Yarışma sonunda birinci olan projeye 750 TL, ikinci olan projeye 500 TL ve üçüncü olan projeye 250 TL. ödül verilecek. Ödüller sadece proje başına verilecek ayrıca öğrencilerin okullarına ve okul müdürlerine de sertifika gönderilecek.

01.03.2010


Deniz kirliliğine pedal çevirerek dikkat çekecek

BULGAR bisikletçi Vyacheslav Stoyanov kirlenen denizler için başlattığı bisiklet turunda Antalya’ya ulaştı. Çevre dostu bisikletçi, deniz kirliliğine dikkat çekmek için 1 Şubat’ta İstanbul’dan başladığı bisiklet turunda Antalya’ya vardı.

Vyacheslav Stoyanov’u Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova beldesinde Antalya Bisikletliler Derneği üyeleri karşıladı. Vyacheslav Stoyanov, Türkiye, Suriye, Lübnan, Tunus ve Ürdün gibi Akdeniz’e kıyısı olan ülkeleri kapsayacak bisiklet turunun amacını, “Denizler günden güne kirleniyor. Gelecek nesiller için ülkelerin acil tedbir alması gerekiyor.” sözüyle özetledi. Bulgar bisikletçi 23 bin kilometre boyunca pedal çevireceği turun 10 ay süreceğini söyledi.

01.03.2010


ABD’li kadın çöple istihdama katkı yapıyor

BALIKESİR’İN Ayvalık ilçesinde yaşayan Amerikalı Tara Hopkins, topladığı çöplerden eşya yapmayı öğreterek hem istihdama katkı sağlıyor, hem de ev hanımlarının para kazanmasına yardımcı oluyor.

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Koordinatörü olarak çalışırken, İstanbul ve Diyarbakır’da atölye açan Tara Hopkins, yaklaşık 2 yıl önce Ayvalık’a taşındı. Burada da açtığı atölyede 60 kadına eğitim veren Hopkins, herkesin çöp olarak attığı atıkları toplayarak bunları eşya haline getirip istihdama katkı sağlamaya başladı. Eski tişörtlerden çanta, cips poşetlerinden san'at eseri yapan Hopkins, 60 kadına eğitim vererek çevreye saygılı olmalarını sağlıyor.

01.03.2010


“Ağaçlandırmada dünya rekoru kırdık”

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ağaçlandırmada dünya rekoru kırdıklarını söyledi.

Eroğlu, 2012 yılının sonuna kadar Türkiye’de, Belçika’nın yüzölçümüne yakın bir alanı ağaçlandıracaklarını ifade etti. Eroğlu, “Dünyada ilk üçe giriyoruz. 2012 yılının sonuna kadar 2 milyon 300 bin hektar yani Belçika’nın yüzölçümüne yakın bir alanı Türkiye’de ağaçlandıracağız. Türkiye’de bozuk alanları ıslâh edeceğiz. Bu çok önemli” açıklamasında bulundu.

01.03.2010


Hasankeyf ‘Eden’e aday

ANTİK kent Hasankeyf, Batman Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile Avrupalı Seçkin Destinasyonlar - European Destinations Of Excellence (Eden) yarışmasına aday olarak gösterildi.

Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen ve teması 2010 yılı için ‘Suya Bağlı Turizm’ (Aquatic Tourism) olarak belirlenen Eden projesi, su kıyısında kurulmuş bulunan ve turist akışı az bilinen destinasyonlara yönelik hazırlandı. Proje, dönemsel ve bölgesel turist yoğunluğunu dengelemeyi, Avrupa seviyesinde iyi uygulamaların karşılıklı değişimi için platform oluşturma ve ödül verilen destinasyonlar arası ağ kurulmasını teşvik etmeyi amaçlıyor. Bakanlık bu yarışma ile 2010 yılı Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi için ulusal adayını belirlemiş olacak.

01.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl