27 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Pakette esnaf unutulmasın

Türkıye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, işsizliğin çözümünün esnaf ile olacağını belirterek, ‘’yeni istihdam paketinde esnaf unutulmamalıdır’’ dedi. Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, yeni açıklanacak olan İstihdam Paketini işsizlikle mücadelede önemli bir adım olarak gördüklerini ifade etti.



İstihdam paketinde tarıma da yer verilmeli

Türkıye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, istihdam paketinde tarımsal istihdamın artırılmasına yönelik tedbirlerin de yer alması gerektiğini belirtti.



Kırmızı ette fiyat artışının sebebi üretim düşüklüğü

Kirmizi et fiyatlarındaki artışın temel sebebinin Türkiye’de koyun, keçi ve sığır sayısını hızla azalmasına bağlı üretim düşüklüğü olduğu, hayvan varlığındaki erozyon durdurulmadıkça sorunun büyüyerek devam edeceği kaydedildi.



Merkez Bankası, korkak bir para politikası izliyor

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Merkez Bankası’nın piyasadaki likiditeyi çekmekte acele etmemesi gerektiğini belirterek, ‘’Merkez Bankası krizden çıkış sürecinde çok korkak bir para politikası izliyor, Türkiye ekonomisine güvenmesi lâzım’’ dedi.



KOBİ’ler destek paketinden memnun

Kocaelı Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ‘’Genel olarak açıklanan Destek Paketi KOBİ’lerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak nitelikte görülüyor.



Altına talep yoğunlaşacak

Dünya Altın Konseyi, (WGC) Çin ve Hindistan’dan gelen mücevher taleplerinin artışı, Avrupa ve ABD piyasalarındaki ekonomik istikrarsızlık, yatırımlarda yükselen risk oranları ve artan durgunluk tehditlerine bağlı olarak 2010 yılında altına talebin artmasını bekliyor.



Anzer balına rakip var

KIrklarelı’nın Demirköy ilçesine bağlı Sislioba Köyü’nde üretilen organik ‘Sislioba’ balına her geçen gün talebin arttığı bildirildi.



Ara malı ithalatı büyük tehlike

Türkıye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’yi olumsuz etkileyecek noktalardan birinin ihracat performansının ithalat performansının altında kalması olduğuna dikkati çekerek, ‘’Türkiye sanayisinin ara malını ithal etmeye başladı.



Güney Afrika ile ticaret ilişkileri ivme kazanacak

Türk-Afrıka İş Konseyi Başkanı Taner Taşkın, Güney Afrika ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasıyla hem ticaret hem de yatırım ilişkilerinin büyük ivme kazanacağını belirtti.



Qusnet.Net'e suç duyurusu

Sanayı ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü, piramit satış sistemiyle çalışan Quest.Net International Limited firması yetkilileri hakkında ‘’nitelikli dolandırıcılık’’ suçu nedeniyle hazırlanan suç duyurusu raporunun, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiğini bildirdi.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.