29 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Muhteşem dönüş

Bir gün önce lider Bursaspor İstanbul Büyükşehir Belediye karşısında 3 puan kaybedince, ezeli rakiplerinin de bir gün sonra birbirleri ile oynayacağı düşünüldüğünde, Beşiktaş için Cumartesi günkü Eskişehirspor karşılaşması ayrı bir önem kazanmıştı.

Kazanılacak 3 puan ile hem liderle arasındaki puan farkı azalacak, hem de ezeli rakiplerinden en az birini geride bırakacaktı. İşte Beşiktaş taraftarı da bunun bilinciyle İnönü’yü doldurdu ve tıpkı geçen yıl gibi şampiyonluk şarkıları söylemeye başladı.

Rakip, ligde 5.lik hedefleyen son haftaların formda takımı Eskişehirspor, maça o kadar hızlı başladı ki, Ferrari’nin hatasıyla daha 3. dakikada Ümit Karan takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Beşiktaş bu şok golün etkisini üstünden atamadan, hücumda ve defansta bocalarken, penaltıdan yediği 2. golle bir anda 2 farklı yenik duruma düştü. Eskişehirspor oldukça tempolu oynuyor yaptıkları presle Beşiktaş’a oyun kurma ve hücum şansı vermiyordu. Kaleci Rüştü’nün iki önemli gol pozisyonundaki başarısı farkın artmasını önledi.

İşte tam bu dönemde Beşiktaş taraftarı devreye girerek, futbolcularını tezahüratlarıyla hem yüreklendirdiler, hem de galibiyete olan inançlarını belli ettiler. Taraftarın, hakem Halis Özkahya’nın (Bobo’ya yapılan hareket penaltıydı) kararlarına karşı verdikleri tepki de gayet ölçülüydü. İlk yarı bitmeden Nihat ile gelen gol ikinci yarıda kazanılan galibiyetin habercisi gibiydi. Eskişehirspor ikinci yarıya da gayet etkili ve istekli başladı. Karşılıklı ataklar ve oynanan açık futbol, seyreden herkese büyük zevk verirken, Mustafa Denizli, Uğur İnceman ve Holosko’yu oyuna alarak Beşiktaş’ın hücumda daha etkili olmasını sağladı.

Savunmada İbrahim Toraman sağ bek olarak başladığı maçı önce ön libero sonra stoper olarak her mevkideki başarılı oyunu ile tamamladı.Bobo ve Holosko’nun golleri ile galip duruma geçtikten sonra Serdar Özkan çok net gollük pasları değerlendirebilse, Beşiktaş 4 ve 5. golleri bulabilirdi. Ama olmadı..Beşiktaş 2-0 geriden gelip kazandığı bu 3 puan ile şampiyonluk için ve de Şampiyonlar Ligi için büyük bir adım atmış oldu. Nihat’ın uzun bir aradan sonra gol atması ve “savunması güçlü” dediğimiz Beşiktaş’ın son iki maçta 4 gol yemesi de Beşiktaş cephesinde görünen biri olumlu diğeri olumsuz gelişmelerdi.

Seyredenlere büyük keyif veren Beşiktaş-Eskişehirspor karşılaşması ligimizdeki canlanmanın bir işareti olarak görülmeli. Eskişehirspor, Bursaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediye takımları oynadıkları futbolla ligimize renk katmışlardır. Maç sonunda her iki takım taraftarının hem kendi, hem de rakip takım futbolcuları alkışlamasından dolayı biz de her iki takım taraftarını alkışlıyoruz. Bir alkış da takımlarına destek için Cuma günü Olimpiyat Stadına gelen ve mağlubiyete rağmen vakur tavırlar sergileyen Bursaspor taraftarına. Son söz T.F.F yetkililerine: Önce Beşiktaş, sonra Bursaspor Pazartesi-Cuma maçlarına çıktı ve her ikisi de Cuma maçlarında puan kaybetti, lütfen dikkat.

NADİ AKSOY [email protected]

29.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Final yürüyüşü başladı

  G.Saray'da 2. Adnan Polat dönemi

  Tek başına şike olmaz

  Umut ve Durmuş Kayseri'ye döndü

  Bangladeşli çocukların futbol ve kriket tutkusu

  Muhteşem dönüş

  Nihat: Kötü bir sezon geçiriyorum

  Zafer Button'un

  Dubai'de 2 milyar dolarlık hipodrom

  30. Berlin Yarı Maratonu'nu Etiyopyalı Wondimu kazandı

  TÜRK BOKSÖR KITALARARASI ŞAMPİYONU OLDU

  Trabzon Kayseri'de 3 puan arıyor

  OKUR: Millî Takımdan dâvet aldım, geliyorum

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl