04 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Tekel işçileri kazandı

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, gelinen noktada kazananın TEKEL işçileri olduğunu, bu mücadeleden herkesin alması gereken dersler bulunduğunu belirterek, ‘’Hükümet de bu eylemden payına düşen dersi almalıdır.

Hükümet, 4-C ve benzeri güvencesiz istihdam uygulamalarını Türkiye gündeminden çıkarmalıdır’’ dedi. Kumlu, yaptığı açıklamada, TEKEL işçilerinin, ekmekleri ve ailelerinin geleceği için verdikleri haklı mücadelede hiçbir yılgınlık ve kararsızlık içine girmeden 78 gün boyunca TÜRK-İŞ’in önünde ‘’tarih yazdıklarını’’ söyledi.

Eylemi büyük bir sağduyu ve disiplin içinde sürdüren TEKEL işçilerinin, ekmek ve hak alma mücadelesinde dünyaya örnek bir tavır sergilediklerini vurgulayan Kumlu, ‘’Türkiye’deki insan onuruna yakışmayan çalışma koşullarına tüm dünyanın dikkatini çeken TEKEL işçileri, toplumsal vicdanda aldıkları yer ve tüm kesimlerin verdiği koşulsuz destekle sembolleşmiştir’’ diye konuştu.

İşçilerin 78 gün süren direnişte haklı oldukları için diğer işçi ve memur konfederasyonlarının, emek ve meslek örgütlerinin desteğini aldıklarını ifade eden Kumlu, şunları kaydetti:

‘’Bu süreçte TÜRK-İŞ, Tekgıda-İş sendikamızın istediği her kararı eksiksiz almış ve bu kararların uygulanmasında elinden gelen her türlü çabayı göstermiştir. Sonuçta, kazanan TEKEL işçileri olmuştur. Bu çorbada tuzumuz olduysa ne mutlu bize.

TEKEL işçilerinin eylemi, hem emek ve meslek örgütleri için, hem halkımız için önemli dersler içermektedir. TEKEL işçilerinin bu süreçte verdiği mesaj, Türkiye’nin o çok ihtiyacı olan ‘insan onuruna yakışır çalışma koşullarının’ hayata geçirilmesidir. Gelinen noktada hükümet de bu eylemden payına düşen dersi almalıdır. Hükümet, binlerce insanın mağdur olmasına yol açan 4-C ve benzeri güvencesiz istihdam uygulamalarını bir an önce Türkiye gündeminden çıkarmalıdır. Artık yanlışta ısrar edilmemelidir. Çünkü bu tür uygulamalar insanımıza ve ülkemize zarar verir noktaya gelmiştir.’’

04.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  İstanbul, işsizlikte de birinci

  Tekel işçileri kazandı

  ENFLASYON ÇİFT HANELİ

  2010 enflasyonu beklenenden yüksek olabilir

  Ucuz et ve kıymaya rağbet etmeyin

  Yunanistan'da emekli maaşları tehlikede

  Nissan 540 bin aracı servise çağırdı

  Peugeot ile Mitsubishi birleşmiyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl