06 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İsrail'in katlettiği gazeteci için özel soruşturma açılsın

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu, Gazze’ye insanî yardım gemisine yapılan İsrail baskınında öldürülen gazeteci Cevdet Kılıçlar için “özel soruşturma” açılmasını istedi.


HÜKÜMET HAREKETE GEÇSİN

Kamu Hukukçuları Derneği Genel Başkanı Hacı Mehmet Gani: “BM Güvenlik Konseyinin uluslararası hukuku defalarca ihlâl eden İsrail hakkında BM Şartının

Türkiye bu cinayetle kirletilemez

İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini, İskenderun’da Episkopos Padovese'nin şoförü tarafından katledilmesiyle ilgili olarak, “Bu kö


  Demirel, memleketinde demokrasi müzesini ziyaret etti

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Isparta’nın Atabey ilçesine bağlı İslâmköy beldesinde adına yaptırılan Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nde incelemelerde bulundu.


  Ergenekon’da 4 tutuklama

“Ergenekon’’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 6 kişiden, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz’in de aralarında bulunduğu 4’ü, İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklandı.


  Barzani, TÜSİAD heyeti ile bir araya geldi

Irak’In kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani ve beraberindeki heyet, Türkiye ziyareti kapsamında Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner başkanlığındaki TÜSİAD heyeti ile bir araya geldi.


  Sav: Baykal istifa ederken dönüş sinyali verdi

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, eski genel başkan Deniz Baykal’ın kaset olayından sonra istifasını açıklarken dönüş sinyali de verdiğini söyledi.


  Lüks oto vurgunu ihbarla önlendi

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’ya yapılan bir ihbar, kullanılmış lüks otomobilleri, gümrüğe sıfır olarak beyan ederek Türkiye’ye ithal etmeye çalışan şebekeyi ortaya çıkardı.


  Yaralı gönüllüler iyileşiyor

israil’in yardım gemilerine düzenlediği saldırıda yaralanan ve Türkiye’ye tedavi altına alınan 24 hastadan 7’sinin yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü, bunlardan 5’inin durumunun daha iyi olduğu bildirildi.


  Bu anlayışla AB zor

Avrupa Parlemantosu (AP) eski Üyesi Joost Lagendjik, “Türkiye’nin önünde sosyal politikalarla alâkalı Alevî, Kürt sorunu, din özgürlüğü, askerin siyasete müdahelesi gibi başlıklar varken AB’ye girmesi mümkün değildir” dedi.


  Hükümete “çevre sorunlarını çözün” çağrısı

DP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Akdemir, ‘’AKP iktidarını çevre sorunlarını çözmeye çağırıyoruz’’ dedi.


  Erdoğan, spor adamlarına “demokratik açılım”ı anlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’demokratik açılım’’ı anlatmak için spor adamları ile İstanbul’da bir araya geldi.


  Mustafa Sarıgül ay sonu partisini kuruyor

Türkıye Değişim Hareketi (TDH) lideri Mustafa Sarıgül, 26 Haziran 2010 tarihinde partilerini kuracaklarını bildirdi.


  Gerçeker: Toplum bağımsız yargıya sahip çıkmalı

Yargitay Başkanı Hasan Gerçeker, yargının tarafsız ve bağımsız olmasına vurgu yaparak, “Toplumun her kesimi bağımsız yargıya sahip çıkmalıdır” dedi.


  Tunceli’de karakola yine taciz ateşi

Tuncelı’nın Ovacık ilçesinde bir jandarma karakoluna terör örgütü PKK üyeleri tarafından taciz ateşi açıldı.


  Haşimi Türkiye’de

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, Türkiye’ye geldi.


  Sınav odaklı eğitim tekdüzeleştiriyor

EĞİTİM-BİR-SEN Genel Sekreteri Halil Etyemez, sınav odaklı eğitim sisteminde öğrencilerin sosyal yanları zayıf bireyler olarak yetiştiğini ve bu şekilde toplumda yerini aldığını ifade ederek, “Bu, Türkiye’nin geleceği açısından büyük risk oluşturmaktadır” dedi.


  Öğrenciler sınavda aileler duâda

ORTAÖĞRETİM Kurumlarına Geçiş Sistemi kapsamında yapılan ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik Seviye Belirleme Sınavı (SBS) dün yapıldı.


  Ünal Yarımağan: Sınavda rahat olun

ÖĞRENCİ Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 19-20 ve 26-27 Haziranda gerçekleştirilecek Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) girecek adaylara, ‘’Sınavda öğrencilerden rahat olmalarını, çok endişelenmemelerini ve ellerinden geleni yapmalarını istiyorum’’ dedi.


  Youtube yasağına eleştiri

BasIn Konseyi, Google’ın birçok hizmetine erişimin engellenmesinin, iletişim özgürlüğünün Türkiye’de hukuk güvencesinden yoksunluğunu gösterdiğini belirtti.


  İsrail mallarına boykot çağrısı

Bursa’da faaliyet gösteren birçok sivil toplum örgütünün gönüllü kuruluşlar adıyla yaptığı toplantıların 180.’si, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Bursa Şubesi’nde gerçekleşti.


  Deniz Feneri Derneği, 2 köye daha su getirdi


  Eskişehir’de lületaşı turizmi


  Nijerya’da çocuklar kurşundan öldü


  Kan şekerinizi ölçtürmeyi ihmal etmeyin


  Tarlaya erken git keneden uzak ol




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.