06 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Memura enflasyon farkı yüzde 1.06

Memur, sözleşmeli ve memur emeklilerine, Ocak-Haziran dönemi için yüzde 1,06 oranında enflasyon farkı verilecek. Enflasyon farkı, memurlara 13,3 lira ile 49,5 lira arasında ek zam getirecek. Müsteşar maaşı 49,5 lira, genel müdür maaşı 45,2 lira, 9’un 2’sindeki memur maaşı 13,7 lira, 14’ün 3’ündeki memur maaşı 13,6 lira, 13’ün 3’ündeki hizmetli maaşı ise 13,3 lira artış görecek.



Adana ‘da işsiz değil, iş beğenmeyen çok

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerinde, Türkiye’de 2009 yılı için işsizlik oranı yüzde 14 olarak açıklanırken, yüzde 26.5’lik işsizlik oranı ile tüm iller içinde ilk sırayı alan Adana’da ‘’işsizliğin değil, iş beğenmeyenin çok olduğu’’ bildirildi.



Memur maaş zam politikası adil değil

Memur, sözleşmeli personel ve memur emeklilerinin maaşlarına baz oluşturan TÜFE’nin ilk altı ayında meydana gelen yüzde 3.59‘luk artışın, 1 Temmuz’dan itibaren memur maaşlarına yüzde 2.5’lik rutin zammın yanında ek olarak yüzde 1.09 oranında enflasyon farkı zammı olarak yansıyacağını söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Gürkan Avcı, “Toplamda yüzde 3.59’luk zam, gündelik hayatımızdaki zaruri harcamalarımızda yaşanan artışların gerçek rakamlarıyla boy ölçüşmekten uzaktır.



100 milyar dolarlık pastadan pay almalıyız

Irak’ta, 100 milyar dolar civarında olduğu tahmin edilen onarım ve inşaat projelerindeki artış, başta çimento sanayi olmak üzere inşaat sektörünün önümüzdeki yıllarda dinamik kalacağının göstergesi olarak yorumlanıyor.



Türk Telekom, Türkiye’nin en değerli markası

Türk Telekom, İngiliz marka değerleme şirketi Brand Finance’nın gerçekleştirdiği ‘’Türkiye’nin En Değerli Markaları’’ araştırmasında ilk sırada yer aldı.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.