14 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Müzakereler devam edecek

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ‘’Bugün gerçek şu ki, müzakereler başladı, devam ediyor. Beni uzlaşmaz göstermelerine rağmen müzakereleri ısrarla sürdüreceğimizi tekrarlıyorum. Temennim, yıl sonuna kadar bir anlaşmaya varmak. İnşallah düşündüğümüz şekilde müzakereler sonuçlanır’’ diye konuştu.


‘Kafes’te ilk duruşma yarın

GÜNEY Deniz Saha Komutanı Koramiral Sağdıç ile emekli Koramiral Ali Feyyaz Öğütçü dahil 33 sanık hakkındaki ‘’Kafes Eylem Planı’’na ilişkin davanın il

Anayasan kadar demokratsın

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Anayasa değişikliğine ilişkin olarak, “Anayasası düzgün olmayan bir ülkenin devlet yönetimi ne kadar bozuksa,


  Kurtulmuş: TSK, asla iç politikaya burnunu sokmayacak

SAADET Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, iktidara gelmeleri halinde Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin (TSK) iç politikaya burnunu sokmayacağını söyledi. Kurtulmuş, partisinin Kastamonu’da düzenlenen il kongresinde yaptığı konuşmada, srail’in Mavi Marmara gemisine yaptığı operasyonu değerlendirerek, ‘’İsrail, 31 Mayıs sabahı Mavi Marmara gemisini vurdu.


  Gökçek: Yetki karmaşası belediyeleri zor durumda bırakıyor

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kurumlar arasındaki yetki karmaşasının, belediyeleri zor durumda bıraktığını belirterek,”Yetki 10 yerde biren olmamalı” dedi.


  Petrol hırsızlığına ağır ceza

ENERJİ ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığı, boru hatlarından petrol hırsızlığının cezasının ağırlaştırılmasına dönük çalışma başlattı.


  Korsana büyük darbe

İZMİR merkezli korsan yayın operasyonu kapsamında 14 ilde gözaltına alınan 52 zanlı adliyeye sevk edildi. Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri, korsan kitap, film, müzik, oyun CD ve DVD’leri satan kişileri takibe aldı.


  Gece görüş radarları geliyor

ABD’den ithal edilen, 2 kilometre menzilli gece görüş radarlarının yaz aylarında kontrollere başlayacağı bildirildi.


  İthal et de çare olmayacak

Türkiye’de hayvancılık sektöründe ekonomik durumun çok kötü olduğunu ileri süren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Başkanı Prof. Dr. Türker Savaş, dışardan gelen hayvanlarla ya da et ithalatı ile bu işin çözülemeyeceğini savundu.


  Türkiye'nin en büyük sorunu işsizlik

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri ve Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, ülkenin en büyük sorunun işsizlik olduğunu vurguladı.


  Kayıp çocuklar için ortak protokol

Kayip Çocuklar Ulusal Bilgi Sistemi Projesi Kurumlararası İşbirliği Protokolü, 5 bakanlık tarafından imzalandı. Protokol, kaybolma vak'alarıyla ilgili bir ulusal bilgi sisteminin oluşturulmasını ve kayıp çocuk bilgilerinin e-Devlet kapısı üzerinden sunulmasını amaçlıyor.


  Madencilerin aileleri yargıya başvurdu

Zonguldak’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu faciasında vefat eden madencilerin bazı yakınları, İl Emniyet Müdürlüğünde ifade vererek kurum ve Yapı-Tek firması yetkilileri hakkında şikâyette bulundular.


  Göstericiler polise taşla saldırdı

Hakkârı’de terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik operasyonu protesto eden grup, polise taşla saldırdı.


  Askerî anayasa ile AB’ye üye olan ülke yok

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Askeri anayasa ile AB’ye üye olan bir ülke yok” dedi.Bağış, bir televizyon kanalında katıldığı programda, Türkiye’nin AB ile müzakere sürecine ilişkin soruları cevapladı.


  Yetkilendirilmede Bakanlık üzerine düşeni yapsın

Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, İsrail’e yönelik suçlamalarla ilgili olarak ulusal mahkemelerin yetkilendirilmesi konusunda Adalet Bakanlığının üzerine düşeni yapmasını isteyerek, ‘’Eğer yapmaktan imtina ederlerse bizleri belki kurtarmış olacaklar ama İsrail karşısında Türkiye’nin ve bizlerin başı öne eğik olur’’ dedi.


  ‘’Kitap Okuma Günleri’’nde rekor kırılamadı

Cumhurbaşkani Abdullah Gül’ün eşi Hayrunnisa Gül’ün himayelerinde, Düşün Taşın Derneği’nce düzenlenen ve 20 bin kişinin katılması hedeflenen aynı anda kitap okuma denemesinde, 14 bin 517 kişinin katılımı nedeniyle, Guinness rekoru kırılamadı.Düşün Taşın Derneği’nin İstanbul Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bayrampaşa Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği ‘’Kitap Okuma Günleri’’nin 38’ncisi Ali Sami Yen Stadı’nda yapıldı.


  Sınav sistemine protesto

KadIköy’de düzenlenen mitingde, eğitimde uygulanan sınav sistemi protesto edildi. Tepe Nautilus önünde toplanan ‘’Liseli Öğrenciler Birliği’’ üyeleri, üzerinde ‘’ÖSS, LYS, YGS, SBS, KPSS, YÖS mezara’’ yazılı tabut ve ellerindeki pankartlarla, sloganlar eşliğinde Kadıköy İskele Meydanı’na kadar yürüdü.


  SBS'DE RAHATSIZLANAN ÖĞRENCİ, HASTANEDE ÖLDÜ

Konya’nIn Ilgın ilçesinde Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sırasında rahatsızlanan 6 sınıf öğrencisi Şerife Uysal (13), hava ambulansıyla getirildiği Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


  83 yaşında Kur’ân okumayı öğrendi

Isparta’nIn Senirkent ilçesinde 83 yaşındaki kadın Kur’ân okumayı öğrendi. Peygamber Efendimiz’in (asm) “Sizin en hayırlınız Kur’ân'ı öğrenen ve öğretendir” hadisini duyduktan sonra Kur’ân okumayı öğrenme kararı alan Zeliha Örmeci, kız Kur’ân kursu hocası Hamiyet Özata’dan ders almaya başladı.


  Balıkkesir Yeni Asya okuyucuları Isparta’yı gezdi

BalIkesİr Yeni Asya Okuyucuları, gerçekleştirdikleri Isparta gezisiyle, Risâle-i Nûrların ilk kez yazılmaya başladığı Barla'yı ziyaret etti. Daha sonrada Isparta Kutlubey Camiinde okunan Mevlid-i Şerife katıldı.


  Okul kitapları geri dönüşümle eğitime kazandırılacak

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü, ücretsiz ders kitaplarını geri dönüşüme kazandırıyor. Geri dönüşüm ihalesi yapılan ders kitaplarının okullar tarafından toplanmasına başlandı.


  Eğitimciler 657’deki değişiklikten memnun

Eğİtİm-Bİr-Sen İzmir Şubesi tarafından Genişletilmiş İl Divan Toplantısı düzenlendi. İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak, sendika olarak yapılan çalışmaların sonuç vermeye başladığını görmekten memnun olduklarını belirterek, “Gerek Anayasa Paketi’nde gerekse 657 Sayılı Devlet Memurları Kanun’u Değişikliği Tasarısında memurların sorunlarıyla ilgili ciddî adımlar atılmaktadır.


  G. Afrika’ya güven geldi

GÜNEY Afrika hükümeti, dünyanın en büyük organizasyonunun başlamasından aylar önce iç güvenlik politikalarını değiştirmesinin meyvelerini almaya başladı.


  Ceyhan karpuzu tescillenecek

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Ceyhan karpuzuna başkalarının sahip çıktığını belirterek, “Ülkenin başka yerinde üretilen karpuz piyasalara Ceyhan Karpuzu olarak sunuluyor.


  Kütüphaneye gelene gözleme

Antalya’nIn Manavgat ilçesinde Halk Kütüphanesi çalışanları tarafından öğle saatlerinde kütüphaneye gelen okuyuculara gözleme ikram ediliyor.


  Fransa’da İsrail filmi ertelendi

Fransa’dakİ küçük sinema zinciri Utopia, Gazze’ye insanî yardım götüren gemilere yapılan saldırıyı protesto için, bu ay vizyona koymayı planladığı bir İsrail komedi filminin gösterimini erteledi.


  Buzağı 170 cm kuyrukla doğdu

Kayserİ’nİn Bünyan ilçesindeki bir besi çiftliğinde kuyruğu 170 santimetre uzunluğunda olan bir buzağı doğdu. Görenleri hayrete düşüren buzağının normal şartlarda kuyruk uzunluğunun 35 santimetre olması gerekiyor.


  Çin, Tayvanlı kellere vize kısıtlamasını kaldırdı

Çİn, Tayvan’dan gelen kel ziyaretçilere uyguladığı tartışmalı vize kısıtlamasını ayrımcılık endişesiyle kaldırdı. Çin’in güneyindeki liman şehri Xiamen’da, Tayvan’dan bu şehre gelen ziyaretçilerin bir yıllık çok giriş-çıkışlı vize başvuruları yasaklanmıştı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.