09 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

İstanbul yağmura teslim

Dün şiddetli sağanak yağış sonrasında İstanbul yağmura teslim oldu. D-100 karayolu Tuzla, Pendik, Kadıköy Uzun Çayır, Unkapanı Köprüsü sular altında kalırken, Üsküdar, Kurbağalıdere ve Küçüksu deresi taştı. Kadıköy’de Kurbağalıdere’nin taşması sonucu Fikirtepe Köprüsü ve Mandıra Caddesindeki onlarca araç su altında kaldı. Dereye düşen ve arkadaşlarının kendisini kurtarmak için attığı ip kopan Mevlüt Coşkun adlı temizlik işçisi boğularak vefat etti.

İstanbul yağışa teslim oldu

İSTANBUL’DA etkili olan sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Kadıköy’de Kurbağalıdere’nin taşması sonucu Fikirtepe Köprüsü ve Mandra Caddesi’ndeki onlarca araç su altında kaldı. Dereye düşen kişi kayboldu. İstanbul’da dün sabah saatlerinde etkisini arttıran sağanak sebebiyle özellikle Anadolu yakasında bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Sağanak, Kadıköy, Üsküdar, Pendik ve Tuzla başta olmak üzere Anadolu yakasında etkili oldu. Avrupa yakasında da başlayan yağış, şehrin her iki yakasında trafiği olumsuz etkiledi. Yağış sebebiyle Ümraniye, Pendik, Tuzla’da bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

İtfaiye ve polis ekiplerinin çalışmalar yaptı. Özellikle Anadolu yakasında birçok yol yağış sebebiyle kapandı. Birçok araç da yolda mahsur kaldı.

Özellikle Anadolu Yakası’nda etkili sağanak sebebiyle Kadıköy’deki Kurbağalıdere, Yeni Salı Pazarı’nın kurulduğu yere yakın bölümde taştı. Taşma sonucu sular, Fikirtepe Köprüsü ile Mandra Caddesi’ni etkisi altına aldı. Köprü ve Mandra Caddesi’ndeki onlarca araç mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar ile tahliye çalışmalarına destek amacıyla, olay yerine çok sayıda iş makinesi, itfaiye aracı ve ambulans'ın yanı sıra Ataşehir Belediyesinin temizlik işlerini yürüten Altaş firmasından işçiler de olay yerine geldi. Tahliye ve su altında kalan eşyaları kurtarma çalışmaları sürerken ayağı kayan firma çalışanı Mevlüt Coşkun, dereye düştü. Arkadaşlarının kendisini kurtarmak için attığı ip kopan Coşkun, sular arasında kayboldu.

Vatandaşı arama çalışmaları ile Fikirtepe Köprüsü ve Mandra Caddesi’ndeki kurtarma, su tahliyesi ve araçların kaldırılması çalışması yapıldı.

09.06.2010


 

AMASYA’DA VATANDAŞLAR GECEYİ SPOR SALONUNDA GEÇİRDİ

AMASYA il merkezinde akşam saatlerinde başlayan ve gece etkili olan dolu ile karışık yağmur su baskınları sebebiyle şehirde hayatı olumsuz etkiledi.

Bodrum katta bulunan bir çok evi su basarken Amasya Belediyesine bağlı ekipler motopomp ve vidanjörlerle su baskınlarının yaşandığı yerlerde su tahliyesi yaptı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile Amasya Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise acil durumlara karşı hazır bekletildi. Kamuya ait bazı binaların alt katlarını da su bastı. Göllü Bağları mevkiinde şiddetli yağmur sebebiyle oluşan su baskınında evleri ve eşyaları zarar gören bazı vatandaşların bir bölümü şehirde bulunan akrabalarının yanına giderken bir kısmı ise jandarma ve belediyeye ait araçlarla Hamit Kaplan Spor Salonu’na getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen yemek ve battaniye temin edilen 42’si çocuk 72 göçer vatandaş geceyi spor salonunda geçirdi. Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz beraberindeki İl Emniyet Müdürü Ayhan Acet, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Adem Altın, İl Sağlık Müdürü Ömer Deniz ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Celalettin Kapçak ile spor salonuna gelerek göçer vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

09.06.2010


 

ERCİYES’İN ZİRVESİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

ERCİYES Dağı’nın 2 bin 800 metreden yüksek kesimlerinde yer alan, Çobanini, Şeytanderesi, Hörgüçkayası, Kuzeybuzulu ve Sütdonduran Yaylası bölgelerine gece kar yağdı.

Kar yağışı sebebiyle hava sıcaklığı Erciyes Kayak Merkezi’nde 2 dereceye kadar düştü. Erciyes Dağı’nın yaylalarında kalan göçerler hava sıcaklığının düşmesi sebebiyle çadırlarda soba yakmaya başladılar.

09.06.2010


 

Cerrahpaşa’nın zemini kaydı

CERRAHPAŞA Tıp Fakültesi Hastanesi, Cerrahi Biyokimya Merkez Laboratuvarı zemin kayması sebebiyle hizmete kapatıldı.

İstanbul’da iki gündür etkili olan yağmur sebebiyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Cerrahi Biyokimya Merkez Laboratuvarı’nda zemin kayması yaşandı. İki katlı laboratuvarın bodrum katındaki duvarlarda da çatlak meydana geldi. Hastane özel güvenlik birimi laboratuvar önünde güvenlik tedbiri alırken, hastalar acil içerisinde bulunan laboratuvara yönlendiriliyor.

09.06.2010


 

İşçileri taşıyan servis minibüsü devrildi: 16 yaralı

ANKARA’NIN Beypazarı ilçesine bağlı Kırbaşı beldesinde işçileri taşıyan servis minibüsünün devrilmesi sonucu sürücü ile araçta bulunan 15 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Beypazarı’nda oturan ve Fidanlık Şefliği’nde çalışan işçileri taşıyan Nuri Aydoğan yönetimindeki 06 BTC 10 plâkalı minibüs, Kırbaşı yolunda şarampole devrildi. Kazada sürücü Aydoğan ile araçta bulunan H.G, H.E, M.K, S.Y, R.Y, O.U, S.N.Ç, H.Ö, M.O, M.A, B.G, A.Y, M.U, F.C ve M.C yaralandı. Yaralılardan dördünün hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildiği bildirildi.

09.06.2010


 

Çanakkale Boğaz köprüsü güzergâh etütleri devam ediyor

KARAYOLLARI Genel Müdürü Cahit Turhan, Çanakkale Boğaz Geçiş Köprüsü için Gelibolu-Lapseki arasında güzergâh etütlerinin devam ettiğini bildirdi.

Turhan, Çanakkale Boğazı’na inşa edilecek köprünün de içinde bulunduğu yaklaşık 433 kilometre uzunluğundaki Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu projesi ile ilgili fizibilite çalışmalarını tamamlayacaklarını ve Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile ihale edilmesi için Yüksek Planlama Kurulu’na müracaat edeceklerini belirtti. Turhan, ‘’Çanakkale Boğaz Geçiş Köprüsünün 1990’lı yıllarda tesbit edilen Kilitbahir-Sarıçay arasındaki güzergâhından, tarihî ve tabiî SİT alanları ile kültür ve tabiat varlıkları gibi unsurlara verilebilecek zararlar göz önüne alınarak ve gelişen teknolojinin daha büyük açıklıkların geçilmesine imkân vermesi dolayısıyla vazgeçildi. Çanakkale Boğaz Geçiş Köprüsü için Gelibolu-Lapseki arasında güzergâh etütlerimiz devam ediyor. 2x3 şeritli olarak inşa edilecek köprünün uzunluğu ise yer tesbitinden sonra belirlenecek’’ diye konuştu.

09.06.2010


 

THY uçağının lastiği patladı

TÜRK Hava Yollarının (THY) Antalya-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının Yeşilköy Havalimanına inişi sırasında, ön dikme sağ lastiği patladı. Uçak, yolcuları indirildikten sonra hangara çekildi.

Alınan bilgiye göre, THY’nin Antalya-İstanbul seferini yapan TC-TFN kuyruk tescilli, TK 2405 seferini yapan Boeing 737-800 tipi, içinde 149 yolcusu bulunan ‘’Bitlis’’ isimli uçak, saat 08.10’da Yeşilköy Havalimanı’na iniş yaptı. Uçak pistte fren yaptığı sırada ön dikme sağ lastiği patladı. Bunun üzerine yolcular indirildikten sonra uçak çekici araç yardımıyla THY Teknik Hangarı’na çekildi. Uçak yolcularından Melike Yumlu, havalimanına başarılı bir iniş yaptıklarını, bu sırada bir gürültü duyduklarını belirtti. Uçağın pilotunun iniş takımlarında bir problem olduğunu söylediğini anlatan Yumlu, bir süre uçak içinde bekledikten sonra otobüslerle terminale alındıklarını belirtti.

09.06.2010


 

Şenlik parası ile öğrencilere burs verilecek

KONYA’NIN Seydişehir ilçesine bağlı 2 bin nüfuslu Ketenli beldesinde vatandaşlar, yayla şenliği için ayırdıkları 14 bin TL’yi öğrencilere burs olarak dağıtma kararı aldı.

Ketenli Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Seydişehir Şube Başkanı Mevlüt Kacaroğlu tarafından organize edilen toplantı Seydişehir Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Kacaroğlunun açılış konuşmasından sonra yapılan oylamada toplantıya katılan Ketenlili vatandaşlar, oy birliği ile şenlikten vazgeçti. Vatandaşlar, şenlik için ayrılan 14 bin TL’yi fakir öğrencilere burs olarak verilmesini kararlaştırdı. Vatandaşlar aldıkları kararın, tüm kasaba ve köylere örnek olmasını istedi.

09.06.2010


 

Samsun’da ‘’Amazon Köyü’’ kurulacak

SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Batı Park’ta 50 bin metrekarelik alan üzerine ‘’Amazon Köyü’’ kuracaklarını bildirdi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, 825 bin metrekarelik Batı Park rekreasyon alanı içinde oluşturulan Amazon Adası’nın bir bölümünü ‘’Amazon Köyü’’ olarak düzenleyeceklerini ifade ederek, hazırlanan proje kapsamında ‘’Amazon’’ olarak adlandırılan kadın savaşçıların yaşadığı dönemin canlandırılacağını söyledi. Yusuf Ziya Yılmaz, ‘’Batı Park’ta 50 bin metrekarelik alan üzerine Amazon Köyü kurmak için çalışma başlattık. Yaklaşık 3 yıldır da bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hazırlanan proje kapsamında burada bir Amazon adası ve kanalı oluşturduk. Bu alanda bir de köy oluşturmak istedik. Şu anda amazonların barındıkları çadır ve barınakların yapımını sürdürüyoruz. Köy tamamlandığında hem eğitim, hem de turizm amaçlı kullanılacak. Buraya gelenler çağlar öncesine giderek bir anlamda Amazonların yaşadığı dönemi gözlemleme imkanı bulacak’’ dedi.

09.06.2010


 

Nemrut Krater Gölü 28 ülkede tanıtılacak

AVRUPALI Seçkin Destinasyonlar Programı (EDEN) kapsamında Bitlis’in Tatvan ilçesine 13 kilometre mesafede bulunan, dünyanın ikinci büyük krater gölünün de yer aldığı Nemrut kalderasının 28 ülkede ücretsiz tanıtılacağı bildirildi.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Programı’na sundukları projenin birinci olduğunu belirtti. Projeyle Nemrut krater göllerini dünya çapında tanıtmayı amaçladıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: ‘’Ülkemizde bir proje çalışması yapıldı. Bu yıl proje çalışmasında su alanları ön plana çıktı. Biz de Nemrut’u dünyaya tanıtmak için proje hazırladık ve projemiz birinci oldu. Eylül ayında bunun protokolünü imzalamak için İsviçre’ye gideceğiz. Bu çalışmayla Nemrut’un 28 ülkede ücretsiz tanıtımı yapılacak. Buraya çizimler için gruplar gelecek. Tanıtım broşürleri, filmleri ve kitaplar hazırlanacak. Bu önemli bir çalışma oldu. Burayı dünyaya duyuracağız. Bunun alt yapısını hazırlıyoruz.’’

09.06.2010


 

Edirne’de 63 kaçak yakalandı

EDİRNE’DE yasa dışı yollardan yurt dışına gitmeye çalışan yabancı uyruklu 63 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, jandarma ve sınır devriye ekiplerince il merkezine bağlı Bosnaköy Köyü, Doyran Köyü ile İpsala ilçesinde yapılan kontrolde, yasa dışı yollardan yurt dışına gitmeye çalışan Myanmar, Filistin, Gürcistan ve Suriye uyruklu toplam 63 kişi yakalandı. Kaçaklar, sınır dışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şubesine götürüldü.

09.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.