28 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Zirveyi derbi ateşi sardı

TÜRK futbolunun kalbi bugün bir kez daha Mecidiyeköy'de atacak. Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Galatasaray ile Fenerbahçe'nin Turkcell Süper Lig'deki rekabetine Ali Sami Yen Stadı ev sahipliği yapacak.

Saat 19.00'da başlayacak dev maçı, kariyerinde 7. kez derbiye çıkacak FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Aleks Taşçıoğlu yapacak. Dev maçın dördüncü hakemi ise Süleyman Abay. Biletleri satışa çıkar çıkmaz tüketilen derbi maçı (A) Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Guus Hiddink'in de izlemesi bekleniyor. Turkcell Süper Lig lideri Bursaspor'un cumartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a yenilmesinin ardından derbi maç ezeli rakipler için daha da anlamlı hale geldi. Her iki takım da derbiden galibiyetle ayrılarak, şampiyonluk yarışında yeniden iddialı duruma gelmeyi amaçlıyor. Ligde Bursaspor'un 58, Galatasaray'ın 53, Fenerbahçe'nin ise 52 puanı bulunuyor.

ARDA VE EMRE OYNAYACAK MI?

Ali Sami Yen Stadı'nda bu sezon yaptığı 12 lig maçından 9'unu kazanan, 3'ünde berabere kalan ve rakiplerine hiç yenilmeyen Galatasaray'da, derbi öncesi kaptan Arda Turan'ın maça yetişip yetişmeyeceği merakla bekleniyor. Sakatlığı nedeniyle son Trabzonspor maçında forma giyemeyen Arda, dün ilk kez takımla çalışmaların bir bölümüne katılırken, derbide en azından 18 kişilik maç kadrosunda olacağı öğrenildi. Öte yandan bu sezon Kadıköy dışındaki 13 lig maçından sadece 6'sını kazanabilen, son 3 deplasman maçında 3 puan alamayan Fenerbahçe'de ise Emre Belözoğlu'nun sakatlığı teknik heyeti düşündürüyor. Sarılacivertli takımda bu sezonun en etkili oyuncusu olarak ön plana çıkan Emre'nin, eski takımına karşı Ali Sami Yen Stadı'nda sahaya çıkıp çıkamayacağına bu akşamki idmanda karar verilmesi bekleniyor. Fenerbahçe'de ayrıca Uğur Boral, Ali Bilgin, Deniz Barış ve Cristian Baroni'nin sakatlıkları bulunuyor.

28.03.2010


 

REKABETTE 364. KARŞILAŞMA

17 Ocak 1909 tarihinde, şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu ''Papazın Çayırı'' olarak adlandırılan yerde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 101 yıllık ezeli rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü göze çarpıyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 363 maçtan 137'sini kazanırken, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 116 kez galip geldi. Ezeli rakipler 110 maçta ise eşitliği bozamadı. ''Sarı Kanaryalar''ın attığı toplam 510 gole, ''Cim Bom'' 463 golle karşılık verdi.

28.03.2010


 

İLK DEFA DERBİDE FORMA GİYECEKLER

G.SARAY ve F.Bahçe'de bazı futbolcular ilk kez derbi heyecanını yaşayacaklar.

Ev sahibi Galatasaray'da devre arasında takıma katılan Lucas Neill, Giovani Dos Santos ve Joao Alves'in yanı sıra ilk maçta kadroda yer almayan Caner Erkin, görev verilmesi durumunda ezeli rekabetin heyecanını ilk kez tadacaklar. Fenerbahçe'de ise devre arasında alınan Gökhan Ünal'ın yanı sıra ilk maçta yedekler arasında yer alan Özer Hurmacı ile ilk maçta kadroya giremeyen Bekir İrtegün, görev verilmesi durumunda ilk kez derbide sahaya çıkacaklar.

Öte yandan, sezonun ilk yarısında Kadıköy'de yapılan derbide forma giyen oyunculardan Fenerbahçe'de Roberto Carlos ile Kazım Kazım, Galatasaray'da ise Shabani Nonda ile Aydın Yılmaz, devre arasında takımlarından ayrıldılar.

28.03.2010


 

DEV KARŞILAŞMADA 15'İ YABANCI 285 GAZETECİ GÖREV YAPACAK

GALATASARAY ile Fenerbahçe arasında bugün yapılacak derbi maçta 285 medya mensubu görev yapacak.

Ali Sami Yen Stadı'ndaki dev maç için Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD), stadın 190 kişilik basın tribünün çok üzerinde akreditasyon başvurusu yapılırken, dernek yetkilileri, birçok başvuruyu yer yokluğu nedeniyle geri geçirmek zorunda kaldı. Derbi maçta ayrıca saha içinde 95 foto muhabiri görev yapacak. Öte yandan, dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Galatasaray-Fenerbahçe maçı için 15 yabancı medya mensubunun da akredite olduğu, ayrıca KKTC'den 10 gazetecinin geleceği bildirildi.

28.03.2010


 

TARAFTARLAR 2 AŞAMALI KONTROL NOKTASINDAN GEÇECEK

ALİ Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak derbinin öncesi, sırası ve sonrasında sıkı güvenlik önlemleri uygulanacak.

Derbide 2 bin 650'si polis, 1000'i özel güvenlik olmak üzere toplam 3 bin 650 güvenlik görevlisi görev yapacak. Maçta ayrıca 22'si polis, toplam 110 kamerayla tespit yapılacak. Stat çevresinde saat 14.00'den itibaren emniyet önlemleri alınmaya başlanacak ve stat kapıları saat 15.00'de açılacak. Derbide konuk Fenerbahçe'yi eski açık tribünde 1162 taraftarı destekleyecek. Taraftarlar, Ali Sami Yen Stadı girişinde polis tarafından oluşturulacak 2 aşamalı kontrol noktasından geçtikten sonra tribünlere alınacak.

28.03.2010


 

AZİZ YILDIRIM 21 GÜNLÜK CEZASI YÜZÜNDEN MAÇA GİDEMEYECEK

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, başkan sıfatıyla 33. kez Galatasaray derbisinin heyecanını yaşayacak.

Ancak Yıldırım, PFDK'nın 21 günlük hak mahrumiyeti cezası nedeniyle derbiyi statta izleyemeyecek. Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na ilk kez 15 Şubat 1998 tarihinde seçilen Aziz Yıldırım'ın döneminde Fenerbahçe, Galatasaray ile 32 kez karşı karşıya gelirken, 14 galibiyet, 10 yenilgi ve 8 beraberlik aldı, toplam 49 gol atıp, 42 gol yedi. Galatasaray'da ise başkan Adnan Polat'ın dünkü başkanlık seçiminin sonuçlarının belli olmasından sonra durumu netleşecek.

28.03.2010


 

Bursa'nın bileği büküldü

BURSASPOR İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 yenilerek hem taraftarlarını üzdü hem de ligi zirvede tamamlama yolunda önemli bir avantajı yitirmiş oldu. Bursaspor, Kayserispor maçının ardından, ligden ihraç edilen Ankaraspor maçından oynamadan 3 puan aldı.

Bir hafta sonra ilk yarının son maçında Beşiktaş'a konuk olan yeşil-beyazlı takım, 2-1 yenik duruma düştüğü maçı 3-2 kazanarak çok önemli bir galibiyet elde etti. Kasımpaşaspor deplasmanından da 2-0'lık skorla galibiyet çıkartan Bursaspor, ilk yarıda 3-2 yenildiği Eskişehirspor'u 3-1 yenerek adeta ilk yarının da rövanşını almış oldu. Ankaragücü deplasmanından 0-0'lık, Trabzonspor ile sahasındaki maçta 1-1'lik skorlarla 1'er puan çıkartan ''Timsah'', Fenerbahçe'yi 2-0 yenik duruma düşmesine karşın Kadıköy'de 3-2 yenerek haftaya damgasını vurdu. Cezası nedeniyle seyircisiz olarak Sivasspor'u Sakarya'da ağırlayan Bursaspor, bu maçtan da 3-0'lık skorla 3 puan çıkartmayı bildi. Diyarbakırspor ile rövanş maçına da 3 puan parolasıyla giden Bursaspor, 17. dakikada olaylar nedeniyle tatil edilen maçtan da Futbol Federasyonu'nun kararıyla hanesine 3 puan yazdırdı. Manisaspor maçını 2-0, Denizlispor maçını da 2-1'lik skorlarla geçerek zirveye oturdu.Yeşil-beyazlı takım, Olimpiyat Stadı'nı dolduran ve tribünlerde şampiyonluk şarkıları söyleyen 30 bine yakın taraftarına arzuladığı galibiyeti izlettiremedi.

28.03.2010


 

Şikede 5 tutuklama daha istendi

FUTBOLDA şike iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Sarıyer Adliyesine getirilen 6 kişiden 5'i, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Sarıyer Cumhuriyet Savcısı Fazıl Arslanalp tarafından sorgulanan 6 kişiden Tepecikspor futbolcusu Burhan Akgül serbest bırakıldı. Savcı Arslanalp, eski futbolcular Ali Şen Kandil ve Hasan Korkmaz ile antrenör İbrahim Öztürk, Celal Berber ve Mahir Murat Mermer'i ise tutuklanmaları istemiyle Sarıyer 1. Sulh Ceza Mahkemesine sevk etti.

28.03.2010


 

F1'de Avustralya yarışı bugün

FORMULA 1'de sezonun ikinci yarışı Avustralya Grand Prix'sine, Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel ilk sırada (pole position) başlayacak.

Melbourne'deki Albert Park Pisti'nde yapılan sıralama turlarında, ilk 2 sırayı Red Bull pilotları aldı. Sıralama turlarını birinci olarak tamamlayan Vettel, yarınki yarışa ilk cepte başlama hakkını elde etti. Red Bull'un Avustralyalı pilotu Mark Webber ikinci sırada yer alırken, Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso üçüncü sırada kaldı. Mercedes GP'nin, 7 kez dünya şampiyonu olan efsane Alman pilot Michael Schumacher de sıralama turlarında 7. oldu. Sebastian Vettel, sezonun ilk yarışı olan Bahreyn Grand Prix'sinde de sıralama turlarında pole position hakkı kazanmış, ancak yarışı 4. bitirmişti.

28.03.2010


 

Polat, Albayrak'a "Seçime neden girdin" diye sordu

GALATASARAY Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda oy kullanımına geçilmesinin ardından, kulüp başkanı Adnan Polat, koridorda karşılaştığı Abdürrahim Albayrak'a, neden seçime girdiğini sordu.

Galatasaray Lisesi'ndeki kongrede, başkan adayı Adnan Öztürk'ün yönetim kurulu aday listesinde yer alan Abdürrahim Albayrak, başkan Adnan Polat'ın sitemiyle karşılaştı. Koridorda üyelerle sohbetler eden Polat, karşılaştığı Albayrak'a, ''Neden seçime girdin'' derken, eski yöneticinin, ''Her Galatasaraylı kongre üyesinin seçime girme hakkı vardır'' yanıtıyla karşılaştı. Polat'ın ısrarla ''Projelerin nedir, onu soruyorum sana'' demesi üzerine de Albayrak, ''Başkanım, seçilince projelerimizi görürsünüz'' cevabını verdi. Albayrak'ın bu konuşmadan oldukça rahatsız olması dikkati çekti.

MUHALEFETLE SOHBET ETTİ, ŞAKALAŞTI

Öte yandan başkan Polat, sandıkları teker teker gezerek, özellikle muhalefet kanadında yer alan üyelerle sohbet edip, şakalaştı. Adnan Öztürk kanadında yer alan bir üyenin, ''Seçim bu sene daha güzel ve heyecanlı oluyor'' sözleri üzerine başkan Polat, ''Doğru. Daha güzel oluyor, çünkü sandıkları 24'e çıkardık. Kimse sıra beklemiyor. Herhalde bunu kastediyorsun'' diye espri yaptı.

BAŞKAN ADAYLARI OYLARINI KULLANDI

Adnan Polat oyunu 6'ncı, Adnan Öztürk ise 10. sandıkta, seçimlerin başlamasından kısa süre sonra kullandılar. Oy kullanmak için 10 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa gelen Adnan Öztürk, sıradakilerin kendisine yer vermek istemesini kabul etmeyerek, sıranın kendisine gelmesini bekledi. Seçimlere, Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile Türkiye Değişim Hareketi lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katılarak oy kullandı.

28.03.2010


 

TÜRKCELL SÜPER LİGDE BUGÜN

14.00 Denizlispor-Kasımpaşa: Tolga Özkalfa 14.00 Antalyaspor-Manisaspor: Özgür Yankaya 14.00 Gaziantepspor-Sivasspor: M.Kamil Abitoğlu 19.00 Galatasaray-Fenerbahçe: Cüneyt Çakır 29 Mart Pazartesi: 20.00 Kayserispor-Trabzonspor: Fırat Aydınus

28.03.2010


 

BANK ASYA 1. LİGDE BUGÜN

14.30 Giresunspor-Bucaspor (Giresun Atatürk)

14.30 Boluspor-Kayseri Erciyesspor (Bolu Atatürk)

14.30 Adanaspor-Gaziantep B.Bld. (Adana 5 Ocak)

14.30 Samsunspor-Altay (Samsun 19 Mayıs-Seyircisiz)

14.30 Kocaelispor-Konyaspor (İzmit İsmetpaşa)

14.30 Hacettepe-Dardanelspor (Cebeci İnönü)

14.30 Mersin İdmanyurdu-Orduspor (Tevfik Sırrı Gür)

29 Mart Pazartesi:

20.00 Karşıyaka-Kardemir Karabük (İzmir Alsancak)

28.03.2010


 

BEKO BASKETBOL LİGİNDE BUGÜN

14.00 Beşiktaş Cola Turka–Erdemir (Cola Turka) 16.00 Aliağa Petkim–Kepez Belediyesi (ENKA) 16.00 Antalya B.Bld.–Galatasaray Cafe Crown (Atatürk) 17.00 Darüşşafaka–Pınar Karşıyaka ( Ayhan Şahenk)

28.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl