28 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Hükümet geri adım attı

Alman Yeşiller/Birlik 90 Partisinin Eşbaşkanı Claudia Roth, Türkiye’de yeni bir anayasa yerine üzerinde sadece değişikliklerle yetinilmesini “geri adım” olarak değerlendirdi. Roth, Türkiye’de güçlü ve demokratik bir toplum için ordunun yetkilerinin kısıtlanması gerektiğini de vurguladı.


Erdoğan, seçim barajını savundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerde uygulanan “yüzde 10 oy barajı”yla ilgili olarak, “Biz baraj noktasında mevcut barajla oynamayı düşünmüyoruz.

Saldırgandan uyuşturucu raporu istendi

Birinci ‘’Ergenekon’’ davasında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, tutuklu sanık Alparslan Arslan’ın Adlî Tıp Kurumuna sevk edilerek, Cumhuriyet


  Adaletin önündeki en önemli engel ideoloji

Türkiye Yazarlar Birliğinin Kurucu Genel Başkanı Mehmet Doğan Türkiye’de adaletin önündeki en önemli engelin ideoloji olduğunu söyledi.


  82 Anayasası ile Türkiye yol alamaz

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, ‘’1982 Anayasası ile Türkiye’nin yol ve mesafe alabilmesi mümkün değildir, bu Anayasa’yı değiştirmek gerekir’’ dedi.


  Normalleşme sürecinde medyanın katkısı büyük

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AKP Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, ülkenin normalleşme süreci içinde medyanın büyük katkısının olduğunu söyledi.


  Şahin: Lütfen yargı talimat vermesin

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, yargıya kimsenin talimat veremeyeceğine işaret ederek, ‘’Yargı organları karar verirken nasıl ki yasama organına ‘Nasıl karar vereceğiz’ diye sormuyorsa, lütfen yargı organları da, yasama organı kanun yaparken nasıl yapılacağına dair talimat vermesin’’ dedi.


  Saatinizi ileri aldınız mı?

GÜN ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla her yıl yapılan ileri saat (yaz saati) uygulaması kapsamında, bütün yurtta saatler, dün gece saat 03.00’ten itibaren bir saat ileri alındı.


  Şırnak Uludere’de mayına basan korucu yaralandı

ŞIRNAK'IN Uludere ilçesinde mayına basan geçici köy korucu yaralandı.


  Şanlıurfa’da sevgi seli

Şanlıurfalılar, 23 Mart 1960’da, 82 yıllık ömrünü şehirlerinde tamamlayan Bediüzzaman Said Nursî'ye bağlılıklarını ve sevgilerini, vefatının 50. yıldönümü vesilesiyle yapılan anma etkinliklerinde bir kez daha gösterdiler. Gazetemiz sahibi Mehmet Kutlular, Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz, Sosyolog Müfit Yüksel, Yrd. Doç. Dr. Atilla Yargıcı ve Yrd. Doç. Dr. Adem Ölmez’in katıldığı “Bediüzzaman ve Demokratik Açılım” panelinde tam anlamıyla bir sevgi seli yaşandı.


  Bediüzzaman ülkenin birliği için çalışmıştır

Bediüzzaman’ın vefatının 50. yılı vesilesiyle Risale-i Nur Enstitüsü ve gazetemizin Fatsa'da düzenlediği etkinlikte konuşan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Battal, Türkiye’de bir köşe yazarının birkaç gün önce Bediüzzaman’dan bölücü gibi söz ettiğini hatırlatarak, “Delil nerede, yok. Aksine delil ise çok. Bediüzzaman ‘Bölünme, parçalanma ve savaş kötüdür. Kürtlük dâvâsı ve Kürt devleti hayali pek mânâsızdır. Kürtler ile Türkler ebediyen kardeştir’ demiştir” dedi.


  15 gemiyle Gazze’ye yardım çıkarması

İNSANî Yardım Derneği (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze’ye 8’i Türkiye’den olmak üzere toplam 15 gemiyle yardım götüreceklerini söyledi.


  Üniversitedeki mescit açılsın

İngiltere’nin başkenti Londra’daki City Üniversitesinin Müslüman öğrencileri kendilerine ibadet özgürlüğü sağlanmadığı için 6 haftadır okullarını protesto ediyor. Üniversite yönetimi daha önce var olan mescidi ırkçı saldırılar bahanesiyle kapatıp diğer dinlere mensup olanların da ‘ortak ibadet edebileceği bir oda’ açmıştı.


  Cern deneyine sayılı gün kaldı

AVRUPA Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN) yapılacak olan ve kozmosun sırlarını çözeceği iddia edilen ‘büyük patlama’ için sayılı günler kaldı.


  Çelik minareye rağbet artıyor

BETONARME minarelere göre daha dayanıklı ve ucuz olmanın yanı sıra, kısa sürede inşa edildikleri için son yıllarda çelik minarelere rağbetin arttığı bildirildi.


  İbrahim Canan belgeseli Samanyolu Haber tv’de

SAMANYOLU Haber tv, 14 Ekim 2009 tarihinde elim bir kaza sonucu hayata veda eden Prof. Dr. İbrahim Canan’ın hayatını ekrana getiriyor. Yapımcılığını Nermin Mazlum’un yaptığı belgesel “Âlimin ölümü, âlemin ölümü: İbrahim Canan” adıyla bu gece saat 23.10’da ekrana gelecek.


  Türkiye’nin '100' haritası


  Maketleri vardı gerçekleri geliyor


  Günde yarım saat bisiklet kullanın


  Fujiyama’ya İzmir bayrağı



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl