11 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Süper Lig'e ikinci bileti kim alacak?

Bank Asya 1. Lig'de, 25. hafta sonunda 3. sıradaki Altay ile arasındaki puan farkı 14 olan Kardemir Karabükspor, son 9 haftaya avantajlı girerek, Süper Lige bir adım daha attı. Ligde 25. haftada oynanan 9 karşılaşmada 2 maç berabere biterken, Adanaspor, Kardemir Karabükspor, Mersin İdmanyurudu ve Karşıyaka deplasmanda galibiyet elde eden takımlar oldu. Haftayı Kartalspor galibiyetiyle kapatarak puanını 59'a çıkaran Karabükspor, 2. sıradaki Bucaspor'un 10, 3. sıradaki Altay'ın ise 14 puan önünde liderliğini sürdürerek, Süper Lig yolunda önemli bir avantaj yakaladı. Bucaspor ise kendi sahasında Orduspor'u 3-2 mağlup ederek 49 puana ulaştı ve ikinci sıradaki yerini muhafaza etti.

45 puana sahip Altay, 44 puanı bulunan Adanaspor ve 43'er puanlı Konyaspor ve Karşıyaka, ligi ikinci sırada bitirerek, doğrudan Süper Lig'e çıkma umudunu koruyan takımlar. Haftanın en merak edilen maçında Konyaspor evinde Karşıyaka'ya 1-0 yenilerek, ilk 6 sıradaki ekiplerden puan yitiren tek takım oldu. Konyaspor, 5 haftadır maç kazanamıyor. Giresunspor ile Boluspor arasında oynanan karşılaşmanın berabere bitmesi, iki takımı da ilk 6 mücadelesinden biraz daha uzaklaştırdı. Ligde 5 maçını üst üste kazanan Samsunspor, bu serisini kendi seyircisi önünde Adanaspor'a 2-1 yenilerek bozdu.

Küme düşme hattındaki ekiplerden Kocaelispor'un 7 hafta aradan sonra puanla tanıştığı ligde, Mersin İdmanyurdu ve Kayseri Erciyesspor kazandıkları 3'er puanla sıralamada 2'şer basamak yükselmeyi başardı. Ligde son 10 maçında sadece 4 puan alabilen Dardanelspor, sahasında Mersin İdmanyurdu'nu mağlup olarak ilk kez küme düşme hattına geriledi.

EROL DOYRAN [email protected]

11.03.2010


 

BANK ASYA 1. LİG'DE DURUM

Giresunspor - Boluspor: 1 - 1, Altay - Hacettepe: 2 - 0, Bucaspor - Orduspor: 3 - 2, Konyaspor - Karşıyaka: 0 - 1, Samsunspor - Adanaspor: 1 - 2, Kartalspor - Kardemir Karabükspor: 0 - 1, Dardanelspor - Mersin İdmanyurdu: 0 - 1, Kayseri Erciyesspor - Çaykur Rizespor: 3 - 1, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Kocaelispor: 1 - 1.

11.03.2010


 

HAFTANIN PROGRAMI

13 Mart Cumartesi:

13.30 Boluspor - Altay (Bolu Atatürk)

14 Mart Pazar:

13.00 Mersin İd. - Konyaspor (Tevfik Sırrı Gür)

13.30 Çaykur Rize - Dardanelspor (Yeni Rize)

13.30 Karabükspor - Ordu (Necmettin Şeyhoğlu)

13.30 Kocaelispor - Kayseri Erciyes (İsmetpaşa)

13.30 Hacettepe - Gaziantep B.B. (Cebeci İnönü)

13.30 Adanaspor - Giresunspor (Adana 5 Ocak)

13.30 Karşıyaka - Kartalspor (Alsancak)

15 Mart Pazartesi:

20.00 Samsunspor - Bucaspor (19 Mayıs)

11.03.2010


 

LUCESCU İDDİALI KONUŞTU

SHAKHTAR Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Türkiye'ye şu anda dönme gibi bir durumun olmadığını belirterek, "Benim hala hazırda olan bir kontratım var.

İyi bir ekip kurdum. Kendi ülkemin dışında, Ukrayna'da da mücadele eden bir ekip oluşturdum. Ukrayna ve Romanya Federasyonlarından teklifler aldım. Fakat hiçbirini kabul etmedim. Çünkü devam eden bir kontratım var" dedi. Türk Milli Takımı'nın Guss Hiddink ile anlaşmasının doğru bir karar olduğunu söyleyen Lucescu, "Bence Türkiye Federasyonu Hiddink'i almakla doğru bir karar aldı. Hiddink'in milli takımın Ukrayna ve Polonya'daki şampiyonalara katılması için büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bence alınabilecek en iyi karardı. Diğer taraftan Fatih Terim'in milli takımı bırakması beni üzdü. Çünkü çok iyi çalışmaları vardı. Futbolda hep antrenörler değişiyor" diye konuştu.

MİLLİ TAKIMLARA YABANCILAR

Milli takımların yabancı çalıştırıcılarla anlaşmasının bir trend olduğunu ifade eden Mircea Lucescu, "Bakıldığı zaman futbola büyük yatırımlar yapan ülkelerin milli takımlarında yabancı teknik adamlar çalışıyor. Bunu bir trend olarak görebiliriz. Şu anda bu trend devam edecek gibi gözüküyor. Capello'nun İngiltere milli takımında alacağı sonuçlara göre bu durum daha da belli olacaktır" şeklinde konuştu.

AVRUPA'DA BAŞARILI OLMALISIN

Shakhtar Donetsk ile UEFA Kupası'nı kaldırdığını ve Türkiye'de kalmış olsa aynı başarıyı elde edebileceği yönünde sorulan bir soruya ise Lucescu, "Türkiye'de kaldığım 4 sene boyunca başarılar elde ettim. Galatasaray ve Beşiktaş'ı 2'şer sene çalıştırdım. Her sene Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'nda mücadele veriyorduk. Eğer kalsaydım her iki takımda da Avrupa'da kupa alırdım. Çünkü üst seviyede futbol oynanıyordu ve iyi futbolcular vardı" Liglerdeki kalitenin takımların Avrupa'da elde ettiği başarıyla doğru orantılı olduğunu anlatan Lucescu, "Avrupa'da başarılı değilsen lig kalitesini üst seviyeye çekmek zor oluyor. Avrupa'da başarılı değilsen lig şampiyonluğunun o kadar önemi olmuyor" diyerek sözlerini tamamladı.

11.03.2010


 

Ligde en golcü yerli oyuncu Trabzonsporlu Umut Bulut

TRABZONSPORLU Umut Bulut, 10 golle bu sezon Turkcell Süper Lig'de en golcü yerli oyuncu olarak dikkati çekiyor.

Bordomavili futbolcu, ligde 17 golü bulunan Kayserisporlu Aziza Makukula'nın ardından 10 golü bulunan Julio Cesar Da Silva ile birlikte gol krallığı yarışında da ikinci sırada bulunuyor. Umut, ligde gol krallığında ilk 9 sırada yer alan futbolcular arasında tek Türk oyuncu olarak yer alıyor. 20072008 sezonunda 17 golle gol kralı olan Fenerbahçeli Semih Şentürk'ün 6, 2005-2006 sezonunda Kayserispor formasıyla 25 gol atarak gol krallığına ulaşan Fenerbahçeli Gökhan Ünal'ın ise 3 golü bulunuyor.

11.03.2010


 

Kobe'nin son saniye basketi Hidayetli Toronto'yu yıktı

NBA'DE sezon sonu yaklaşırken, Los Angeles Lakers'a konuk olan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Toronto Raptors, yıldız oyuncu Kobe Bryant'ın son saniye basketiyle Staples Center'dan 109-107'lik mağlubiyetle ayrıldı.

Maçın bitimine 19 saniye kala, Raptors'ın yıldızı Chris Bosh'un 3 sayılık atışıyla eşitliği sağlayan Kanada ekibi, son saniye hücumlarını iyi kullanan Kobe Bryant'ı durduramayınca, Batı Konferansı'nda yapacağı deplasman turuna yenik başladı. Hidayet Türkoğlu, karşılaşmada 6 sayı, 5 ribaunt ve 4 asist ile kötü bir performans sergilerken, ilk yarıda erken faul sorunu yaşayınca gecede daha az süre almak zorunda kaldı.

OKUR VE İLYASOVA GALİP

Doğu Konferansı'nda yer alan bir başka milli basketbolcu Ersan İlyasova'nın formasını giydiği Milwaukee Bucks, Boston Celtics'i kendi evinde 86-84 ile geçerek yükselişini sürdürdü. Son haftalarda üstün performans sergileyen ve üst üste galibiyetler alan Bucks'ta, İlyasova Celtics'e karşı 9 sayı, 6 ribaunt ve 1 asist ile oynadı. Bucks'ta Andrew Bogut 25, Carlos Delfino da 19 sayı üretti. Milli yıldız Mehmet Okur'un forma giydiği Utah Jazz, deplasmanda karşılaştığı Chicago Bulls'u 132-108 gibi farklı bir skorla yenmeyi başardı. Mücadeleye ilk 5 başlayan ve yaklaşık 29 dakika süre alan Mehmet Okur, maçı da 14 sayı, 7 ribaunt, 1 blok ile tamamladı.

11.03.2010


 

Beşiktaş Elazığ'da okul yaptıracak

BEŞİKTAŞ Kulübü, hafta başında deprem felaketi yaşanan Elazığ'da kullanılamaz hale gelen bir okulu yeniden yaptırma kararı aldı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in katılımı ile toplantı yapan BJK Kadın, Aile ve Çocuk İstişare Heyeti'nin, Elazığ'daki deprem bölgesini ziyaret etme ve bir okulu yeniden yaptırma kararı aldığı belirtildi. ''Pazartesi sabahı Elazığ'da meydana gelen ve 50'nin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem, hepimizin yüreğini yaktı. Acılarını sarmaya çalışan Elazığ'a, Beşiktaş yardım elini uzatıyor'' ifadeleri kullanılan açıklamada, BJK Kadın, Aile ve Çocuk İstişare Heyeti'nin 13 Mart Cumartesi günü Elazığ'a giderek, deprem bölgesindeki vatandaşlara ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli yardımlarda bulunacağı, ayrıca hasar nedeniyle kullanılamayacak duruma gelen bir okulun da yeniden yaptırılması için çalışma başlatacağı dile getirildi.

11.03.2010


 

İddiasız Efes Siena karşısında

EFES Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi ''Top 16'' turu (F) Grubu 6. ve son hafta maçında bugün deplasmanda İtalyan temsilcisi Montepaschi Siena ile karşılaşacak.

Siena kentindeki Palasports Mens Sana'da oynanacak karşılaşma TSİ 21.45'de başlayacak ve Skyturk ekranlarından naklen yayınlanacak. İki takım arasında İstanbul'da yapılan maçı Efes Pilsen 88-78'lik skorla kazandı.(F) Grubu'nda geçtiğimiz hafta Real Madrid'e kendi sahasında 77-75 mağlup olan Efes Pilsen, çeyrek finale yükselme şansını kaybetmişti. Montepaschi Siena da Maccabi Electra Tel Aviv'e kaybedince, gruptan çıkma umutlarını yitirmişti. Gruptan İspanya'nın Real Madrid ile İsrail'in Maccabi Electra Tel Aviv takımları çeyrek finale yükselmişti.

11.03.2010


 

Konyaspor'da istifa yok

KONYASPOR Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, yönetim olarak dimdik ayakta olduklarını, kongre ve istifalarının söz konusu olmadığını belirtti.

Cengiz Yönet, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, kaybedilen bir maç sonrasında basın toplantısı yapmanın keyifli bir iş olmadığını belirtti. Konyaspor'un ligin ikinci yarısına çok kötü başladığını kabul eden Cengiz Yönet, bunun sebeplerini başkan da dahil olmak üzere herkesin kendi cephesinden değerlendirdiğini söyledi.

11.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl