14 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Filistin, insanlığın adalet dâvâsıdır

Dünyanın vicdanını ayağa kaldırmak için Gazze’ye gittiklerini belirten İHH Yönetim Kurulu Üyesi Türker Saltabaş, “Filistin, özgürlüğü benimseyen tüm insanlığın dâvâsıdır. Adaletten yana olmadıkça insanlık üzerine düşeni yapmış olmayacak’’ dedi.


MADRİD’DE KINANDI

İsrail’in insanî yardım gemilerine yaptığı saldırı, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen gösteriyle bir kez daha protesto edildi. Gösteri, siyasî

Gazze ablukası mutlaka kalkmalı

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Gazze’ye İsrail tarafından uygulanan ablukanın mutlaka kaldırılması gerektiğini söyledi. Ablukanın yaklaşık 4 y


  İsrail ve ABD köşeye sıkıştı

AKP İstanbul Milletvekili ve İslâm Konferansı Örgütü Parlamento Birliği Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, İsrail ve ABD’nin ‘’köşeye sıkıştığını’’ söyledi. Gazze olaylarına değinen Gündüz, Mavi Marmara projesinin 32 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen bir organizasyon olduğunu, İsrail’in uluslar arası sınırları aşarak içinde tıbbi malzeme, giysi ve gıda maddesi olan gemiye saldırmasıyla 9 şehit verildiğini belirterek, şunları söyledi: ‘’Bu şehitler elbette ki bizi üzdü. Bu bir devlet organizasyonu değil, sivil kuruluş organizasyonudur.


  Mısır, Cezayir konvoyuna izin verdi

MISIR, Refah sınır kapısından Gazze’ye yardım getiren bir Cezayir konvoyuna izin verdi. Gazze yardım gemilerine yönelik İsrail saldırısının hemen ardından Mısır’ın Refah sınır kapısını iki hafta kadar önce açmasına karşın, Gazze’deki yetkililer Cezayir yardım konvoyunun bölgeye sokulmadığını bildirmişlerdi.


  İKT sükûnet çağrısı yaptı

İSLÂM Konferansı Teşkilâtı (İKT), Kırgızistan’daki etnik çatışmalara bağlı olarak şiddet olaylarına sahne olan Kırgızistan’da sükunet ortamına geri dönülmesi çağrısında bulundu.


  AVRUPALI GÖZLEMCİLER EŞLİĞİNDE GAZZE’YE YARDIM

GAZZE'DEKİ Ablukaya Karşı Halk Komitesi Başkanı ve bağımsız milletvekili Cemal El Hudari, Gazze limanının Avrupalıların gözetiminde faaliyet göstermesini öngören bir plan hazırladı.


  Türkiye'den ambulans yardımı

KIRGIZİSTAN'IN güneyinde Kırgızlar ile Özbekler arasında çatışmalar sürerken, Türk İşbirliği Kalkınma İdaresi (TİKA) Kırgızistan Sağlık Bakanlığı’na tam donanımlı bir ambulans yardımında bulundu.


  S. Arabistan’dan Times’a yalanlama

SUUDİ Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Times gazetesinde, ‘’İran’a olası saldırısı sırasında İsrail’e hava sahasını kullandıracakları’’ yönündeki haberi kesin dille yalanladı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.