29 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Laiklik, dindara baskı aracı oldu

İSTANBUL’DA yapılan “Said Nursî ve Demokratik Açılım” konulu panel büyük ilgi gördü. Birçok ilden katılımcının olduğu programda, Bediüzzaman’ın fikirlerinden yola çıkarak demokratik açılımı ele alındı.


BİLDİRİLER KAMUOYUNA DUYURULDU

Risale-i Nur Enstitüsü tarafından Haliç Kongre Merkezinde tertiplenen panelde, geçen hafta 80 ilim ve fikir adamının katılımıyla yapılan “Çağımız Soru

Aytaç Durak açığa alındı

İçİşlerİ Bakanı Beşir Atalay, hakkındaki “yolsuzluk’’ iddiaları sebebiyle soruşturma yürütülen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ı açığa a


  SINAV EKONOMİSİ

İSTANBUL Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının (İSMMMO) ‘’Hayatımız Sınav’’ raporuna göre, bu yıl ÖSYM, MEB ve İçişleri Bakanlığı’nın açtığı sınavlara 9.9 milyon adayın girmesi bekleniyor.


  Gül: Kurumlar arasında mutabakat var

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Türkiye’nin temel meseleleri konusunda bütün siyasî parti ve kurumlar arasında temel bir mutabakatın olduğunu söyledi.


  Kurtulmuş: Kalıcı bir hukukî reform sürecine girilmeli

SAADET Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin, kalıcı bir hukukî reform sürecine girmesi gerektiğini kaydetti.


  Yargı da hesap versin

AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, ‘’Yargı kime hesap veriyor Türkiye’de? Hiç kimseye hesap vermiyor yargı.


  12 Eylül Anayasası Türkiye’nin bir ayıbı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin, ‘’Buna kesinlikle ihtiyaç var.


  Din görevlileri “İslâm ve Çevreyi” anlatacak

ÇEVRE ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı, İslâm dininde çevreye verilen önemi ortaya çıkarmak için din görevlileri arasında “İslâm ve çevre” konulu sunum yarışması düzenledi.


  Başörtüsü açılımı ne zaman?

Kocaelİ Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu’nun basın açıklamasında “Herkese açılım geldi, başörtülüler daha ne kadar bekleyecek?” diye soruldu.


  Porsuk Çayı’nda tabanca ve bıçak bulundu

Eskİşehİr’de şehir içinden geçen Porsuk Çayı’nda tabanca ve çok sayıda bıçak bulundu.


  Sözleşmeli memura mazeret izni müjdesi

Türk Sağlık-Sen tarafından açılan dâvâda mahkeme, sözleşmeli memura mazeret izni hakkını verdi.


  SAHTE ARAÇ MUAYENE İKAZI

TÜVTURK Araç Muayene İstasyonları yetkilileri, araç kullanıcılarının sahte muayenelere karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, 10 binlerce kişinin sahte muayene mağduru olduğunu bildirdi.


  Risâle-i Nur caddeleri süslüyor

Bedİüzzaman Said Nursî, vefatının 50. yılı faaliyetleri çerçevesinde bütün yurtta olduğu gibi Uşak’ta da hatimler ve duâlarla anılıyor.


  İslâm, Batıyı fen ilimlerinde de etkiledi

Alman Protestan kiliselerinin yeni başkanı Nikolaus Schneider, Avrupa’nın ağırlıklı olarak Musevi ve Hıristiyan kültürüne sahip olduğunu, ancak Orta Çağda İslâmiyet’in de bu kültürü etkilemiş olduğunu belirtti.


  Dünya Saati’ne 4 bin şehir katıldı

Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından küresel iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla düzenlenen ‘’Dünya Saati’’ eylemine 120’yi aşkın ülkedeki yaklaşık 4 bin şehir katıldı.


  Generallere ikinci sınıf koltuk

İngİltere’de Başbakan Gordon Brown hükümeti, daha önce tren ve uçak yolculuklarında ‘birinci sınıf’ koltuklarda oturan üst düzey generallerin bundan böyle tasarruf adı altında normal yolcuların kullandığı ‘ikinci sınıf’ standart koltuklarda seyahat edeceklerini açıkladı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl