05 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Yivli Minare Camii restorasyonu tamam

ANTALYA’DA yaklaşık 3,5 yıldır süren restorasyon çalışmaları yüzünden ibadete kapalı olan 800 yıllık Yivli Minare Camii’nde (Alaeddin Camii) çalışmalar tamamlanırken, ibadete açılan camide çalışmalar sırasında gün ışığına çıkarılan antik su kanalları da üzeri camla örtülerek sergilenmeye başlandı.

Camide restorasyon işini üstlenen Kaan Restorasyon Firması Müdürü Doğan Ünsal, caminin yaklaşık 3,5 yıl kapalı kaldığını, Kasım 2009’da aldıkları ihaleyle camideki onarım çalışmalarına başladıklarını anlattı.

Caminin zemininin daha önceki arkeolojik çalışmalar dolayısıyla kazılı halde olduğunu belirten Ünsal, caminin içinde, tabanda bulunan antik su kanallarıyla ilgili de hazırladıkları restorasyon projesini Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na verdiklerini kaydetti. Aldıkları onayın ardından 800 yıllık olduğu tahmin edilen su kanallarının üzerini camla kapattıklarını ve bu şekilde caminin içinde sergiye açtıklarını ifade eden Doğan Ünsal, kalabalık günlerde bu alanın üzerinin namaz kılmak için kullanılabileceğine işaret etti. Ünsal, çalışmalar sırasında yapının her ögesinde aslına uygun çalışma yaptıklarını, caminin şu anda ibadete açık olduğunu bildirdi. Caminin ardından Antalya’nın da simgesi olan Yivli Minare’de restorasyona başlayacaklarını anlatan Ünsal, iki hafta içinde minare çevresinde iskelelerin kurulacağını, yaklaşık 4 ay içinde de çalışmaların tamamlanmasını hedeflediklerini kaydetti.

05.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Balkan Ekspresi Bulgaristan’da

  Adıyaman’da nurlu şölen

  Yivli Minare Camii restorasyonu tamam

  Muhteşem Süleyman’ın muhteşem sikkeleri bu kitapta

  6 asırlık çınar ve 7 asırlık cami tescillendi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.