27 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Darbe düzeni devam ediyor

Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği, 27 Mayıs darbesi için yaptığı açıklamada, halka darbenin değişik usullerle devam ettiğini vurgulayarak, “Darbeler sadece fiilî ya da postmodern müdahalelerle yapılmaz. Darbe yasalarını yaşatarak, bir asra yakındır sürdürülen darbeden beter dayatmalarla yapılır” denildi.


YASSIADA'DA GÖREV YAPANLAR TERFİ ETTİ

Celal Bayar'ın torunu Emine Gürsoy, 27 Mayıs'ta “seçilmiş” genç subayların Yassıada'da görev yaptıklarını ve silâhlı olarak mahkeme salonunda nöbet tu

Muğlalı Kışlasında kanlı oyun

Van’ın Özalp ilçesinde Mustafa Muğlalı Kışlası içindeki 2. Hudut Tabur Komutanlığı atış poligonunu çevreleyen tel örgülerin dışında önceki gün çocukla


  Cindoruk: Yara kapanmadı

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, ‘’27 Mayıs askerî müdahalesinin üzerinden 50 yıl geçmesine karşın yaşananların unutulmadığını, yaranın kanamaya, vicdanların sızlamaya devam ettiğini’’ belirtti.


  Millet iradesinin hançerlendiği kara gün

Bayramınız kutlu olsun(!) 27 Mayıs ihtilâli ile ilgili bir yazıya bu şekilde başlatan talihsiz olay, 27 Mayıs darbesi sonrası seçilmiş başbakanın ve bakanlarının asıldığı tarihin ülkemizde “Hürriyet ve Anayasa Bayramı” olarak kutlanmış olmasıdır.


  Türk basını bağımlı

AP Türkiye raportörü Oomen Rujiten, “Türkiye’de basın inşaat, altyapı ve petrol şirketlerine sahip holdinglere büyük ölçüde bağımlı. Bu holdingler kendi çıkarlarını gözetiyor” dedi.


  Madenciler iş bıraktı

Zonguldak’ta meydana gelen grizu faciası ile çalışma hayatındaki sorunlar ve Tekel işçilerinin durumuna dikkat çekmek amacıyla madenciler, dün sabah bir saat iş bırakma eylemi yaptılar.


  Sınır güvenliği İçişleri’ne

Avrupa Birliği üyelik müzakerelerinde ‘’Adalet, Özgürlük ve Güvenlik’’ faslında yer alan ‘’Entegre Sınır Yönetimi’’ kapsamında’’ Entegre Sınır Yönetimi Koordinasyon Kurulu’’ kurulacak.


  Et entegre tesisinde arama

Erzİncan’da bir et entegre tesisinde ‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında arama yapıldığı bildirildi.


  Son Şahitlerden Şenel vefat etti

Bedıüzzaman Said Nursî Hazretlerini gören son şahitlerden Hafız Namık Şenel, dün sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi neticesi vefat etti.


  Karışan cenazeler sahiplerine verildi

Maden ocağındaki patlamanın ardından cenazeleri karıştığı iddia edilenlere yapılan DNA testleri tamamlandı. Açılan 6 mezardan çıkarılan cenazeler gerçek sahiplerine teslim edildi.


  Türk’e yumruğa 4 yıl hapis istendi

Kapatilan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk’e yumruklu saldırıya ilişkin hazırlanan iddianamede tutuklu İsmail Çelik hakkında, "Vücutta kırık oluşturacak şekilde kasten yaralama” suçundan 1,5-4 yıla kadar hapis cezası istendi.


  İşsizliğin çözümü meslekî eğitimde

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) ve DES Stratejik Araştırmalar merkezi (DESAM) 19 – 25 Mayıs tarihlerinde kutlanan Gençlik Haftası kapsamında hazırladığı “İşsizliğin Çözümü Meslekî Eğitimde” adlı Ar-Ge raporunda, Türkiye’deki genç nüfusun işsizliğine dikkati çekti.


  ÖĞRENCİLERDEN SEMA GÖSTERİSİ

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde ana sınıfı öğrencilerinin hazırladığı yılsonu gösterisine İlk Adım Ana Okulu öğrencilerinin sunduğu sema gösterileri damgasını vurdu.


  Haziranda çipli pasaport geliyor

Emnİyet Genel Müdürlüğü, hazırlıkları yılları alan e-pasaportu 1 Haziran’dan itibaren vermeye başlıyor. Vatandaşlar, pasaport başvurularını bulundukları illerden yaparken, yeni pasaportlar Gölbaşı’nda kurulan merkezden basılarak kargo aracılığıyla gönderilecek. Yeni pasaportlar sınır kapılarında ve hava limanlarındaki yoğunluğu önlerken, sahteciliğe karşı etkin güvenlik katmanı içeriyor.


  Hac kuraları çekildi

Hac farizasını yerine getirmek için bu yıl kutsal topraklara gidecek adaylar, bilgisayar ortamında çekilen kurayla belirlendi.


  LYS’de çoğunluk iki sınava girecek

Ünİversİteye girişte ikinci aşama sınavları olan ve toplam beş ayrı alanda düzenlenecek Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuran adayların çoğunluğunun tercihi ‘’iki sınava’’ katılmak oldu.


  Giyim yardımları nakden ödeniyor

2009 toplu görüşmelerinde mutabakata alınan ‘Giyim Yardımlarının Nakden Ödenmesi’yle ilgili yönetmeliğin Bakanlar Kurulu tarafından imzalandı. Sağlık-Sen’den yapılan açıklamaya göre, söz konusu değişikliğin, önümüzdeki günlerde Resmî Gazete’de yayımlanması bekleniyor.


  Aile hekimlerinin nöbetine iptal istemi

Türk Sağlık-Sen, aile hekimlerinin adlî tıp nöbetinde görevlendirilmesinin iptali için mahkemeye başvurduklarını bildirdi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.