05 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Balkan Ekspresi Bulgaristan’da

DOSTLUK ve kardeşlik treni ‘’Balkan Ekspresi’’ Bulgaristan’ın Filibe şehrine ulaştı. Proje kapsamında şehirde çekimlere başlandı.

Türkiye’nin Filibe Başkonsolosu Cüneyt Yavuzcan, Bulgaristan’da, Türkiye’nin tarihten gelen önemli bağları olduğunu belirterek, bir çok Türk vatandaşının bu ülkede yaşadığını söyledi. Projenin Türkiye’nin Balkanlarla olan ilişkilerini daha da geliştireceğini ifade eden Yacuzcan, şöyle devam etti: ‘’Bu proje Balkanlar ve Türkiye arasında dostluk köprüsü kurulmasına yardımcı olacaktır. Bu bölgede Türkiye’nin tarihten gelen çok önemli bağları var. Bizler dış politikalarımızda da balkan ülkeleriyle ilişkilerimizi geliştirmeye özel olarak önem veriyoruz. Bu proje bizim burada yaptığımız çalışmaları ve çabalarımızı da olumlu yönde destekleyecektir. Bu bölgedeki kültürel ilişkilerimizi ve tarihsel bağlarımızı güçlendirecektir.’’ Filibe’de yaklaşık 90 bin Türk vatandaşının bulunduğunu anlatan Yavuzcan, ayrıca Türkiye’den gelen pek çok öğrencinin Filibe’de öğrenim gördüğünü kaydetti.

ÇEKİMLER BALKANLARDAKİ

TÜRK İZLERİNİ TAKİP EDİYOR

Proje Yönetmeni Yıldırım Eskici ise projenin amacının Balkan ülkeleriyle Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının gelişmesine katkı sağlamak olduğunu belirtti. Balkan Ekspresi Projesinin bir televizyon programı olduğunu anlatan Eskici, ‘’Dostluk ve kardeşlik trenimizle Edirne’de yaptığımız yayını bitirdikten sonra Balkanlar’ın ilk durağı olan Bulgaristan’a geçtik. Çekim yaptığımız güzergâhlarda Türk izlerini takip ediyoruz. Çekimlerimizde geçmişten kalan tarihî ve kültürel değerleri ön plana çıkartıyoruz. Çünkü insanların içerisinde çekim yapılan mekânlar mutlaka bir duygu uyandırmalı’’ dedi.

Eskici, proje kapsamında çekimler için 25 kişilik bir ekiple Balkan turuna çıktıklarını, yaptıkları canlı yayınların yanı sıra aktüel çekimlerin kurgusunu da trende oluşturulan kurgu odasında yaparak yayına hazırladıklarını sözlerine ekledi.

05.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Balkan Ekspresi Bulgaristan’da

  Adıyaman’da nurlu şölen

  Yivli Minare Camii restorasyonu tamam

  Muhteşem Süleyman’ın muhteşem sikkeleri bu kitapta

  6 asırlık çınar ve 7 asırlık cami tescillendi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.