15 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Altan: Demokratikleşme bireyin kendisinden başlar

Gazetecİ-Yazar Prof. Dr. Mehmet Altan, demokratikleşmenin bireyin kendisinden başladığını söyledi.


DEVLETİN TARAFSIZ OLMASI ŞART

Kamu ve Kilise Hukuku uzmanı Prof. Dr. Hans Michael Heinig, Alman hükümetinin yönlendirmeye çalıştığı İslâm anlayışını “Kemalist çözüm“ olarak nitelen

Ulusal İletişim Kongresi yarın Antalya'da toplanıyor

Ankara Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Ulusal İletişim Kongresi 16 Nisan Cuma günü Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde başlay


  2.5 milyon kişi kara listeye alındı

Tüketİcİler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), ‘’kredi kartında sıkıntılı müşteri için yeni limit açılması’’ ve ‘’nakit çekimi yasaklama’’ konusundaki düzenlemelerde geç kaldığını öne sürdü.


  Kurtulmuş: Anayasa Meclisi oluşturulsun

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtuluş, yeni bir anayasanın yapılması için her kesimden temsilcilerin olduğu bir ‘’Anayasa meclisi’’nin oluşturulmasını önerdi.


  Önümüzdeki günlerde madencilik açılımı olacak

TBMM Madencilik Sektöründeki Sorunların Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı ve AKP Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu, önümüzdeki günlerin, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin madenciliğe açılım günleri olacağını söyledi.


  Durak’ın koltuğuna AKP’li Çelikcan oturdu

Aytaç Durak’ın, İçişleri Bakanlığınca başkanlık görevinden uzaklaştırılmasının ardından önceki gün yapılan üçüncü toplantıda Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliğine getirilen Merkez Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ‘’Belediye yönetimi artık eskisi gibi olmayacak’’ dedi.


  Askerî helikopter zorunlu iniş yaptı

HakkÂrİ’de askerî helikopter, hava muhalefeti dolayısıyla Üzümcü Köyündeki bir tarlaya zorunlu iniş yaptı.


  Provokasyonlardan kaçınmak lâzım

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, kapatılan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk’e Samsun’da yapılan saldırı ile ilgili, ‘’O fikir içindeki arkadaşlarımızın da Ahmet Bey’in bu üslûbuna uymaları lâzım.


  Camiye, okula ve kışlaya siyaset girmesi doğru değil

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “‘camiye, okula ve kışlaya siyaset girmesinin doğru olmadığını’’ söyledi. Eroğlu, İstanbul’da 3, Samsun’da 1 vakıf üniversitesi kurulmasını öngören kanun tasarısının TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını cevapladı.


  Cindoruk: Köklü partilerin baraj endişesi olmaz

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, seçimde partisinin baraj ile ilgili bir sıkıntısının olmayacağını belirten Cindoruk, ‘’Ben çok geziyorum, balkonlar ve kaldırımlar çok renkli, barajı çok rahat aşacağımıza inanıyorum’’ dedi.


  Kutlu Doğum coşkusu başladı

Dün başlayan ve “Onun hayatı Kur’ân’dı” teması kapsamında 20 Nisan’a kadar sürecek olan Kutlu Doğum Haftası boyunca yurt içinde ve yurt dışında çeşitli faaliyetler düzenlenecek. İstanbul’da terminal, otobüs durakları ve bilboardlara, hadislerin yer aldığı afişler asılacak.


  Kılık kıyafet yönetmeliği toptan kaldırılmalı

Millî Eğitim Bakanlığının ilk ve ortaöğretimde serbest kıyafet uygulamasına geçip geçmeme konusunda anket düzenleyerek öğretmen, öğrenci ve velilerin fikirlerini almasını demokratik bir eğitim sistemi adına önemli bir gelişme olarak gördüklerini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, 28 yıl önce ihtilâl gölgesinde çıkarılan kıyafet yönetmeliğinin kısmen değil, toptan kaldırılmasını istediklerini söyledi.


  Hac personeline yazılı sınav yapılsın

Dİn-Bİr-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, hacda görev yapacak personelin seçiminde sözlü sınav uygulamasının objektifliğe aykırı olduğunu ifade ederek, ‘’Mülâkatın kaldırılmasını böyle bir inisiyatifin müftülüklere bırakılmamasını talep ediyoruz’’ dedi.


  Robotik meraklıları İTÜ’de buluşuyor


  Yatay geçişe yeni düzenleme


  İnternette çocuk istismarı artıyor


  ‘Kitapçıklar yanlış dağıtıldı’ iddiası



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı- Yeni Asya Gazetesi- Bizim Radyo- Sentez Haber- Yeni Asya Neşriyat-Promosyon- Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım