15 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Körfez’in yatırım rotası Türkiye

KUVEYT Emiri Şeyh el Sabah el Ahmed el Cabir el Sabah’ın Türkiye’deki resmî danışmanı olan Şems Türk Kuveyt-Türkiye Yatırım Danışmanlığı Şirketi Grup Başkanı Uğur Akkuş, şimdiye kadar 1,5 milyar dolarlık yatırım yaptıkları Türkiye’de 3 milyar dolarlık 3-4 büyük projeyi daha hayata geçirmeyi planladıklarını bildirdi.



ORTA DOĞUNUN YENİ İSVİÇRE’Sİ OLACAK

ÖNÜMÜZDEKİ yüzyılın Orta Doğu’nun yeni İsviçre’sinin Türkiye olacağını dile getiren Akkuş, bölgede oynanan çok sayıdaki Türk dizilerinin etkilerinin çok rahatlıkla görülebildiğini, Türk popülaritesinin en üst seviyede bulunduğunu vurguladı.



“3 MİLYAR DOLARLIK PROJELER ÜSTÜNDE ÇALIŞIYORUZ’’

Körfez’dekİlerİn genellikle ‘’pişmiş yemeği yemek’’ istediklerini, dolayısıyla son yatırımcı olmadıklarını, alıp daha sonra ondan para kazanmayı tercih ettiklerini ifade eden Akkuş, ‘’Şimdiye kadar Körfez sermayesi Amerika’ya Avrupa’ya gitti.



Yunanistan’ı kurtarma planı bugün açıklanacak

AVRUPA Birliği yetkilileri, Yunanistan’ı girdiği malî krizden çıkarmak için bir yardım planı üzerinde anlaştı.



MÜSİAD sektör kurulları başkanlarını seçti

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından, sektörel faaliyetleri yürütmek ve üyelerle ilişkileri sağlamak amacıyla kurulan sektör kurullarında, yeni dönem başkanlık seçimleri yapıldı.



Bankayı tazminata mahkûm etti

İSTANBUL Tüketici Mahkemesi, kredi kartı üyelik ücretini geri alan Fuat Engin’in kredi kartını iptal eden bankanın işlemini iptal ederek, bankayı tazminat ödemeye mahkûm etti.



KOBİ’ler daha fazla destek istiyor

KÜÇÜK ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, ‘’KOBİ’lerin destekleri artırılarak inovasyon ve ar-ge gibi yenilikçi projelere daha fazla yönlendirilmesi gerekmektedir’’ dedi.



Maliye’den ev sahiplerine mektuplu uyarı

MALİYE Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, kirada birden fazla konutu bulunan ev sahipleri ile geçen yıl 3 veya daha fazla gayrimenkul satarak, değer artış kazancı elde eden toplam 20 bin kişiye birer uyarı mektubu gönderdi.



En iyi yüz otelden 39’u Türk oteli

DÜNYANIN en güvenilir turizm, seyahat ve tatil portallarından HolidayCheck’in yüzbinlerce turist arasında yaptığı anket sonrasında en iyiler arasına 39 Türk oteli girdi.



Yıllık e-ticaret 10 milyar lira

BANKALARARASI Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, e-ticaret hacmi ocak ayında, geçen yıla göre yüzde 46 oranında artıp, aylık 1 milyar lira sınırına yaklaştı ve 989 milyon lira olarak gerçekleşti.



Çağlayan: Stres testinden geçiyoruz

DEVLET Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin siyasi, sosyal ve ekonomik stres testinden geçtiğini belirterek, ‘’IMF hadisesi, Türkiye’nin ekonomik testinin çok net bir göstergesi’’ dedi. Bakan Çağlayan, Türkiye’nin doğru yolda olduğunu ve bunun yapılmış uygulamaların test edilmesi olduğunu söyledi.



Alım heyetleri Türkiye’ye gelecek

TÜRKİYE, bu yıl çok sayıda alım heyetini konuk edecek. Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), Çin, ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Irak, Hindistan gibi pek çok ülkeden firmaların katılacağı alım heyeti programları düzenledi.



Tarımda üretim değeri 57 milyar dolara çıktı

TARIM ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Türk tarım sektörünün üretim değerinin 23 milyar dolardan 57 milyar dolara çıktığını belirtti.



Gözler PPK toplantısında

IMF ile stand-by anlaşması yapılmayacağının açıklanmasının ardından bütün gözler bu hafta gerçekleştirilecek olan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına çevrildi.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl