30 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Bucak’ta kuduz şüphesi

Burdur’un Bucak ilçesine bağlı köyde, kuduz şüphesi dolayısıyla karantina altında tutulan hayvan telef oldu. Edinilen bilgiye göre, Kızılcaağaç köyünde oturan İ. G, ahırındaki dört büyükbaş hayvandan birisinin hasta olduğunu İlçe Tarım Müdürlüğüne bildirdi. İlçe Tarım Müdürlüğü’ne bağlı veterinerler tarafından hastalığı incelemeye alınan hayvanın yem yememesi, ağzından salyalar akması sebebiyle kuduz şüphesi tesbit edildi.

Veterinerlerin hayvanı imha talebine hayvan sahibi İ. G. karşı çıktı ve bu sebeple hayvan ayrı bir ahıra yerleştirilerek karantina altına alındı. İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince köyde muhtemel bir salgına karşı bütün küçük ve büyük baş hayvanlar aşılandı.

Köyde bir başka ahırda ise gözetim altında karantina tedbirleri alınarak tutulan hasta bir hayvan, telef oldu. İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince muhtemel kuduz bulaşmasına karşı hayvan, köy dışında kazılan ve içerisine ilâç ile kirecin döküldüğü çukura gömüldü. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, ayrıca hayvandan incelemelerde bulunmak üzere parça aldı. Kızılcaağaç Köyünün, hayvanın kuduzdan öldüğünün saptanması durumunda, altı ay karantina altında tutulacağı bildirildi. Şüpheli hayvan ölümü görülen evin ve ahırın etrafı, ilâçlama ve kireçle dezenfekte edilirken, hayvan sahibi ve ailesine de tedbir amacı ile kuduz aşısı yapıldı.

30.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Kayıp çocuklar ortak acımız

  Kilis’te 200 ev ve iş yerini su bastı

  Bucak’ta kuduz şüphesi

  Diyadin’de heyelan

  5 bin kök Hint keneviri ele geçirildi

  Keşan’da orta şiddette deprem oldu

  Fetih kutlamaları duâlarla başladı

  Tır devrildi, tonlarca domates yağmalandı

  Kayseri’de suç örgütü operasyonu

  Tarım alanları dolu yağışından zarar gördü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.