24 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Kastamonu ve Rize’de Kur’ân-ı Kerim’i güzel okuma yarışması düzenlendi

2010 Camiler ve Din Görevlileri Haftası faaliyetleri çerçevesinde, ‘Kadın Vaizler ve Kur’ân Kursu Öğreticileri Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma Bölge Yarışması’ Kastamonu’da yapıldı.

10 il arasında bölge olarak seçilen Kastamonu’daki yarışmada il Müftüsü Fuat Altındaş komisyon başkanlığı yaptı. Diyanet Eğitim Merkezi konferans salonunda yapılan yarışmada, İl Müftüsü Fuat Altındaş açılış konuşması yaparak, Kur’ân’ın doğru ve güzel okunmasının önemine vurgu yaptı. Ankara, Kastamonu, Eskişehir, Zonguldak, Düzce ve Karabük’ten katılan yarışmacılar arasında birinciliği Ankara’dan katılan Kur’ân Kursu Öğreticisi Dilek Kazan, ikinciliği Zonguldak, üçüncülüğü ise Kastamonu aldı. Bölgede birinci olanlar finalde Türkiye birinciliği için bulunacak.

Rize’de de kadın vaizeler arasında ‘Kur’ân-ı Kerimi Güzel Okuma’ yarışması düzenlendi. Camiler ve Din Görevlileri Haftası faaliyetleri kapsamında İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde yapılan Karadeniz Bölge yarışmalarına Rize, Trabzon, Ordu, Samsun, Çorum ve Tokat illerinden bayan vaizeler katıldı. Yarışmalar öncesi bir konuşma yapan Rize İl Müftüsü İlyas Serenli, yarışmaya katılan vaize hanımlara başarılar diledi. Yusuf Karali Eğitim Merkezi Kıraat Öğretmeni Fatih Çatmakaş’ın tilâvetinin ardından başlayan yarışmalarda vaizeler, Kur’ân-ı Kerim’i güzel okuma, tecvit, eda ve seda’ makamlarında yarıştı. Yarışmalarda Ordu’dan katılan Ayşe Ateş birinci oldu. Birinci olan yarışmacı Karadeniz bölgesini temsil etmek üzere Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı yarışmalarda, katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.

24.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni hafızlar taç giydi

  Tarihî Taş Han Çarşısı restore edilecek

  Uluslararası Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren eserler sergilendi

  Kastamonu ve Rize’de Kur’ân-ı Kerim’i güzel okuma yarışması düzenlendi

  Tamirle başlayan radyo koleksiyonu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.