14 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

YENİLMİYOR AMA ERİYOR

TÜRKCELL Süper Ligde ve Ziraat Türkiye Kupasında, 2010 yılında oynadığı 13 resmi maçta mağlubiyet görmeyen, ancak bu maçlardan 5'ini beraberlikle kapatan Trabzonspor, Gaziantepspor maçı sonrası eleştirilerin odak noktasında oldu. 13 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik alan bordo-mavili takıma, 1-1 biten Gaziantepspor maçının ardından eleştiriler iyice arttı.

Ligin ikinci yarısında 4 galibiyet, 4 beraberlik alan Karadeniz ekibi, zirveden her geçen hafta uzaklaşıyor. Teknik direktör Şenol Güneş, son haftalarda futbol olarak olumsuz bir havada olduklarını belirterek, ''Gaziantepspor maçında futbol daha da olumsuzdu. Benim için hayal kırıklığı oldu. Bu kadar güzel bir zeminde paslaşarak oyunun hakimi olmamız gerekirken bunları yapamadık. Oyun tatmin edici olmayınca skora da yansımadı'' dedi. Rakipleri karşısında tatmin edici oyun ortaya koya

madıklarını kaydeden Güneş, ''Colman ve Cale'de düşüş olduğu için kadroya almadım. Ancak Gaziantepspor maçında saha içinde formsuz olan oyuncular da vardı. Herkesin biraz daha özverili olması gerekiyor. Takım adına iyi işler yapan oyuncu bizimle beraber olacaktır. Futbolcuda düşüş olacaktı ama bunun süresi önemli. Bu durum uzun süre devam ediyorsa sıkıntı var demektir. Sezon sonunda oyuncularla ilgili karar vereceğiz'' diye konuştu.

YEREL GAZETELERDEN ELEŞTİRİ

Teknik direktör Güneş özeleştiri yaparken yerel gazeteler de 2010 yılının namağlup takımı olan Trabzonspor'u eleştirdi. Karadeniz'den Günebakış Gazetesi ''Unvan kurtuldu, umutlar söndü'', Taka Gazetesi ''Yenilgisiz ama umutsuz'', Türksesi Gazetesi ''Trabzonspor, hep berabere'', Kuzey Ekspres Gazetesi ''Alanzinho ile sadece yenilmedik'', Karadenizde İlkhaber Gazetesi ''1 var, 1 yok'' Karadeniz Gazetesi ise ''Yaşasın yine yenilmedik mi desek'' başlığıyla maç haberlerine yer verdi. Bu arada Gaziantepspor maçının ardından Trabzon'a gelen bordo-mavili futbolculara, 2 gün izin verildi. Bordo-mavililer, hafta sonu sahasında Galatasaray ile yapacağı maçın hazırlıklarına 15 Mart Pazartesi günü yapacağı antrenmanla başlayacak. Bu arada Trabzonspor kafilesini taşıyan özel uçağın inişe kısa süre kala türbülansa girdiği, ancak uçakta bir panik havası olmadığı bildirildi.

GİRAY: BÜTÜN MAÇLARI KAZANMALIYIZ

Trabzonspor'un savunma oyuncusu Giray Kaçar da Alanzinho'nun klasına yakışan bir gol attığını ve bu golle sahadan 1 puan ile ayrıldıklarını söyledi. Giray, savunmada bazen Egemen ile bazen de Song ile birlikte oynadığını belirterek, ''Hocamızın kararına saygı duyuyoruz ve görevimizi yapıyoruz. Saha içinde istediklerimizi yapamadığımız zaman sıkıntı oluyor, pozisyonları bulup atamayınca sorun oluyor. Rakibe pozisyon da vermedik. Golü erken bulsak Gaziantep'den galibiyetle dönerdik. İyi bir çıkışımız vardı ve bunu devam ettirmek istiyorduk'' dedi. Haftaya Galatasaray ile önemli bir maç yapacaklarını vurgulayan Giray, ''Haftaya Galatasaray ile final niteliğinde maçımız var. Artık kredimizin dolduğunu düşünüyorum, tüm maçlarımızı kazanmamız gerekiyor'' diye konuştu.

Alanzinho: Önemli bir gol attım

GAZİANTEPSPOR karşısındaTrabzonspor'un beraberlik golünü atan Brezilyalı oyuncusu Alanzinho, ligin 25. haftasında gol suskunluğunu bozdu. Maçın 90. dakikasında attığı golle takımını yenilgiden kurtaran Brezilyalı oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası'nda takımının 2-0 kazandığı Ankaragücü maçında da 1 gol kaydetmişti. Alanzinho, yaptığı değerlendirmede, Gaziantepspor maçının zor olacağını bildiklerini belirterek, ''Çünkü rakip kendi sahasında çok iyi oynayan bir takımdı. Öyle bir oyun oldu ki, neredeyse kaybetmenin eşiğindeydik ve maç bu duruma gelince 1 puan da teselli oldu. Aslında 3 puan istiyorduk. Çünkü oynayacağımız kilit maçlar öncesinde buradan alınacak 3 puan çok büyük avantaj sağlayacaktı. Ancak son nefeste gelen gol adeta teselli oldu'' dedi. Golünün ardından formasını köşe bayrağı üzerine asmasını da yorumlayan Alanzinho, ''Uzun zamandır gol atıp bunu yapmayı düşünüyordum. Gaziantepspor maçında da iyi bir fırsat oldu. Bu gol önemli bir goldü. Çünkü hiç değilse kaybetmedik. İsterdim ki bu gol bize 3 puanı getirsin, ne yazık ki olmadı'' diye konuştu.

14.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  YENİLMİYOR AMA ERİYOR

  Trabzon treni kaçırıyor

  Millî atlet Melis Mey Katar'da finale çıkamadı

  Denizlispor 3 büyüklerden bu sezon puan alamadı

  Hiddink,Fildişi'nin teklifini reddetti

  TÜRKCELL SÜPER LİGDE BUGÜN

  BANK ASYA 1. LİGDE BUGÜN

  Rakibini boğulmaktan kurtaran yüzücüye fair-play ödülü

  Spor engel tanımaz

  Arda'sız Galatasaray A.Gücü'nü konuk ediyor

  Ersan'lı Bucks, Mehmet'li Jazz'ı devirdi: 95-87

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl