29 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Başörtüsü açılımı ne zaman?

Kocaelİ Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu’nun basın açıklamasında “Herkese açılım geldi, başörtülüler daha ne kadar bekleyecek?” diye soruldu.

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu 258.Hafta basın açıklaması İzmit İnsan Hakları Parkı, Özgürlük meydanında yapıldı. Basın açıklamasını Platform birleşenlerinden MAZLUMDER Kocaeli Şubesi üyesi Sinan Çamurcu yaptı. Yıllardır sürüncemede bırakılan, her iktidarın arzusu olan anayasa değişikliğinin nihayet Meclis gündemine bu hafta geleceği ifade edilen açıklamada, toplumu oluşturan bütün bireylerin eşit, özgür ve adil bir şekilde haklarını kullanabileceği bir anayasanın herkesin ortak arzusu olduğu kaydedildi. Açıklamada, burada, 258 haftadır, özellikle inanç özgürlüğü üzerine vurgular yapıldığı, anayasada inanç özgürlüğü üzerindeki baskıları kaldıracak ve özgürlükleri genişletecek değişiklikler yapılmasının talep edildiği hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi: “Hükümet üst üste açılımlar yaparak, toplumun her kesimine zeytin dalı uzatırken, başörtülü hanımlara uygulanan ayrımcılık konusunda herhangi bir adımın atılmamış olması bizlerde bir takım şüpheler uyandırmaktadır. Mevcut Anayasanın toplumsal değişimler karşısında yetersiz kaldığı, insan haklarını sınırlayıcı maddeler ihtiva ettiği ve acilen değiştirilmesi gerektiği konusunda hemfikiriz. Uzlaşma adına toplumun bir kısmı ikna edilirken diğer kısmının özellikle dindarların unutulması barışı nasıl sağlayacak merak ediyoruz. Başörtüsü ile simgelenen İnanç özgürlüğü siyasete kurban edilecek bir olgu değildir. İnanç ve düşünce özgürlüğü için binlerce insanın feryadını iktidar basamaklarını tırmanmak için kullanan ve çözümü geciktiren siyasetçileri Allah’a havale ediyoruz.”

ÜNSAL: SORUNLAR DEMOKRASİ İLE AŞILIR

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, “Demokratik restorasyon mümkün olursa, diğer sorunlar da rahat aşılabilir” dedi. MAZLUMDER İstanbul Şubesi‘nde “Kürt Sorunu ve Demokratik Açılım” konulu seminer veren Ünsal, Kürt sorununun tarihinden bahsederek, Cumhuriyetin kurulmasıyla yeni bir vatandaşlık konsepti ile karşı karşıya kalındığını ifade etti. Ünsal, “Cumhuriyet ile bu süreç inşa edilmeye çalışılırken, daha önce rastlanmayan ve çözmeye de pek alışık olmadıkları bir sorun ile karşılaştılar” dedi. Son yıllarda konuyla ilgili yapılan girişimlerden bahseden Ahmet Faruk Ünsal, “Kürt Alçımı”nın yanlış isimlendirildiğini, sorunun aslında bir sistem sorunu olduğunu, hükümetin de sorunu bu yönüyle kavrayarak “Demokratik Açılım” üzerinde durmaya başladığını söyledi. Ünsal, “Demokratik restorasyon mümkün olursa, diğer sorunlar da rahat aşılabilir” diyerek, öncelikle sorunların konuşulabileceği bir ortamın tesis edilmesi gerektiğini ifade etti. Ünsal, konuşmasında Kürt sorunu konusunda empati yapılmasının önemine sıkça vurgu yaparak "kendin için ne istiyorsan başkası için de onu istemelisin" dedi.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

29.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Laiklik, dindara baskı aracı oldu

  BİLDİRİLER KAMUOYUNA DUYURULDU

  Aytaç Durak açığa alındı

  İş dünyası da yargı reformu istiyor

  SINAV EKONOMİSİ

  Gül: Kurumlar arasında mutabakat var

  Kurtulmuş: Kalıcı bir hukukî reform sürecine girilmeli

  Yargı da hesap versin

  12 Eylül Anayasası Türkiye’nin bir ayıbı

  Din görevlileri “İslâm ve Çevreyi” anlatacak

  Başörtüsü açılımı ne zaman?

  Porsuk Çayı’nda tabanca ve bıçak bulundu

  Sözleşmeli memura mazeret izni müjdesi

  SAHTE ARAÇ MUAYENE İKAZI

  Risâle-i Nur caddeleri süslüyor

  İslâm, Batıyı fen ilimlerinde de etkiledi

  Dünya Saati’ne 4 bin şehir katıldı

  Generallere ikinci sınıf koltuk

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl