15 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

80 model anayasa ile kalkınma olmaz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ‘’1990’da dünyada ekonomik kalkınmanın modeli değişti, ama bizim anayasamız halen 80 model’’ dedi. Hisarcıklıoğlu, devlet eliyle kalkınmaya çalışanların hepsinin battığını ifade ederek, mevcut sistemin kavga ve kaos ürettiğini söyledi.


Bu anayasa yama tutmaz

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gerçekten istenmesi halinde demokratik yeni bir anayasa yapılabileceğini ifade ederek, ‘’Yama tutmayan bu Anaya

Muhalefetin kapısını çalıp destek isteyeceğiz

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, anayasa değişikliğiyle ilgili bir hazırlık yapıldığını, Mecliste grubu bulunan partilerle, Meclis dışında y


  Osmanlı eserleri ihya edilecek

VAKIFLAR Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan Balkanlara uzanan coğrafyada başlattığı projeyle Osmanlı zamanında yapılan vakıf eserlerine sahip çıkacak. Eserlerin tesbit ve teciline başlayan Genel Müdürlük, vakıf akarlarından elde edilen gelirlerle ecdat yadigârlarını restore ederek, ihtişamlı günlerine kavuşturacak.


  Depremzedeler yardım bekliyor

ELAZIĞ Valiliği depremden zarar gören vatandaşların ihtiyaç duydukları malzemeleri açıkladı. Valiliğin internet sitesinde, 8 Martta meydana gelen depremde 3 ilçe ve köylerinde 41 vatandaşın vefat ettiği, 137 vatandaşın yaralandığı, 2500’ün üzerinde meskende hasar meydana geldiği hatırlatıldı.


  Ağrı’da hafif şiddetli deprem

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde, 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


  Esenyurt’ta bahçe duvarı yıkımında arbede çıktı

ESENYURT’TA bir sitenin bahçe duvarının yıkımı sırasında, site sakinleri ile polis arasında arbede yaşandı. Alınan bilgiye göre, Bahçekent Sitesi’nin bahçe duvarı, belediye ekiplerince, bir kişiye ait olduğu gerekçesiyle yıkılmak istendi.


  Robot nöbetçi nöbete hazır

Kışlalarda nöbetçilerin daha emniyetli bir noktadan çevreyi gözetlemesine ve ateşli saldırıya karşılık vermesine imkân sağlayan uzaktan komutalı gözetleme ve atış platformu ‘’nöbetçi,’’ silâhlı kuvvetlerde göreve hazır. Bilim-kurgu filmlerinde görmeye alışık olduğumuz teknolojiye sahip bir silâh sistemi olan robot nöbetçi karakollarda nöbet tutacak.


  ‘Sevgi Marketi’ yüz güldürdü

Bursa Yıldırım Belediyesi’nin Türkiye ve Avrupa’ya örnek, üniversitelere tez konusu olan ödüllü ‘Sevgi Marketi’nden 2009 yılında 63 bin kişi yararlandı.


  Merve ‘Canavan’a direniyor

Konya’da yaşayan Kaymak ailesi, gözleri görmeyen, konuşamayan, yürüyemeyen ve adeta bir bebek gibi bakıma muhtaç olan 13 yaşındaki kızlarının iyileşeceği günü bekliyor.


  ‘Masal Dünyası’ kapılarını açacak

Eskİşehİr’dekİ Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkı’nda inşası süren ‘’Masal Dünyası’’, her yaştan çocuğu kitaplardaki dünya ile buluşturacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yaptığı açıklamada, Masal Dünyası’nda, çocukların masalları yaşayabilecekleri alanların bulunacağını, etrafı sularla çevrili kale görünümünde olacağını kaydetti.


  Batman’da 250 aile sac ekmeğiyle geçimini sağlıyor

Sanayİnİn gelişmediği, ekonominin daha çok tarımsal üretime dayandığı Batman’da çalışan kadınlar ile kendi iş yerini kuran kadınların sayısında son 2 yılda artış yaşanıyor.


  Hamsinin tostunu da yaptılar

Düzce’nİn Akçakoca ilçesinde bir esnaf, önce kendisinin deneyip beğendiği hamsili tostu müşterileri için de yapmaya başladı.


  Fırın denetiminde küflenmiş hamur çıktı

Konya’nIn merkez Meram ilçesindeki denetimlerde 13 fırından 12’sine temizlik ve hijyene dikkat edilmediği gerekçesiyle 286’şar lira para ve uyarı cezası verildi. Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri gece, ilçedeki ekmek fırınlarını denetledi.


  Bingöl’de 390 ev hasarlı

ElazIğ’In Karakoçan ilçesine bağlı Başyurt beldesinde meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından Bingöl’de 390 evin ağır hasar gördüğü tesbit edildi.


  Kar eridi Muradiye Şelâlesi coştu

Van’In Muradiye ilçesinde bulunan Muradiye Şelalesi, karların erimesiyle birlikte adeta coştu. İlçeye 8 kilometre uzaklıkta bulunan Muradiye Şelâlesi, karların erimesiyle birlikte kabına sığmaz hale geldi. Karların erimesi ve yağmurların yağmasıyla birlikte çoğalan sular, şelâleyi hırçınlaştırdı.


  Kızını kaçıran kişinin kulağını kesti

Aksaray'In Gülağaç ilçesinde, 71 yaşındaki kişinin, kızını kaçıran gencin sağ kulağını 4 santim kadar kestiği öne sürüldü.


  Traktörler yolu tıkıyor

Traktörlerİn, ehliyetsiz sürücüler veya küçük yaştaki çocuklarca kullanılması, römorklarda stop lambası ya da reflektör olmaması, dengesiz ve aşırı yükleme ile römorkta insan taşınmasının, trafik kazalarına neden olduğu bildirildi.


  Ergenekon biziz biz

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, “İstanbul’daki savcılara soruyorum. Siz Cumhuriyetin mi, yoksa Ergenekon’un mu savcılarısınız? Cumhuriyetin savcıları iseniz sözümüz yok. Eğer Ergenekon savcıları iseniz sözümüz var. Türkiye’de kimsenin Ergenekon’u yargılamaya gücü yetmez. Çünkü Ergenekon biziz biz” diye konuştu.


  Erdoğan, Roman vatandaşlarla buluştu

“Roman Çalıştayı” için Türkiye’nin çeşitli yerlerinden İstanbul’a gelen roman vatandaşlar Eyüp Sultan Camii’nde sabah namazı kıldı.


  Gıda güvenliği Meclis’te

GENETİĞİ Değiştirilmiş Organizmalarla (GDO) ilgili düzenlemeleri içeren Biyogüvenlik Yasa Tasarısı bu hafta salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda ele alınacak.


  SHP ile EDP birleşti

SHP ile birleşen Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanlığına, oy birliği ile Ziya Halis seçildi. Yeni kurulan EDP ile SHP’nin birleşmesinin öngörüldüğü, SHP 3. Olağanüstü Kurultayı, Anadolu Gösteri Merkezinde yapıldı.


  Demokrasi, açılım sonrası daha açık ve net olacak

TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AKP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, ‘’Türkiye demokrasisi biraz daha açık, net, karanlık odakları olmayan bir rejime doğru gidiyor’’ dedi.


  Bürokratik yargıçlar devleti istemiyoruz

MEMUR Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ‘’Bu ülke değil darbeyi gerçekleştirmek, darbeyi rüyasında bile görenlere ceza getirmezse, darbecileri yargılamazsa, demokratikleşmenin hayal olduğu gerçeğini de görmek zorundadır’’ dedi.


  Alevîlerden birlik çağrısı

ERZİNCAN'DA yaşayan Alevi kanaat önderleri birlik ve beraberlik mesajı verdi. Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Sadık Düzgün, “Herkesin gözleri açık olmalıdır.


  Terörün kökünü kazımak istiyoruz

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, terörün kökünü kazımak, Türkiye’nin önünü açmak istediklerini belirterek, ‘’Açılım, şehitler olmasın diye, bu işi bitirelim diye yapılıyor’’ dedi.


  Çocuk, anne babasından aldığı terbiyeyi yansıtır

BakIrköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi başhekim yardımcısı Sosyal Hizmetler Uzmanı Fatih Kılıçarslan, çocuğun kişiliğinin ana babasının kendisine verdiği terbiye ve davranış biçimini yansıttığını söyledi.


  AİLELER TV, ÇOCUKLAR PC BAŞINDA KALIYOR

Rehberlİk, Psikolojik Danışman ve Eğitim Koordinatörü Ersin Işın, aileler içi iletişimin önemine değinerek ailelerin kendilerini televizyonun başına atarak çocuklarını ihmal etmemelerini istedi.


  Eve teslim kitap projesi sürüyor

Eve bağımlı yaşayanlara ‘Ücretsiz Eve Teslim Kitap” projesi ilgi görmemesine rağmen Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sürdürülüyor.


  Google’dan Pi Günü’ne özel logo

Google, en çok bilinen sayı olan matematik sabiti pi ‘’3,14’’ için belirlenen “Dünya Pi Günü’’ dolayısıyla, özel logo hazırladı.


  Yaşlı nüfusun çoğunluğu kadın

Türkİye’de yaşlı nüfus oranının hızla arttığı ve bu oranın büyük bir kısmını kadınların oluşturduğu bildirildi. Uzmanlar, 2009’da Türkiye nüfusunun yüzde 7,01’inin 65 yaş üzerinde olduğunu, yaşlı nüfusun yüzde 56’sını kadınların oluşturduğunu belirterek, yaşlı kadın nüfusun önemli bir bölümünün gelir sahibi olmadığını ve eğitim seviyelerinin düşük olduğu için, bu konuda yeni politikalar geliştirilmesi çağrısında bulundu.


  Konya’nın kapadokyası, turizme kazandırılıyor

Konya’nIn Meram ilçesine bağlı Gökyurt Köyünde bulunan ve Kapadokya’ya benzerliğiyle dikkat çeken Kilistra, yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Hellenistik ve Roma çağında yerleşim yeri olarak kullanıldığı tesbit edilen Kilistra, Hz. İsa’nın havarilerinden Saint Paul’ün ilk vaaz verdiği yerlerden biri olarak kabul ediliyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl