04 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Salonlar yetişecek

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, 2010 Dünya Şampiyonası'nın hazırlıkları, A Milli Takımın son durumu hakkında bilgi verirken, finallerin 4 ilde ve 5 salonda oynanacağını, dünyanın en büyük basketbol ülkelerinin Türkiye'de olacağını söyledi.

Başkan Demirel, şampiyonanın Ramazan ayına denk geldiğini ve maç programlarında iftar saatlerine göre ayarlamalar yapacaklarını bildirdi. Demirel, soruları şöyle cevaplandırdı:

Türkiye basketbolda ilk defa bir dünya

şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Bunun altından kalkabilecek miyiz?

Ülke olarak her bakımdan bu organizasyonun içinde varız. Türk basketbolu değil, Türk sporu da büyük başarılar elde edecek. Ülke olarak önemli organizasyonlarla gündeme gelecek. İki kere dünya şampiyonasına katıldık. 24 takım mücadele edecek en iyi dereceyi elde etmek, çeyrek finali geçip ilk dörde kalmayı hedefliyoruz. Ev sahibi olmak, seyircinin desteği ve takımın arzulu olması bizim için artı bir değer. İlk maçtan itibaren bizim için her maç çok önemli. 1900'lü yıllarda Kanada'da başlayan basketbol oyunundan bu yana ilk kez bir dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacağız. Son düzenlenen turnuvada iki dünya şampiyonu Sırbistan ve İspanya'yı yendik. Yunanistan'a çeyrek finalde yenildik. 12 dev adamın doğduğu 2001 Avrupa Şampiyonası'ndaki başarımızı tekrarlayacağız.

Bu şampiyonada Türk Milli Takımı hedefi nedir?

ABD, İspanya, Brezilya, Fransa, Yunanistan'ın da arasında bulunduğu 12 büyük ülke var. Bizim amacımız ABD ile çok geç oynamak. Ankara'da grup birincisi olursak Yunanistan, Rusya, Porto Riko arasından birinci olursak ABD ile finale kadar karşılaşmıyoruz. Amacımız ABD ve İspanya'yı yarı finalde karşı karşıya getirmek. Bizim hedeflerimize ulaşmamızı teknik heyet ve oyuncularımız gerçekleştirecek. Onların her zaman arkasındayız. Tüm Türkiye'nin de aynı duyguları paylaştığını tahmin ediyorum. Fransa'da son topta kaybettik 8. olmuştuk. Son turnuvada da Yunanistan'a yine son hücumda kaybetmiştik. 2010'da ise daha yukarıları hedefliyoruz.

Her milli maç öncesinde Mehmet Okur tartışması oluyor. Mehmet Okur'un milli takımda oynamamasının sebebi koç Tanjevic mi?

Mehmet Okur konusunda ve kadro seçimlerinde milli takım koçu Tanjevic'e haksızlık ediliyor. Mehmet Okur kadroda olmadığı zamanların hepsinde oynamak istemedi. Ben istedim ama yine gelmedi. Ben bunları açık açık basınla paylaşırım dedim, ama Tanjevic, 'Mehmet Okur genç ve çok iyi bir oyuncu ilerde milli takımda bize katkıda bulunur onu yıpratmayalım' dedi ve kendisini ön plana atarak, 'Mehmet Okur hazır olursa milli takıma gelir' diyerek sanki kendisi kadroya almıyormuş gibi bir hava oluşturdu. Kerem Tunçeri konusunda da yanlış anlaşılmalar var. 2007'de Kerem Tunçeri kadroya alınmadı. Yaşlı diye kadroya alınmadı gibi bir beyan ortaya çıktı bu da doğru değil. Çünkü bir organizasyon öncesinde görev alan gençlerin gösterdiği performans açısından onlar tercih edildi. Kerem Tunçeri yaşlı olduğu için alınmadı yaklaşımı doğru değil.

İnşa halindeki salonlar yetişecek mi? 2010

maskotu da çok eleştirildi.

Salonlar Nisan sonuna kadar yetişecek. İçine siniyor mu dense hayır derim. Ankara ve İstanbul'daki salonlarımızda çalışmalar sürüyor. Kayseri hazır, İzmir ve Abdi İpekçi'de ufak tefek çalışmalar yapılacak. Mayıs'ta tüm tesisler yetişecektir, FİBA heyeti memnun. Bu tip turnuvalarda maskot mecburiyeti var. FİBA bunu kendisi üstlendi. Malezya'da bu 2010'u aldığımızda 600 sayfadan oluşan ve yaklaşık 1 saat süren bir imza töreniyle protokol imzalandı. Maskot konusunda FİBA çalışma yaptı, bizimle fikir birliği yaptılar. Van Kedisi maskotu yapılacak denildi ve İngiltere'de bir firmaya hazırlattılar. Bana sorsalar kedi mi köpek mi diye ben köpeği tercih ederdim. Fakat FİBA böyle uygun gördü, çalışmalarla, çizgi film ve çizgi romanlarla sevdirilecektir.

Maçlar Ramazan ayına denk düşüyor. Müsabaka saatlerinde oruçlu sporseverler için iftara göre bir ayarlama düşünülecek mi?

Bu organizasyonu bütün dünya izleyecek. Bu konuda bir problem olacağını tahmin etmiyorum. Maç programlarında oruçlu insanlar düşünülerek ayarlamalar yapılacak. Devre aralarını iftar saatine göre ayarlamaya çalışacağız.

EROL DOYRAN [email protected]

04.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hakan Şükür'ün ‘‘yabancı’’ isyanı

  TRABZONSPOR'DA AYIN FUTBOLCUSU YARIŞMASI

  Salonlar yetişecek

  Abdi İpekçi'de bugün Real Madrid'le oynayacak olan Efes destek bekliyor

  SELÇUK'UN EVİNE HIRSIZ GİRDİ

  İstanbul'a 7 bin kişilik kapalı atletizm pisti

  Beşiktaş, Denizli'yi bırakmak istemiyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl