27 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

İpleri eline aldı

Artık ipler tamamen Fenerbahçe' nin eline geçti. 10 hafta aradan sonra yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Bundan sonra Bursaspor' un ne yaptığından çok, kendi yapabileceklerine bakacak. Ancak geriye kalan 3 haftaya bakıldığında fikstür avantajı yine de yeşil beyazlıların lehine.

İBB maçından sonra Samandıra' ya el koyan Aziz Yıldırım bunun semeresini bugüne kadar topladı. Deplasmandaki Gençlerbirliği beraberliği dışında hepsini kazanan takımı, bu karşılaşmalarda gol dahi yemedi. Futbolcusu, taraftarı ve yöneticisi ile camia öyle bir bütünleşti ki, ortaya çıkan sinerji bugünleri getirdi. Hatta bu sezonun ikinci yarısına kadar bilet fiyatlarının yüksekliğinden dolayı taraftarı ile çatışan yönetim, bilet fiyatlarını düşürmesi yetmediği gibi, Kasımpaşa'nın 120 liraya sattığı biletlerin yarısını kulüp olarak karşılayarak taraftarını tribünlere taşıdı. Bugünkü liderlikte Azizsilin ne kadar etkili ise yönetimin bilet ve taraftar politikasında yaptığı değişiklikte o kadar önemliydi. Taraftarsız, dolmayan Şükrü Saraçoğlu ile şampiyonluğun hayal olduğunu geç de olsa anladılar.

Christoph Daum ile Yılmaz Vural' ın atışması geçen haftalara damgasını vurmuştu. Maçın başında ve sonundaki kucaklaşma görüntüleri hem bu gerginliği bitirdi, hem de spor kamuoyuna güzel mesaj verdi. Herkesin bu hassasiyetlere dikkat edip ağzından çıkana dikkat etmesi gerekiyor. Kadıköy'de Kasımpaşa'dan 3 gol yiyen Fenerbahçe açısından zor bir maç gibi görünüyordu. Fakat stres dışında çok rahat bir 90 dakika yaşadılar. Orta saha ve uç oyuncuları peş peşe goller kaçırırken, mecburiyetten gerçek yerinde oynatılmak zorunda kalınan Bekir İrtegün sahneye çıktı ve arkadaşlarını ipten aldı. Her gol çok önemli ama bu gol sanki şampiyonluğun işaret fişeğiydi.

Futbol Federasyonu önümüzdeki haftadan itibaren iddiası olan takımların maçlarını aynı saatte oynatacak. Bu hafta Fenerbahçe'yi önce oynatıp, Bursaspor'un maçını geç başlatmak yeşil beyazlı futbolculara olumsuz olarak yansıdı. Rakiplerinin kazandığını bilerek sahaya çıkmak yeşil beyazlı futbolcuların psikolojisini bozdu. Galatasaray'a karşı bu kadar pozisyona girip de gol atamamanın başka bir izahı olamaz. Bu da TFF'nin bir ayıbı olsa gerek.

MEHMET ILGAZ mehmet [email protected]

27.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  KIYASIYA YARIŞ

  Fener’i savunması taşıyor

  Beşiktaş'ın 4 hayal kırıklığı

  Bursa, 13 maçta kalesini kapattı

  Ümit Millîler Bosna sınavında

  Kayseri’de Makukula tesellisi

  Servet Çetin formayı unuttu

  İpleri eline aldı

  ZİRVE YOLUNDA nefesler tutuldu

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  32. HAFTANIN PROGRAMI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım