01 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Çiller direnecekti

Türk demokrasi tarihine kara leke olarak geçen 28 Şubat’ta, siyasetin aslında askerî baskıya karşı bir plan hazırladığı ancak bunu uygulayamadığı ortaya çıktı. Refahyol’un DYP kanadından Tansu Çiller’in ‘komutanların istifa etmesi’ çağrısı yapacağı ‘jenerik senaryoya’ göre, Çiller, bu gerçekleşene kadar beyaz elbiseleriyle gideceği Meclis’ten ayrılmayacaktı. Ancak bundan son anda vazgeçildiği ortaya çıktı.


ERBAKAN: 28 ŞUBAT BAŞARILI OLAMADI

Eskİ Başbakanlardan, kapatılan Refah Partisinin eski genel başkanı Necmettin Erbakan, 28 Şubat sürecinin, ‘’milleti aslından, özünden uzaklaştırma har

Ankara’da sürpriz buluşma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile sürpriz bir şekilde bir araya geldi. Yeni Başbakanlık binasında gerçekle


  Reform İzleme Grubu toplandı

Reform İzleme Grubu’nun (RİG) 19. toplantısı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın ev sahipliğinde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın katılımıyla gerçekleşti.


  Kaç nesil daha heba edilecek?

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu’nun yaptığı 233. basın açıklamasında, “Başörtüsü konusunda da bu anlayışın kalıcı bir kazanım olmadığını anlamak için daha kaç yıl kaybedeceğiz? Kaç nesil daha heba edilecek? diye soruldu.


  28 Şubat utancı bitsin

KOCAELİ Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başörtüsü Platformunun'un 254. hafta basın açıklamasında ise tarihimizin utanç sayfalarında yer alacak olan 28 Şubat ve benzeri darbelerin etkilerinden tamamen kurtulma zamanı geldip de geçtiği vurgulandı.


  12 Eylül’e sessiz kalanlar faturasını 28 Şubat’ta ödedi

Türkiye’nin geçmişinden çok dersler çıkarması gerektiğine vurgu yapan Genç Sivillerin sözcüsü Turgay Oğur, “27 Mayıs’ı alkışlayanların çocukları 12 Mart’ta asıldı. 12 Mart’ta 3’e 3 diyenlerin çocukları 12 Eylül’de hapislere atıldı. 12 Eylül darbesini onaylayanların kızları da 28 Şubat’ta üniversite kapılarında kaldı” dedi.


  "Diz çökmedik, bu da size dert olsun!"

28 Şubat 1997’de gerçekleşen post-modern darbenin 13. yıldönümünde bir eylem düzenleyen Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) kimliğinden, adalet ve özgürlük talebinden vazgeçmeyeceğini söyledi.


  Özgenç: Allah bu millete bir daha 28 Şubat’lar yaşatmasın

KÜÇÜK ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, 28 Şubat sürecinin ülkeyi siyasi ve ekonomik anlamda geriye götürdüğünü belirterek, “Allah bu millete bir daha 28 Şubatlar yaşatmasın” dedi.


  Eski milletvekili Merve Kavakçı: 28 Şubat çok başlı bir yılan

28 Şubat döneminde bir kesimin hedefi haline gelen eski milletvekili Merve Kavakçı, bin yıl süreceği söylenen 28 Şubat’ın halen devam ettiğini savunarak, “Şu an biz konuşurken dahi bazı planların yapıldığı düşünülebilir.


  Anayasa değişmeden darbeler bitmez

SAADET Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘’Türkiye’de darbeler dönemini kapatmanın yegâne yolu Anayasa yapmak için milletin önünü açmaktır’’ dedi. Kurtulmuş, partisinin İstanbul İl Gençlik Kolları’nın, Beşiktaş’ta düzenlenen divan toplantısında bir konuşma yaptı.


  AB de Türk yargısının tarafsızlığından endişeli

YARGI reformunun tartışıldığı Türkiye’de, yargının bağımsızlığından öte tarafsızlığı da tartışma konusu. Avrupa Birliği’nin (AB) 1998 yılından bu yana Türkiye için hazırladığı raporlarda yargının tarafsızlığından endişe ediliyor.


  Çevik Bir Meydanı'nda “28 Şubat” protestosu

İZMİR'İN Buca ilçesindeki Orgeneral Çevik Bir Meydanı’nda ‘’28 Şubat protestosu’’ yapan Özgür-Der İzmir Şubesi üyeleri, meydanın adının değiştirilmesini istedi. 28 Şubat postmodern darbenin mimarlarından Orgeneral Çevik Bir’in isimin verildiği meydanda toplanan Özgür-Der İzmir Şubesi üyesi grup, darbe karşıtı pankart açtı ve slogan attı.


  Referandum süreci Meclis gündeminde

MECLİS Genel Kurulu, haftaya denetimle başlayacak. Genel Kurulda, yarın, Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bir saat süreyle milletvekillerinin soru önergelerini cevaplayacak.


  Kişiliğin temeli çocuklukta atılır

NURDAĞI İlçe Kaymakamlığı tarafından hazırlanan “Bir çocuk değişir dünya değişir” projesi kapsamında 200 öğrencinin ihtiyaçları karşılandı.


  Din görevlileri ‘kürsü dokunulmazlığı’ istiyor

Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (DİN-BİR-SEN), din görevlilerine ‘’kürsü dokunulmazlığı’’ istedi. Sendika, taslağa ilişkin görüşlerini bir rapor halinde Diyanet İşleri Başkanlığına iletti.


  Sanayici kaybederse ülke kaybeder

TEKNİK Eğitim Vakfı (TEKEV) Bursa İl Başkanı Fahri Yıldız, meslek liselerinden mezun olan binlerce kalifiye gencin sanayici tarafından yararlı olarak kullanılamadığı için teknik eleman ihtiyacı olduğunu söyledi.


  Alınteri ile kazanılan daha lezzetli

ORDU'NUN Perşembe ilçesinde bir bankada çaycılık yaparken sayısal lotodan büyük ikramiyeyi tek başına alan Hayri Kaya (39) 7 sene önceki çaycılık mesleğine geri dönerken, alınteri ile kazanılan paranın daha lezzetli olduğunu söyledi.


  Peygamberimiz (asm) yaşayan Kur’ân’dı

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Hz. Muhammed’in (asm) sadece Kur’ân-ı Kerim’i insanlara getirmediğini, onu açıkladığını, örneklendirdiğini ve hayatını buna adadığını söyledi.


  Müslüman toplum gayet uyumlu

Almanya’da Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Uyum ve Aile Bakanı Armin Laschet, Diyanet İşleri Türk İslâm Birliği (DİTİB) Leverkusen Mimar Sinan Camisinde düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, “Türkler ve diğer Müslümanların topluma uyumlu olmadığı düşüncesi çok saçma” dedi.


  Kadirov, Mevlit Kandil’inde doğan 67 bebeği ödüllendirdi

RUSYA'YA bağlı Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Hz. Muhammed'in (asm) doğum günü Mevlid Kandili gecesi doğan bebeklere biner dolar ödül verdi.


  RTÜK’ten TRT’ye sigara cezası

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu, ‘’Aman Adanalı’’ adlı belgeseldeki ‘’sigaralı sahneler’’ sebebiyle TRT’ye 50 bin TL para cezası verdi. Üst Kurul, 2002 yılındaki yasa değişikliğiyle RTÜK denetiminden çıkarılan TRT’ye verdiği cezayı 4207 Sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun’a dayandırdı.


  Kardelen: Torosların yeni gelir kaynağı

KARAMAN'IN Toroslar’ın üzerinde yer alan Sarıveliler ilçesine bağlı Dumlugöze Köyü, kardelen üretimiyle adını duyurmaya başladı.


  Çantaya giren baston revaçta

BİTLİS'İN Ahlat ilçesinde el emeği göz nuru ile işlenen dünyaca ünlü bastonlar çantaya girince yerli ve yabancı turistlerin ilgisini kazandı.


  Haiti için internette ‘dua grubu’ oluşturuldu

HAİTİ'DE geçtiğimiz Ocak ayında depremde zarar görenler için internette dua grubu oluşturuldu.


  Coni’lere facebook izni

ABD Savunma Bakanlığı, Amerikan askerlerinin Twitter, Facebook gibi sosyalleşme ağlarını kullanmalarına izin verdi.


  Rusya bu ay 3G’li iPhone ile tanışacak

RUSYA'NIN önde gelen GSM operatörleri VimpelCom(Beeline) ve MTS 3G’li iPhonelerin Mart ayının sonuna kadar ülkede satılmaya başlayacağını açıkladı.


  Köylü nüfusu azalıyor

TÜRKİYE'DE 1927 yılında nüfusun yüzde 75,8’i köy ve beldelerde yaşarken, 2009 yılına gelindiğinde bu oran, yüzde 24,5’e geriledi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl