22 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İsrail zulmü Kudüs’e yöneldi

İsrail hükümetinin, özellikle Doğu Kudüs’te Filistinlilerin yerlerinden edilmesi nedeniyle artan gösteriler üzerine, Kudüs’te yaşayan Filistinlilere daha sert yaptırımlar hazırlığında olduğu belirtildi. İsrail, çocukları bu tür eylemlere katılan ailelerin, Kudüs’teki ikamet hakları ile diğer ekonomik ve sosyal haklarından mahrum bırakılmasına yönelik önlemlere başvuracak.

Kudüs’e de kuşatma

İSRAİL hükümetinin, özellikle Doğu Kudüs’te Filistinlilerin yerlerinden edilmesi, evlerinin yıkılması ve diğer hak ihlalleri sebebiyle artan gösteriler üzerine, Kudüs’te yaşayan Filistinlilere daha sert yaptırımlar hazırlığında olduğu belirtildi. İsrail ve Filistin basınında yer alan haberlere göre, İsrail, çocukları bu tür eylemlere katılan ailelerin, Kudüs’teki ikamet hakları ile diğer ekonomik ve sosyal haklarından mahrum bırakılmasına yönelik tedbirlere başvuracak. İsrail’de bakanlık ve emniyet güçlerine, ilgili devlet dairelerine, özellikle İçişleri Bakanlığı’na bağlı sosyal güvenlik kurumlarına bu yönde direktifler verildiği kaydediliyor. Yetkililer bu protestoların aynı şekilde devam etmesi halinde, binlerce Kudüslünün yeni yaptırımlarla karşı karşıya kalacağının altını çiziyorlar. Kudüs Sosyal ve Ekonomik Haklar Merkezi adlı sivil toplum kuruluşu, Kudüs’teki bazı ailelerin sürgün tehdidi aldıklarına ilişkin başvurularda bulunduklarını bildirdi.

HAMASLI 4 MİLLETVEKİLİNE SÜRGÜN

BU ARADA İsrail mahkemesi, bir ay önce cezaevinden bırakılan Filistin parlamentosunun Hamas milletvekillerinden Muhammed Ebu Tir’in Kudüs’te ikamet hakkının kaldırılarak şehir dışına sürgün edilmesine dair kararı, itiraz hakkını saklı tutarak onayladı. İsrail, iki hafta kadar önce Ebu Tir ile diğer Hamas milletvekilleri Muhammed Tota, Halid Ebu Arafa ve Ahmed Ebun’un kimliklerine el koymuş ve Kudüs’ten ayrılmaları için bir ay süre vermişti.

Hamas, talebini yineledi

Hamas İsrail’in ablukayı hafifletmesini reddederek, ablukanın tamamen kaldırılmasını istediğini yineledi. Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri Gazze’de yaptığı açıklamada, ‘’İsrail’in Gazze’ye girişine izin verilen ürünlerle ilgili kararı, anlamsızdır ve 4 yıldır süren ablukanın kaldırılmasıyla ilgili İsrail’in tavrında gerçek bir değişiklik getirmemektedir’’ ifadesini kullandı. Ebu Zuhri, Gazze’ye girişine izin verilen malların sayısının artmasını değil, ablukanın tamamen kaldırılmasını istediklerini yineledi ve ‘’Buna bütün kontrol noktalarının açılması, seyahat özgürlüğü, inşaat malzemesi dahil bütün ürünlerin girişi dahil’’ ifadesini kullandı. Sözcü, Gazze’nin elektrik ve yakıt dahil bütün ihtiyaçlarının karşılanmasını istediklerini belirtti.

22.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail zulmü Kudüs’e yöneldi

  Ablukaya makyaj

  AB, Şalit’i düşünüyor

  Karni sınır kapısı açılsın

  Brezilya: Sözümüzün arkasındayız

  Gemilere G. Kıbrıs izni

  Otunbayeva Celalabad’ta

  Rusya, Belarus’a gönderdiği gazı kesti

  Kore sınırında radyasyon arttı

  Polonya’da ilk turun galibi Komorowski

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.