04 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Balıkesir jandarma komutanı tutuklandı

Balyoz darbe planı soruşturması kapsamında Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Özçelik de tutuklandı. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, geçen Şubat ayının son günü birçok ilde düzenlenen operasyonun bir ayağı da Balıkesir’de sessiz sedasız uygulandı.


ELDEKİ BÜTÜN VERİLER YARGI İLE PAYLAŞILMALI

Ordu, istihbarat, polis gibi güvenlik teşkilâtlarının kendi personelini tanımada diğer kurumlar ile kıyaslanamayacak ölçüde iyi ve pek çok durumda yar

“7 yıldır kozmik odadan bilgi kaçırılıyor”

“Balyoz” darbe planı iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturması kapsamında tutuklanan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın tutuklanması


  Enflasyon artışı sürpriz değil

Enflasyon rakamlarının çift haneli çıkması için “Üzücü, ama sürpriz değil” yorumu yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yılbaşında yapılan vergi artışlarından dolayı enflasyonda artış olacağını tahmin ettiklerini söyledi.


  Orgeneral Saldıray Berk tatbikat yönetecek

Erzİncan iddianamesinde terör örgütü liderliğiyle suçlanan 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, 2010 kış tatbikatını yönetecek. Allahu Ekber dağlarında yapılan Kış Tatbikatı Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin çetin kış şartlarındaki harekat yeteneklerini ispatlaması açısından büyük önem taşıyor.


  İdeolojik yapı yargıyı tıkadı

Demokrat Yargı, hazırladığı Erzincan-Erzurum İnceleme Raporunda, yargının Erzincan-Erzurum gündeminin yalnızca yargıç ve savcılara değil, aynı zamanda ve öncelikle parlamento ve hükümete sorumluluklar yüklediği, yargının kendi geleneği bakımından tıkandığı bu noktada kapsamlı bir demokratik siyasal uzlaşma çabasına ihtiyaç bulunduğu, siyasetin yapıcı dinamiğinin hatırlanmasına gerek duyulduğu dile getirildi.


  Yargı reformu ötelenemez

EMEKLİ Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, Türkiye’de yargı reformunun ötelenemeyecek kadar önem arz ettiği bir döneme girildiğini söyledi.


  Avrupalı Demokratlar’dan yapıcı üslûp ve dil uyarısı

AVRUPALI Türk Demokratlar Birliği (UETD), Türk siyasetini yapıcı bir siyasi üslup ve dil kullanmaya davet etti.


  Erdoğan: İslâmla terörü eş görmek, art niyettir

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, ‘’İslâmla, Müslümanla terörü eş değer görmek art niyettir, kötü niyettir, suizandır, çirkin bir propagandanın neticesidir’’ dedi.


  İlâç Takip Sistemi mutlaka kullanılacak

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, ‘’İlaç Takip Sistemi’’nin mutlaka kullanılacağını söyledi.


  Eğitimde zihniyet değişimi yapılmalı

Eğİtİm-Bİr-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, bugünkü eğitim sisteminin, kaliteli insan yetiştirmeye değil, sınavlara öğrenci hazırlamaya dönük bir çabayı yansıttığını kaydetti.


  Hac kur'asından umudunu kesenler umreye yöneldi

Hac farizasını yerine getirmek için yıllardır bekleyen bir çok hacı adayı çekilen kur'alarda adı çıkmayınca umre için mukaddes topraklara gitmeye başladı.


  Cenazeye gidenleri taşıyan midibüs devrildi: 25 yaralı

Tokat’In Reşadiye ilçesinde bir midibüsün Kelkit Çayı yatağına uçtuğu kazada 25 kişi yaralandı.


  Mart kapıdan baktıracak

Meteorolojİ, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu kesimlerinde görülecek kuvvetli yağışlarla birlikte ülke genelinde sıcaklıkların 8 ile 10 derece düşeceğini bildirdi.


  MEDULA ertelendi

MEDULA Reçete Provizyon sistemi, bazı aksaklıklar nedeniyle 16 Mayıs’a ertelendi. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2010/12 sayılı genelgeyle 1 Mart 2010’da yürürlüğe giren yeni ilaç takip sistemi, ortaya çıkan aksaklıklar nedeniyle 16 Mayıs 2010’a ertelendi.


  Bir milyon yolcu sevinci

ANKARA-İstanbul Hızlı Tren Projesi’nin 1. etabı olan Ankara-Eskişehir hattının hizmete girdiği 13 Mart 2009’dan bu yana yüksek hızlı trenle taşınan yolcu sayısı 1 milyona ulaştı.


  Aliağa-Menderes hattının ilk treni geldi

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında yürütülen Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi’nin ilk tren dizisi, İstanbul gümrüğüne ulaştı.


  Demir ağlarda artık yerli fren kullanılıyor

DEMİRYOLLARINDA üretim sırrı çözülemediğinden 1988’den beri yurt dışından yıllık 30 milyon dolara ithal edilen trenler için kompozit fren sistemi, TÜBİTAK, TCDD, TÜLOMSAŞ ve özel sektör işbirliğiyle tamamen yerli üretimle hayata geçti.


  Termik santralde kül sorunu olmayacak


  Üniversite öğrencisinin vücudunu böcekler istilâ etti


  Birecik’te 20 bin fidan dikilecek



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl