30 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Siyah-beyaz fotoğrafçılık unutuldu

Safranbolulu fotoğraf san'atçısı Turgut Ertuğrul, atölyesinde yaptığı siyah beyaz çalışmalarla, dijital çağa yenik düşen siyah beyaz fotoğrafçılığı yeniden canlandırmak istiyor.

Fotoğrafçılığa 1972 yılında çırak olarak başlayan Ertuğrul, geride bıraktığı 38 yılda mesleğini severek yaptı.

Safranbolu’daki fotoğraf atölyesinde siyah beyaz fotoğraf çalışmaları yapan Ertuğrul, filmli makinelerle çektiği fotoğrafları, her biri 50 yılın üzerinde bir tarihe sahip olan ‘’agrandisör’’lerle kağıda aktarıyor.

Turgut Ertuğrul, yaptığı açıklamada, 1990 ve 2003 yılları arasında toplamda 15 kişisel fotoğraf sergisi açtığını söyledi.

Bugüne kadar bütün sergilerini hiçbir sponsor desteği almadan kendi imkânlarıyla açtığını belirten Ertuğrul, bu sergilerden dolayı henüz bitiremediği borçları bulunduğunu bildirdi. Son zamanlarda insanların fotoğraf san'atına ilgisinin azaldığını ifade eden Ertuğrul, şöyle konuştu: ‘’Dijital dünyanın insan hayatına girişinden bu yana, eski filmli fotoğraf makineleri, teknolojiye yenik düşerek müzelerin tozlu raflarındaki yerini aldı. Bununla birlikte, insanların fotoğraf san'atına olan ilgisi de azaldı. Bugün şöyle bir baktığımızda, piyasada en ucuzundan en pahalısına irili ufaklı yüzlerce dijital fotoğraf makinesi var. Eskiden çok büyük zahmetler çekilerek kâğıda aktarılan fotoğraflar, artık çok kısa sürede, neredeyse hiçbir emek harcamadan bilgisayar ortamına aktarılıyor. Siyah beyaz film baskısına geçen yıl hayata geçirmek istediğini ancak maddî imkânsızlıklar dolayısıyla yapamadığını belirten Ertuğrul, ‘’2011 yılı içinde ‘Dünya Miras Kenti Safranbolu’nun Arnavut kaldırımlarında yaklaşık 50 fotoğraftan oluşan bir sokak sergisi açmak istiyorum. Bütün amacım, dijital çağa yenik düşen siyah beyaz fotoğrafçılığa yeniden hayat vermek’’ diye konuştu.

30.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Ayasofya’nın hazineleri sergilendi

  Siyah-beyaz fotoğrafçılık unutuldu

  KO-MEK’ten sergi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.