22 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Brezilya: Sözümüzün arkasındayız

İNGİLİZ Financial Times (FT) gazetesi, “Brezilya’nın İran’ın nükleer programı konusunda arabuluculuk rolüne son vereceğini” yazdı. Gazetenin Washington ve Sao Paulo muhabirlerinin kaleme aldığı haberde, Brezilya Dışişleri Bakanı Celso Amorim’in sözlerine de yer verildi. Amorim, “ABD’nin Türkiye ve Brezilya’nın İran ile imzaladığı uranyum takası anlaşmasını reddetmesinin ardından, ülkesinin İran’ın nükleer programına ilişkin ihtilafta artık rol oynamak istemediğini” söyledi. “Herkesin işe yarayacağını söylediği şeyleri yaptık, ama elimiz yandı” diyen Amorim, “sonunda bazı insanların ‘Evet’i yanıt olarak kabul etmediklerini anladıklarını” ifade etti.

İran, BM’nin nükleer denetimlerini

durdurmayacak

İRAN'IN Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) nezdindeki daimi temsilcisi Büyükelçi Ali Asker Sultaniye, UAEK’nin iki müfettişinin ülkeye girmesine izin verilmemesine rağmen, diğer BM müfettişlerinin nükleer denetim için ülkeye girmesine izin vermeye devam edeceklerini söyledi. Sultaniye, ülkeye girmesine izin verilmeyen kişilerin müfettiş olarak adlandırılamayacağını, ancak diğer müfettişlerin İran’ı ziyaret edebileceğini kaydetti. Denetimlerin herhangi bir kesintiye uğramadan devam ettiğini bildiren Sultaniye, gizliliği korumak için müfettişlerin performansları hakkında daha dikkatli olmalarının zorunlu olduğunu vurguladı. İran, UAEK’nin iki müfettişinin ülkeye girmesine izin vermeyeceğini bildirmişti. İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, “İran’ın nükleer enerji faaliyetleri hakkında yanlış rapor sunan iki UAEK müfettişinin ülkeye girişinin yasaklandığını” söylemişti.

BAKAN AMORİM: DESTEK SÜRECEK

ÖTE YANDAN Brezilya’nın İran ile imzalanan uranyumu takasına ilişkin anlaşmaya desteği sürüyor. Brezilya Dışişleri Bakanı Celso Amorim, Financial Times’ta çıkan haberin aksine İran ile imzaladıkları nükleer yakıt takası anlaşmasının gelecekteki görüşmelere temel oluşturacağı konusunda ümitli olduğunu söyledi. Türkiye, Brezilya ve İran arasında geçen ay İran’ın uranyum takasına ilişkin bir anlaşma imzalanmıştı. Bu ay başında ise BM Güvenlik Konseyinde, İran’a nükleer programı sebebiyle yeni ve sıkı yaptırımlar getiren karar tasarısı kabul edilmişti. Tasarıya, Türkiye ve Brezilya “Hayır” oyu vermişti.

22.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail zulmü Kudüs’e yöneldi

  Ablukaya makyaj

  AB, Şalit’i düşünüyor

  Karni sınır kapısı açılsın

  Brezilya: Sözümüzün arkasındayız

  Gemilere G. Kıbrıs izni

  Otunbayeva Celalabad’ta

  Rusya, Belarus’a gönderdiği gazı kesti

  Kore sınırında radyasyon arttı

  Polonya’da ilk turun galibi Komorowski

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.