06 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

STK’lardan CHP’ye çarşaf yırtma tepkisi

Mersin’de çarşafları yırtan CHP’lilere Eğitim-Bir Sen ve Türk Diyanet-Sen’den de tepki geldi. Türk Diyanet Vakıf Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, başörtüsü ve çarşaf giyen insanlara büyük haksızlık yapıldığını vurgulayarak, “Bugün çarşafı yırtarak rencide ettiğiniz analarımız dün ülkemizin kurtuluş mücadelesinde canlarını feda ederek vatan, bayrak ve devletimizin bekası için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamışlardır” dedi.

STK'lar, çarşaf yırtan CHP'ye tepki gösterdi

Mersİn’de “Hilafetin kaldırılış yıldönümü” sebebiyle düzenledikleri basın açıklaması sonrası yanlarında getirdikleri çarşafları yırtan CHP’lilere Eğitim-Bir Sen ve Türk Diyanet-Sen’den de tepki geldi. Eğitim Bir-Sen Mersin Şube Başkanı Atila Olçun, yönetim kurulu üyeleri ile sendika binasında düzenlediği basın toplantısında CHP’lilerin yaptığı çarşaf yırtma eylemi sonrası İl Başkanı Yılmaz Şanlı’nın “Orada yırtılanların çarşaf değil ülkenin üzerine çöken karabulutlardır” şeklindeki açıklamanın günü kurtarma adına yapılan bir açıklama olduğunu kaydetti.

Bu açıklamayı samimi bulmadıklarını ifade eden Olçun, “İnsanların giyimlerine kuşamlarına, dillerine, dinlerine, ırklarına, mezheplerine, hayata bakış açılarına, yaşayış tarzlarına yönelik olarak en ufak bir olumsuz söylemin dahi söylenmemesi gerektiğini düşünüyor, bu tür söylemlerin toplumu ayrıştıracağını biliyoruz” diye konuştu. Türk Diyanet Vakıf Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü ise Mersin’de yaşanan çarşaf yırtma eylemi çarşaf ve başörtüsü takan insanları derinden yaraladığını kaydetti.

Burada başörtüsü ve çarşaf giyen insanlara büyük haksızlık yapıldığını vurgulayan Görgülü, “Bügün çarşafı yırtarak rencide ettiğiniz analarımız dün ülkemizin kurtuluş mücadelesinde canlarını feda ederek vatan, bayrak ve devletimizin bekası için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamışlardır” diye konuştu.Yapılan eylemin şehit annelerine yapılan saygısızlık olarak nitelendiren Görgülü, “Bizler bunu tüm CHP’lilere maletmiyoruz. İnanıyoruz ki bu bir grup provokatörün yaptığı bir iştir” diye konuştu.

Çarşaf eylemi istifa getirdi

Mersİn’de çarşaf yırtma eylemini yaptıran Mersin CHP Kadın Kolları Başkanı Havva Ongunsel’in görevinden istifa ettiği bildirildi. Hilafetin kaldırılışın yıldönümünde bir grup CHP’li kadın ile birlikte çarşaf yırtarak Türkiye’nin ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın tepkisini çeken Ongunsel, tepkiler karşısında istifa etti. İstifa haberini doğrulayan CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı, istifa hakkında yorum yapmadı. Ongunsel hakkında CHP İl Başkanlığı da disiplin soruşturması başlatmıştı.




HABER - YORUM - ANALİZ
www.sentezhaber.com

06.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyükelçi Namık Tan Ankara’ya dönüyor

  ‘ERMENİ AÇILIMI’NA AMERİKAN KİLİDİ

  Hillary Clinton da oylamadan rahatsız

  Sonuç, Türk-ABD ilişkilerini zedeler

  Mercan: Obama ağırlığını koyamadı

  KOBİ’ler de “açılım” istiyor

  Sorumlusu Türkiye olmayacak

  ŞAHİN: SOYKIRIM İDDİALARI YALAMA OLDU

  Hükümet: Tasarıyı kınıyoruz

  ‘UMARIM BU HATADAN BİR AN EVVEL DÖNÜLÜR’

  e-Fatura dönemi başlıyor

  STK’lardan CHP’ye çarşaf yırtma tepkisi

  TÜSİAD: Kıbrıs’ta çözümü önemsiyoruz

  TÜRK ASKERİ ADEN KÖRFEZİ’NE UĞURLANDI

  Nabucco Projesi TBMM'de onaylandı

  Habur Sınır Kapısı 3 gün kapalı

  Hurdacıda 52 dinamit lokumu bulundu

  En yüksek tüketici enflasyonu Türkiye’de

  KIRMIZI ETTE SIKINTIMIZ YOK

  Yazı işleri çalışanları yemekte buluştu

  Almanya’da İslâm konferansı hazırlığı

  Rasathaneden halk günü dâveti

  Belediyeler ticarî menfaat beklemesin

  Çanakkale’de evleri su bastı

  Özel Müteahhitler kayıt altına alınacak

  Mescid, Havra ve Kilise yan yana

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl