14 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Trabzon treni kaçırıyor

Trabzonspor, Şenol Güneş yönetiminde 2010'da hiç yenilgi yüzü görmedi ama puan cetvelinde yukarılara tırmanması gerekirken, bulunduğu yerden bir türlü sıçrama yapıp, yükselemedi. Ligin ikinci yarısında oynanan 8 karşılaşmadan 4 galibiyet ve 4 beraberlik alınması zirve yarışından her geçen hafta uzaklaşmasına sebep oldu. Bu hafta evinde ağırlayacağı derbide Galatasaray'dan alınacak bir galibiyet şampiyonluk mücadelesinde yeni bir umut olabilir. Ancak, takımın son haftalarda oynadığı kötü futbol ilerisi için umut vermedi. Trabzonspor bu görüntüsüyle, ligden çok, kupaya odaklanmış bir takım imajı verdi. Yarı finalde Antalyaspor engelini geçtiği taktirde finalde kupaya uzanıp, Avrupa hedefine ulaşmanın hesaplarını yapıyor.

Şenol Güneş de, kötü futbol oynadıklarını ve yeterince mücadele etmediklerini kabul ediyor. Gaziantepspor karşısında elverişli zemin önünde güzel bir futbol ortaya koyacaklarını düşündü ama bu beklentisi boşa gitti. Görev verdiği bazı oyuncuların etkisiz oyunları onu hayal kırıklığına uğarttı. Takım içinde bloklar arası uyum olmadığı gibi, bireysel olarak maçı çevirecek bir isim de yok. Şenol Güneş, bazı oyuncuların form düşüklüğüne karşılık bir kısmını oynatmayarak, bir kısımını ise yedek kulübesine alarak kötü durumdan kurtulmaya çalışıyor. Ancak, zirve yarışında puan farkının bir hayli açılması oyuncuların saha içindeki mücadelesine olumsuz etki yaptığı bir gerçek.

Trabzonspor'da son haftalarda gözle görülür bir sıkıntı var. Takımı başarıya götüren oyuncuların sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az. Özellikle yabancı oyuncuların beklentilerin altında kötü oynaması Şenol Güneş'i yeni arayalışlara yönlendirecek. Sezon sonunda Yattara, Song, Cale, Colman ve uzun süredir kaleye geçmeyen Slvia ile yolların ayrılması gündeme gelecek. Bu karşılık verimliliği uzun süreli olarak görülen Kolombiyalı golcü Teofilo, Alanzinho ve Gabriç'le yola devam edilecek.

EROL DOYRAN [email protected]

14.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  YENİLMİYOR AMA ERİYOR

  Trabzon treni kaçırıyor

  Millî atlet Melis Mey Katar'da finale çıkamadı

  Denizlispor 3 büyüklerden bu sezon puan alamadı

  Hiddink,Fildişi'nin teklifini reddetti

  TÜRKCELL SÜPER LİGDE BUGÜN

  BANK ASYA 1. LİGDE BUGÜN

  Rakibini boğulmaktan kurtaran yüzücüye fair-play ödülü

  Spor engel tanımaz

  Arda'sız Galatasaray A.Gücü'nü konuk ediyor

  Ersan'lı Bucks, Mehmet'li Jazz'ı devirdi: 95-87

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl