06 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Altın düşmeden krizden çıkılmaz

Eski Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, ‘’Altın fiyatları yüksek olduğu müddetçe dünyada bu krizden sağ salim çıkmak mümkün olmayacak’’ dedi.



2 bin 200 yatırımcı, 7 milyar dolarlık iş bağlantısı için geliyor

Türkıye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından bu yıl ikincisi yapılan ‘Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü’ organizasyonu 14 Haziran’da başlayacak.



Türkiye, LPG kullanımında ikinci ülke

Çevreye olan katkısından çok, ekonomik boyutu dolayısıyla son yıllarda tercih edilmeye başlanan LPG’li araç sayısında 3 milyonu aşan Türkiye’nin, gaz kullanımı açısından ülke sıralamasında Güney Kore’den sonra ikinci sırada yer aldığı bildirildi.



Şimşek’ten iş adamlarına tavsiyeler

Malıye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk iş adamlarına ‘’Benim olsun, küçük olsun yaklaşımını terkedin.



Bakana ihbar lüks oto vurgununu ortaya çıkardı

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’ya yapılan bir ihbar, kullanılmış lüks otomobilleri, gümrüğe sıfır olarak beyan ederek Türkiye’ye ithal etmeye çalışan şebekeyi ortaya çıkardı.



‘2.el’de yaşanan kasko mağduriyeti giderilsin

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, şirketlerin, ikinci el araç satışlarında, satış fiyatının kasko değerinin altında kalması nedeniyle vergi daireleri ile sorunlar yaşadıklarını ve maddî zarara uğradıklarını belirterek, vergi tarhiyatında gerçek satış bedelinin esas alınması gerektiğini bildirdi.



Dünya pazarında Türkiye’nin ‘bor’usu ötüyor

Etı Maden İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yılmaz, dünyada bütün sektörlerin Çin pazarı dolayısıyla sıkıntıda olduğunu, Çinlilerin ise bor madeni sebebiyle Eti Maden İşletmelerinden dertli olduğunu söyledi.



Ardahan’dan Gürcistan’a telekomünikasyon hizmeti

Gürcistan’in, Türk Telekom’la yaptığı işbirliği sonucu Ardahan üzerinden de dünyayla bağlantısının kurulacağı belirtildi.



G-20, piyasaları çalkantılardan kurtarma kararı aldı

Gelışmış ve gelişmekte olan ülkelerin oluşturduğu G-20 Maliye Bakanları, finansal piyasaları çalkantılardan kurtarmak ve küresel ekonomik iyileşmeyi yolunda tutmak için işbirliği yapma kararı aldı.



İstihdam Zirvesi 8 Haziran’da toplanacak

Ulusal İstihdam Strateji Belgesi hazırlıklarında sona gelindi. Ekonomi Koordinasyon Kurulu, belgenin son taslağını değerlendirmek üzere 8 Haziran’da geniş kapsamlı bir toplantı yapacak.



Hyundai, i20’nin seri üretimine başlıyor

Hyundaı Assan’ın, i20 modeli için yapılan yeni ürün yatırımını tamamladığı ve seri üretime başlanması dolayısıyla İzmit’teki fabrikada tören düzenleneceği bildirildi.



En hızlı 3G Turkcell’de

Türk ve Avrupalı operatörlerin müşterilerine sunduğu 3G mobil internet hızlarını kıyaslayan bağımsız ölçüm ve değerlendirme firması IRIS Telekom’un, yaptığı ölçümlerle Turkcell müşterilerinin en hızlı 3G servisinden faydalandığını tescillediği bildirildi.



Vodafone’den 35 bin fidan

Abonelerını kâğıt faturadan e- faturaya geçişe teşvik eden Vodafone, Çevre Koruma Vakfı (ÇEKÜL) ile birlikte oluşturduğu ‘’Vodafone Müşterileri Hatıra Ormanı’’na bugüne dek 2.6 milyon e-fatura karşılığında 35 bin fidan dikti.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.