02 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

 

Türkiye’nin özet tanıtım kitabı yayımlandı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünce, Türkiye’nin yurt dışında tanıtımına yönelik geçen yıl yapılan çalışmaların kamuoyuyla paylaşılması amacıyla ‘’Dünyada Türkiye’’ adlı kitap yayımlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, eserin bir anlamda ‘Türkiye’nin özet tanıtım kitabı’ olduğunu belirterek, ‘’Ülkemizin yurt dışında nasıl tanıtıldığını, neler yapıldığını herkese göstermiş oluyoruz’’ dedi. Kitapta Türkiye’nin bütün reklâm kampanyalarından kesitlere yer verildiğini anlatan Taşbaşı, şunları kaydetti:

‘’Kitap, Genel Müdürlüğümüzce ülkemizin yurt dışında tanıtımına yönelik çalışmaların, saydam yönetim anlayışı çerçevesinde kamuoyuyla paylaşılması amacıyla hazırlandı. Söz konusu yayında, geçen yıl yürütülen reklâm kampanyalarına, katılım sağlanan turizm fuarlarına ve özel sektörle işbirliği içinde yürütülen faaliyetler ile dünya basınında Türkiye hakkında çıkan çok sayıda makale ve haberler yer aldı. Bizim prestij kitabımız dediğimiz ‘Dünyada Türkiye’de, ülkemizde ve yurt dışında yapılan sanatsal etkinlikleri de görmek mümkün. Yurt dışında Kültür ve Tanıtma müşavirlerimiz aracılığıyla yürütülen birçok faaliyet var, kitapla bunları duyurduk.’’

KİTABI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

TÜRKİYE'NİN tanıtımına yönelik dünya basınında çıkan haberlere ve makalelere de kitapta yer verdiklerini dile getiren Taşbaşı, ‘’Bu nedenle kitabı çok önemsiyoruz, yaptığımız tanıtım faaliyetleri dünya basınında nasıl yer bulmuş, görülsün istiyoruz’’ diye konuştu.

‘’Dünyada Türkiye’’nin, başta Bakanlar Kurulu olmak üzere, TBMM’ye, turizm sektör kuruluşlarına, üniversitelere ve basın- yayın kuruluşlarına dağıtımına başlandığını bildiren Taşbaşı, ‘’Daha sonra kitabı yurt dışındaki müşavirliklerimize göndereceğiz. Onlar da bulundukları ülkelerdeki büyükelçilikler ve konsolosluklar aracılığıyla bir prestij yayını olarak kitabın dağıtımını yapacaklar’’ dedi.

02.06.2010


 

Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi beğenildi

ERZURUM İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür ve Sanat Galeri Merkezi Salonu’nda ‘Geleneksel Türk El Sanatları’ sergisi törenle açıldı.

Açılışa Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik de katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk sergide tezhip, minyatür, çini ve seramik çalışmalarının yer aldığını belirtti. Öztürk, serginin 8 Temmuz tarihine kadar ziyaretçilere açık olacağını kaydetti. Vali Sebahattin Öztürk ise ülke ve şehirlerin kültürleriyle medeniyet sahnesinde var olabileceklerini ifade etti. Vali Öztürk, Erzurum’un tarihte medeniyetlere ve kültürlere beşiklik yapmış bir şehir olduğuna işaret ederek, “Erzurum haklı bir geçmişiyle kültür ve medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bugün de burada geleneksel Türk el sanatlarıyla ilgili çalışmaların sergilenmesine san'ata ve kültüre ne kadar toplum olarak aşına olduğumuzun göstergesi” dedi.

02.06.2010


 

Belediye otobüsünden Hacivat- Karagöz sahnesine

KIRŞEHİR Belediyesi şehir içi taşımacılığından çekilen otobüslerden birini Gezici Hacivat -Karagöz Gölge Oyunu otobüsü olarak düzenledi.

Gezici Hacivat-Karagöz Gölge Oyunu Otobüsü, yaz tatiline kadar günde iki ilköğretim okulundan, I. kademe öğrencilerine; çevre bilinci, sağlık, trafik kuralları, büyüklere saygı-küçüklere sevgi gibi birçok konunun ele alındığı 15 dakikalık seanslar halinde gösteriler yapacak. Minik öğrencilerden de oldukça yoğun bir ilgi gören Gezici Hacivat – Karagöz Gölge Oyunu hakkında bilgiler veren Başkan Yaşar Bahçeci; “Kadınlarımızın ve gençlerimizin sosyal gelişimleri için gerekli sosyal ortamı hazırladık. Çocuklarımızın; geleceğimiz olduğu gerçeğinin sözde kalmaması ve onlara sosyal faaliyetler sunmak adına Gezici Hacivat – Karagöz Gölge Oyunu Otobüsü’nü yapmaya karar verdik. Okulların yaz tatiline gireceği döneme kadar, çocuklarımızı hem bilinçlendirmek, hem de eğitici ve öğretici konuları zevkli bir şekilde aktarmaya devam edeceğiz” dedi.

02.06.2010


 

Antrepo sergi olacak

Tophane’dekı antrepolardan 5 numaralı bina, ‘’İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Sanat Limanı’’ olarak 19 Haziranda kapılarını açacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansından yapılan açıklamaya göre, ajansın, İstanbul’da gerçekleşecek yerel ve uluslar arası sergiler için talep edilen ve kamusal niteliği olan mekan ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanan ‘’Sanat Limanı’’ için hazırlıklar hızla devam ediyor. Binanın 3 bin 600 metrekarelik iki katı, sergiler için 6 ay içinde teknik ve estetik açıdan yenilendi. Günümüz sergi estetiğine uyan antrepo niteliği korunarak, altyapısı yenilenen, esnek sergileme duvarlarıyla farklı sergilere, gösteri ve açık oturumlara imkân sağlayan Sanat Limanı’nın gerçekleştirilmesinde uluslar arası çağdaş san'at merkezleri model alındı. Sanat Limanı, 4 yeni uluslar arası sergiyle 19 Haziranda kapılarını açacak. İstanbul’un belleğinde yer eden 7 obje, tespih, kahve fincanı, beşi bir yerde, rahle, lokumluk, hamam seti ve boyacı sandığının 7 Türk tasarımcısı tarafından yorumlanarak, çağdaş tasarımlarla yeni hallerini aldığı ‘’İstanbul Otherwise’’ projesinin sergisi de Sanat Limanı’nda san'atseverlerle buluşacak.

GEZİCİ MÜZEBÜS YOLLARDA

TÜRKİYE'NİN ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi’nin başlattığı gezici müze projesi Müzebüs, Arçelik sponsorluğunda şimdi de Kırklareli’nde öğrencilerle buluştu. Arçelik ve Rahmi M. Koç Müzesi’nin birlikte yürüttüğü ‘Müzebüs’ projesi; okullardaki eğitim ve öğretimi ‘müze eğitimi’ ile desteklemeyi amaçlıyor. Anadolu’nun en uç bölgelerindeki okullara giderek, müzeleri ziyaret etme imkânı olmayan çok sayıda ilköğretim öğrencisinin kişisel ve sosyal alandaki gelişimlerine yardımcı olacak şekilde hayata geçirilen proje, Türkiye’de oluşturulan ilk girişim olma özelliğini taşıyor.

02.06.2010


 

Keçiörenli gençler Nevşehir’i gezdi

GEÇTİĞİMİZ hafta Ankara Keçiören’li orta öğretim gençlerinden oluşan 60 kişilik bir grup Nevşehir’e bir gezi düzenledi.

Nevşehir kafilesine Emre Uz, Muhammed Kardaş ve Hamza Çopur rehberlik yaptı. Gezi programı kapsamında Ürgüp, Göreme, Peri Bacaları, yeraltı şehirleri, Sallanan Köprü ve diğer tarihî ve turistik mekânlar ziyaret edildi. Yolculuk sırasında ilâhiler ve şiirler okunurken, geziye katılan gençlere tarih ve yöreyle ilgili çeşitli bilgiler de aktarıldı. Atak Tur’un sponsorluğunda gerçekleştirilen geziden gençler oldukça memnun döndü.

02.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.