16 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

İthala koruma freni, yerli sanayiciye ihale imkânı

İTHALATTA haksız rekabetten yakınan sanayiciye, koruma ve gözetim tedbirleri ile koruma sağlanırken, özellikle kamu ihalelerine dayalı olarak yerli üretimin teşviki, arttırılması için girişim başlatıldı.

Ankara Sanayi Odası’nda (ASO), dış ticarette yaşanan sorunların görüşülmesi amacıyla düzenlediği toplantıda konuşan Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) İthalat Genel Müdürü Mustafa Sever, DTM’nin, damping, sübvansiyon vergileri, gözetim, koruma önlemleri ve kayıt uygulamaları ile geçen yıl müdahale ettiği ithalat miktarının geçen yıl itibariyle 20 milyar dolar düzeyinde olduğunu söyledi. Sever, ithalatta haksız rekabetin önlenmesine yönelik tedbirler yanında, ‘’DTM’nin bağlı olduğu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın kamu ihalelerinde, yüzde 15 fiyat farkında yerli üretimin seçilmesine yönelik ihtiyarî düzenlemenin mecburi olması yönünde, girişimde bulunduğunu’’ bildirdi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile yapılan ortak çalışmada, yerli üretiminde, kalite, miktar ve teslim süresi açısından sorun olmayan sektörlerin belirlendiğini kaydeden Sever, ‘’kalite, miktar ve teslim süresi açısından bir sorun yoksa, yüzde 15 fiyat farkı olan kamu ihalelerinde yerli üretimin tercih edilmesinin, üreticilere, 25 milyar dolarlık ithalat pazarında önemli miktarda imkân oluşturabileceğinin’’ tahmin edildiğini açıkladı.

16.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  Dört gençten biri işsiz

  IMF: Ekonomilerin en önemli sorunu işsizlik

  Bakan Ergün: Gelecek aylarda azalacak

  Küresel ekonominin önünde riskler var

  Sağlığa zararlı ürünlerde Çin ilk sırada

  MÜSİAD, Pakistan iş adamları ile işbirliği yapacak

  İthala koruma freni, yerli sanayiciye ihale imkânı

  AB’den ‘Yunanistan iflâs etmez’ güvencesi

  Denizlerde av yasağı başladı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım