25 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

İnce hesaplar

Türkcell Süper Lig'de sezonun final maçları bize göre bugün oynanacak. Fenerbahçe-Kasımpaşa, Galatasaray-Bursaspor karşılaşmalarında puan kaybedenler bir yerde iddiasını da kaybetmiş olacak. Öncelikle Fenerbahçe'yi ele alalım. Geçen hafta gerilimli geçen Beşiktaş derbisini galibiyetle kapatarak yarışı sonuna kadar kovalayacağını gösterdiği gibi, lider Bursaspor'un en yakın takipçisi olduğunu da ispatladı. Bugün Kasımpaşa ile yapacağı maçta yine puan kaybetmek istemiyor. Deplasmanda rakibini yenerek, ligde son 3 haftaya şampiyonluk yarışında kayıpsız devam etmeyi hedefliyor. Ancak takımda sarı kart cezalısı Bilica ile kırmızı kart cezalısı Vederson'un bu maçta oynamayacak oluşu Daum açısından bir handikap. Sahada sportmenlik dışı hareketlerine karşılık, takım içinde önemli bir oyuncu olan Bilica'sız savunmada Lugano-Bekir ikilisinin Kasımpaşa önünde nasıl bir performans göstereceği büyük bir soru işareti olarak duruyor.

Takımını savunma ağırlıklı bir taktikle oynatması beklenen Daum'un gol bölgelerinde en büyük kozu yine kaptan Alex olacak. Düzgün bir zemine sahip olmayan Kasımpaşa Stadının bu olumsuz şartlarında Alex'in duran toplarda öne çıkması bekleniyor. Fenerbahçe eğer bu maçı kazandığı taktirde zirve yarışında önemli bir engeli daha geride bırakmış olacak. Aksi sonuçlarda ise gözler Galatasaray-Bursaspor maçına çevrilecek. Eğer, Fenerbahçe galip gelir, Bursaspor yenilirse zirvede bütün dengeler değişecek. Kadro kalitesi ve tecrübesi ile sarı-lacivertli ekip şampiyonluk yarışında avantajlı bir konuma girecek.

Ancak, Bursaspor'u da yabana atmamak gerekir. Ertuğrul Sağlam ve öğrencileri ligde 3 büyükleri yenerek liderlik koltuğuna oturdu. Demek ki, belli bir gücü ve kalitesi var. Bu bakımdan Galatasaray'ın bu maçta işi çok zor. Rijkaard ve oyuncuları Ali Sami Yen'de kazanamadığı taktirde bırakın Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmesi bile tehlikeye girecek. Çünkü UEFA'ya katılacak birinci takımın Trabzonspor olduğu kesinleşti gibi. Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynayacağı final maçını kaybetse bile Fenerbahçe'nin büyük bir aksilik olmazsa en azından Şampiyonlar Ligi'ne kalması muhtemel olarak düşündüğümüzde, statü gereği UEFA'ya final oynadığı için bordo-mavili ekip gidecek. Bu bakımdan Galatasaray'ın Bursaspor'u yenmekten başka çıkışı yok. Böylece hem şampiyonluk yarışını sürdürecek, hem de Şampiyonlar Ligi ile UEFA Kupası'nın dışında kalmama adına takipçisi Beşiktaş önünde avantajlı konumunu devam ettirmiş olacak.

EROL DOYRAN [email protected]

25.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İnce hesaplar

  ZİRVEDE KRİTİK PAZAR

  GÜNEŞ TAKVİYE İSTEDİ

  Trabzonsporlu futbolcular engelli öğrencileri unutmadı

  Voleybolda Erkekler Türkiye Kupası sahibini buluyor

  Ümit Millîler Bosna maçı için İstanbul'da toplanıyor

  Haliç Maratonu bugün koşuluyor

  Karabük ligi 78 puanla bitirmek istiyor

  "Edirne'den Ardahan'a" bisiklet turu devam ediyor

  TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

  BANK ASYA 1. LİG'DE BUGÜN

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım