25 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

TİSK: 18 yıldır kalkınmada atak yapamadık

TÜRKİYE İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye’nin son 18 yılda küresel kalkınma yarışında ciddî bir atak yapmadığını açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin son 18 yılda kalkınma yarışında ciddî bir atak yapamadığına dikkat çekilerek, buna karşılık birçok ülkenin kalkınmada sıçrama gerçekleştirdiğini vurgulandı. Dünyadaki ekonomik dengelerin hızla değiştiği, ağırlığın gelişmiş ülkelerden gelişmekte olan ülkelere geçtiği ifade edilen açıklamada, “Özellikle Çin ve Hindistan’ın başını çektiği Asya ve Uzak Doğu ülkelerine kaydığı da bilinmekte. 20 yıl sonra, 2030 yılında Çin’in dünya hasılasındaki payı hem ABD’yi hem de AB’yi geçmiş olacak” görüşüne yer verildi. Türkiye’nin kalkınma yarışında geride kalmaması için öncelikle büyüme ve sanayi stratejilerini yenileyerek gelişmiş ülkelerin ürettiği yüksek katma değerli mal ve hizmet üretimine geçmesinin zorunlu olduğunu ifade edilen açıklamada, “Hükümetle yatırımcılar bu amaçla stratejik ortaklık yapmalıdır” denildi. Türkiye’nin 18 yıllık dönemde gelişmiş ülkelerle olan kalkınmışlık farkının yüzde eksi 70 civarında olduğu bildirilen açıklamada, Türkiye’nin zengin ülkelerle arayı kapatmaya yönelik, istikrarlı bir yükseliş niteliği gösterdiği söylendi. Buna karşılık, kimi gelişmekte olan ve ekonomileri Türkiye ekonomisi ile rekabet eden ülkeler kalkınma yarışında Türkiye’ye kıyasla çok daha hızlı koşmakta olduğu ifade edilen açıklamada, “Öyle ki, örneğin dönem başında Türkiye’ye kıyasla daha dezavantajlı durumda olan Polonya yüzde eksi 73’ten yüzde eksi 55’e yükselmiş, Kore ise yüzde eksi 56’dan yüzde eksi 31’e fırlamıştır” denildi.

25.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  Kırsal kalkınmaya 3 milyar avro

  ‘En büyük doğalgaz yatağı Doğu Akdeniz’de

  Perakendeciler: AVM’ler Pazar günü tatil olsun

  TİSK: 18 yıldır kalkınmada atak yapamadık

  TOKİ, 2 ayda 51 ihale yapacak

  Ahilik kutlaması giderini esnaf karşılayacak

  Osmangazi Elektrik’in özelleştirmesine onay

  Vodafone ve Teknosa’dan kampanya

  Ette, fiyata müdahalenin haberi bile yetti

  Yangınları söndürmek için havuz yaptırın

  Toparlanma beklenenden hızlı

  Çorum’da ‘Bayim Olur musun?’ Fuarı

  Rusya’ya toptancı halinde Türk imzası

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım