04 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

İstanbul, işsizlikte de birinci

GEÇEN yıl nüfus, dış ticaret gibi pek çok alanda birinci olan İstanbul, işsizlikte de ilk sırada yer aldı. ‘’Taşı toprağı altın’’ denilen İstanbul’daki işsiz sayısı, son bir yılda 260 bin kişi artarak 753 bine yükseldi.



Tekel işçileri kazandı

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, gelinen noktada kazananın TEKEL işçileri olduğunu, bu mücadeleden herkesin alması gereken dersler bulunduğunu belirterek, ‘’Hükümet de bu eylemden payına düşen dersi almalıdır.



ENFLASYON ÇİFT HANELİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayında tüketici fiyatları endeksinin (TÜFE) yüzde 1,45, üretici fiyatları endeksinin (ÜFE) ise yüzde 1,66 arttığını açıkladı. TÜİK'in 2003 baz yıllı verilerine göre, Şubat ayı itibarıyla yıllık enflasyon ise TÜFE'de yüzde 10,13, ÜFE'de yüzde 6,82 arttı.



2010 enflasyonu beklenenden yüksek olabilir

Turkland Bank A.Ş (T-Bank) Başekonomisti Dr. M. Veyis Fertekligil, 2010 enflasyonunun beklentilerden daha yüksek çıkma riski olduğunu bildirdi.Fertekligil, raporunda, şubat ayı enflasyon verilerindeki artışın şaşırtıcı olmadığını, özellikle tüketici fiyatlarında işlenmemiş gıda fiyatlarından ve vergi artışlarından kaynaklanan geçici yükselmeler olacağını Merkez Bankasının daha önce vurguladığını anımsattı.



Ucuz et ve kıymaya rağbet etmeyin

MERSİN Lokantacılar Odası Başkanı Hacı Özkan, vatandaşın kilosu 20 TL’nin altında satılan et ve kıymaya itibar etmemesi gerektiğini bildirdi.



Yunanistan'da emekli maaşları tehlikede

YUNANİSTAN Başbakanı Yorgo Papandreu, gerekli ekonomik tedbirlerin alınmaması halinde emekli maaşlarının dahi ödenemeyebileceğini söyledi.



Nissan 540 bin aracı servise çağırdı

JAPON otomobil üreticisi Nissan, frenler ve yakıt göstergesindeki sorunlardan ötürü çoğunluğu ABD’de olmak üzere 539 bin 864 aracı onarım için servise dâvet etti.



Peugeot ile Mitsubishi birleşmiyor

Peugeot ile Mitsubishi birleşmeyeceklerini bildirdiler. Her iki firma da, yaptıkları ortak açıklamada, mevcut şartlar çerçevesinde birleşmenin uygun olmadığını belirtti.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl