30 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

İşsizlik ciddî boyuta ulaştı

Türkİye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Antakya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, eğitimli insan işsizliğinin ciddî boyuta ulaştığını belirterek, şirketlerin de daha fazla iş meydana getirmek zorunluluğu bulunduğunu bildirdi.

Kuseyri, yaptığı yazılı açıklamada, siyasi istikrar ve demokrasinin düzgün işlemesi halinde Türkiye’nin büyümesinin yüzde 7’nin altına düşmeyeceğini belirtti. Siyasi ve demokrasinin istikrara kavuşmadığı zaman ekonomik büyümede istikrarın sağlanamayacağını belirten Kuseyri, şöyle devam etti: ’’Ekonomik büyüme her zaman siyasî istikrara bağlı. Ayrıca, ülkemizde işsizlik sorunu sadece gençler için değil, toplumun tüm kesimleri için yakıcı bir sorun. Kentlerde 15-24 yaş arası ve eğitimini tamamlamış olan gençlerde işsizlik oranı yüzde 25’lere ulaştı. Artık eğitimli insan işsizliği de ciddi boyuta ulaşmıştır. Son dönemde işsizlik artışında krizin etkisi vardır, sanayide istihdam 300 bin azalmıştır. Önümüzdeki dönemde de işsizliğin bir miktar azalmasını bekliyoruz. Fakat bunun yanında da bu sorunu çözmek için yapmamız gereken birçok şeyin bulunduğu bir gerçektir. Her şeyden önce Türkiye’nin çok kapsamlı bir eğitim reformuna ihtiyacı vardır. Gençlerimizi ezberci eğitimden, test çözmeye dayalı eğitimden, meslek seçimini tesadüfe bırakan üniversite sınavından kurtarmamız gerekmektedir.’’

Kuseyri, Türkiye’de eğitim reformunun, kalitesinin, futbol maçları kadar tartışılmamasını, gündeme gelmemesine anlam veremediklerini vurguladı.

Meslekî eğitim sorununun gerçek ihtiyaç alanlarında çözülmesi gerektiğini ifade eden Kuseyri, Almanya ve İngiltere’de meslekî eğitimin ağırlığının yüzde 70’e yaklaşırken, Türkiye’de yüzde 25-30’larda kalmasının kabul edilemez olduğunu savundu.

30.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Makineciler meydan okudu

  ETİ Maden halka arz edilmeli

  İşsizlik ciddî boyuta ulaştı

  Esnafa kredi yolu tıkandı

  Piyasalarda Çin kâbusu hortladı

  Tarımsal danışmanlık hizmeti alana destek var

  Karşılıksız çekler arttı

  “Ambalajlı su” sektörü büyüyor

  Emlak Vergisi'nde şikâyetler artıyor

  Mayıs'ta beyaz et fiyatları geriledi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.