11 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Dosya askerî savcıda

Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Aslan Güner, Çukurca olayıyla ilgili olarak, ''Şimdi birilerini suçlu ya da suçsuz gibi göstermek ne kadar doğru? Çünkü daha varılan bir karar yok, varılan bir sonuç yok. Devam eden bir soruşturma süreci var. İnanın, dosyayı ben görmüyorum, çünkü zincirin içinde değilim. Şu anda askerî savcıda. Bir tek o biliyor dosyayı. Tek dileğim, hızlı bir soruşturma yapılır, müsbet, menfî, ne denecekse hızlı denir'' diye konuştu.


HALKA YANLIŞ BİLGİ VERİLMESİ DE ÇOK VAHİM

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 27 Mayıs 2009 günü mayın patlaması sonucu 7 askerimizin şehit düşmesi olayını soruşturan Van Cumhuriyet Başsavcılığının

Önce ordu ve yargı demokratikleşmeli

Osman Can: TSK ile yargıyı demokratik bir standarda kavuşturmadığımız müddetçe temel hak ve özgürlükler konusunda anayasaya bin beş yüz madde de konul


  Arınç: Halkla kavga olmaz

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, halkla kavga olmayacağını belirtti.


  Din görevlilerine kadına şiddete karşı eğitim verilecek

KADINA karşı şiddetin önlenmesi çalışmalarına, imam, vaiz ve müezzinler de katılacak. Proje ile kadına şiddete karşı toplumda farkındalık ve duyarlılığı arttırmak amaçlanıyor.


  SGK’dan “Sigortalı Çalışmanın Önemi” konulu yarışma

SOSYAL Güvenlik Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Türkiye genelinde ilköğretim 6. 7. ve 8. sınıf öğrencileri arasında ödüllü resim ve kompozisyon yarışmasını düzenlendi.


  Üniversite çalışanları güvence istiyor

ÜNİVERSİTE çalışanları, Eğitim-Bir-Sen’in düzenlediği “Eğitim-Öğretim-Bilim Hizmet Kolu Çalışanları Sorunları ve Çözüm Önerileri Şurası”nda sorunlarını tesbit ederken, bunların çözümüne yönelik önerilerde bulundu.


  Başörtüsü sorunu unutturuluyor

Türkiye Sağlık İşçileri (Türkiye Sağlık İş) Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Türkiye’nin en önemli gündeminin Anayasa değişikliği olduğunu belirterek, ‘’Türkiye’de başörtüsü sorunu da var.


  Atalay: Sözü olanların konuşması, söylemesi iyidir

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Anayasa değişikliği teklifinin ‘’büyük bir demokrasi paketi, iyi bir insan hakları paketi’’ olduğunu ifade ederek, ‘’Düşünen, bu konuda sözü olan insanların konuşması, söylemesi iyidir’’ dedi.


  “Telekulak”ta 8 tutuklama

İstanbul başta olmak üzere 4 ilde yasadışı telefon dinlemeleri yaptıkları öne sürülen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 8 kişi, tutuklandı.


  Yıldırım resmen AYM üyesi

Sakarya Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım’ın Anayasa Mahkemesi asıl üyeliğine seçilmesine ilişkin karar, Resmî Gazete’de yayımlandı.


  Alman Üniversitesi kurulacak

İstanbul’da Türk-Alman Üniversitesi kurulmasına ilişkin kanun, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


  Arapça, seçmeli yabancı dil olsun

EKONOMİK, kültürel ve siyasal ilişkilerin yoğunlaşmaya başladığı Arap ülkeleriyle daha iyi iletişim kurmak için orta öğretimde İngilizce, Almanca ve Fransızca olan seçmeli zorunlu yabancı diller arasına Arapça’nın da girmesi gerektiğini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, TRT Arapça kanalın açılmasına dikkat çekti, böylece Arapça öğretimine hazırlık yapılması için de en uygun ortamın oluştuğunu söyledi.


  “Kene tedbirleri” açıklandı

Tarim ve Köyişleri Bakanlığı, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, keneye karşı alınması gereken tedbirleri açıkladı.


  İslâm ülkeleri işbirliğini arttırmalı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İslâm ülkeleri arasındaki ticaret ve işbirliğinin artması gerektiğini söyledi.


  Vizeler kalktı, turizm beklentisi arttı

Aralarinda Japonya, Suriye, Lübnan, İran, Libya ve Ürdün’ün de bulunduğu çok sayıda ülkeyle vize uygulamasının kaldırılmanın ardından Türkiye’de bu yıl yabancı turist sayısında artış bekleniyor.


  Korsanların kaçırdığı Türk gemisi kurtuldu

Türk bayraklı ‘’YASIN-C’’ adlı geminin, Kenya’da kaçırıldığı deniz korsanlarının elinden kurtulduğu bildirildi. Korsanlar gemiyi terk etti.


  Yağışlı hava etkili olacak

Yurdun güney ve doğu kesimlerinin, bugünden itibaren Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisi altına gireceği bildirildi.


  Nur gençliği buluşmaya hazırlanıyor

Nur gençliği şölen için hazırlanıyor. Ankara’da 16 Mayıs’ta gerçekleştirilecek şölenle dereceye girenlere ödüllerin dağıtılacağı bilgi yarışmasının, 1. ayağı tamamlandı.


  1.5 mİlyon adayIn zor günü

Ünİversİte adaylarının heyecanla beklediği ve ilk kez uygulanacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), bugün yapılacak.


  Yaşlı hacı adaylarına öncelik

Devlet Bakanı Faruk Çelik, bu yıl hac başvurularında ileri yaştaki hacı adaylarına öncelik tanınacağını belirterek, ‘’Belli bir yaşın üzerindekileri hacca götürelim, diye düşünüyoruz.


  Sarıkamış beyaza büründü


  “Yeni ilâç kaosu kapıda” iddiası


  Keçiborlu’da ishal salgını


  Kutlu Doğum’a san’atçı ve düşünürler de dâvet edildi

Dİyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Kutlu Doğum Haftası faaliyetlerinin açılış törenine siyasilerin yanı sıra, Türkiye’nin önde gelen san’atçı, yazar, düşünür ve aydınlarının da davet edildiğini söyledi.


  Ömür ortalaması artıyor

DÜNYADAKİ ortalama ömür beklentisi, 1950-1955 ile 2005-2010 yılları arasında büyük artış göstererek, 47'den 68'e çıktı.


  70 yıldır kilim dokuyorlar

Eskİşehİr’İn Günyüzü ilçesinde 95 yaşındaki Kezban Konuk ile 78 yaşındaki Fatma Yıldız, yaklaşık 200 yıllık tezgâhlarında köylerinin kilim dokuma geleneğini yaşatmaya çalışıyor.


  Bodrum'da 'mavi yolculuk' hazırlıkları

Denİz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum’da mavi yolculukta kullanılan yaklaşık 800 tekne olduğunu belirterek, teknelerin denize inmek için hazırlıklarını hızlandırdığını söyledi.


  Piri Reis ve Kâtip Çelebi Washington’a gidiyor

Bahçeşehİr Üniversitesinin, “Piri Reis’ten Katip Çelebi’ye Osmanlı’nın Dünyaya Bakışı” adlı sergisi, ABD’nin başşehri Washington’da açılacak.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl